Hoppa till sidans innehåll

Skidspår - Trollhättans konstsnöanläggning


Välkommen till Trollhättans konstsnöanläggning som bjuder på 1,8 km (2x900 meter) härlig skidåkning och ett snölek-område för barn och nybörjare. Vid tillräckligt med natursnö spåras även våra två elljusspår på 2.5 km och 5 km för klassisk skidåkning

 

Aktuell spårstatus

 

Webbkamera konstsnöspåret

 

Spårkarta

 

Aktuell temperatur och antal besökare

 

Trollhättans konstsnöanläggning

Välkommen till Trollhättans konstsnöanläggning som bjuder på 1,8 km (2x900 meter) härlig skidåkning och ett snölek-område för barn och nybörjare.
Du hittar Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan Strömslund.
Adress: Skidbacksvägen 17, 461 58 Trollhättan
Gratis parkering nära spåret.


Foto: Hugo Mandinger

 
Fritt att åka

Trollhättans konstsnöanläggning är öppen för fri längdskidåkning när vädret tillåter. Det är gratis att åka, men skänk gärna ett frivilligt bidrag via swish 123 281 80 94 (länk till swish QR-kod). Ditt bidrag går till vårt arbete med skidspåret.
Bli gärna medlem i TSOK (länk här till ansökan) så får du fri tillgång till Skidstugan med dusch, bastu mm.

Spåret är öppet för alla, tänk på att ha roligt och visa hänsyn till både långsamma och snabba åkare! Håll till höger och undvik att gå på snöbädden.

Skidspåret kan vara helt eller delvis öppet beroende på vädret. Eftersom väderleken varierar rekommenderar vi att du kontrollerar spårförhållandena här på hemsidan med Spårstatus, webbkamera och temperaturer. Ljuset tänt 05:00 till 22:00. Vissa tider kan det vara ungdomsträning, tävling eller andra event inom TSOKs verksamhet.

konstsnospar_550px.jpg

Skidstugan

TSOKs klubbstuga är öppen för alla under helgdagar när skidspåren är öppna (begränsade öppettider under Covid-19). Där kan du använda toalett, byta om, duscha och bada bastu mot en mindre avgift. Ibland erbjuder vi också enklare servering.

Om konstsnöspåret

Hela konstsnöspåret är 900 meter långt och består av en 8 meter bred snöbädd med två spår för klassisk åkning och en skatebädd i mitten. Det finns två vändplatser längst spåret och det finns belysning så att du kan åka skidor även när det är mörkt.
För att göra konstsnö krävs minusgrader. En dagvattendamm försörjer anläggningen med vatten. Det finns ingen kylanläggning utan vattnet kyls naturligt av utomhustemperaturen. Vi öppnar spåret etappvis efter snötillgång.

hojdprofil-konstsnoslingan.jpg

Höjdprofil konstsnöspåret. Det skiljer ca 15m mellan banans lägsta och högsta punkt.

Så drivs anläggningen

Trollhättans konstsnöanläggning ägs av Trollhättans Stad och drivs av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb (TSOK) med stöd från näringslivet. TSOK tillverkar snö och sköter spårläggning med ideellt arbete. Tillsammans med sponsorer och Trollhättans Stad har TSOK köpt en pistmaskin och byggt en tillhörande maskinhall.

Konstsnötillverkning och all spårpreparering sköts på ideell basis. Preparering av spåren sker främst nattetid då man får den bästa hopfrysningen av snön och bäst hållbarhet. Dels är det av praktiska själ att vi då är lediga från våra ordinarie arbeten. Konstsnön prepareras med pistmaskin efter behov. Ibland kan det ta ett antal timmar innan preparering sker efter snöfall beroende på ovan nämnda arbetsförhållanden. Alla som kör spårpreparering är själva erfarna skidåkare, därav håller spåren oftast mycket hög standard.

 

Mer om Trollhättans Konstsnöanläggning

 

Driftgrupp konstsnö och skoterjour

 


Se även våra spår för löpning och MTB:

Löpspår

MTB-spår

Uppdaterad: 27 FEB 2022 13:18 Skribent: Martin Schagerlind
E-post: This is a mailto link

meny_tsok_gron_bakgrund2.gif

meny_orientering.gif

meny_cykel.gif

meny_skidor.gif

 
 

 

ullmax_logo 

 

Gynna våra sponsorer:

Se alla sponsorer

Postadress:
Trollhättans SOK
Skidbacksvägen 17,Skidstugan
46158 Trollhättan

Besöksadress:
Skidbacksvägen 17,Skidstugan
46158 Trollhättan

Kontakt:
Tel: +46520429040
E-post: This is a mailto link