Hoppa till sidans innehåll

Tränarstaben 2013/2014

25 JUN 2013 22:58
A-lagets tränartrojka spikad!
  • Uppdaterad: 11 JUL 2013 18:04

Att Jonas Holmström fortsätter som huvudtränare i Tranås AIF är känt sedan tidigare. Nu har hela tränarstaben inför kommande säsong helt spikats. Klart är att Kalle Patriksson Stjernspetz inte kommer att stå bredvid Jonas i båset under vintern. Kalle kommer istället arbeta vidare i föreningens sportgrupp. I båset tar då en rysk raket och en stor publikfavorit plats – Alexei Fashutdinov. Det här är inte några konstigheter för de med insyn i A-lagets verksamhet förra året. Alosha var nämligen bollplank åt tränarparet redan då. Nu blir hans roll dock mer uttalad och definierad. Hemsidan bad Jonas Holmström om en kommentar:

 

-  Alosha kommer assistera mig i båset och även vara mer delaktig i     träningsplanering och annat nödvändigt. När det blev klart att Kalle inte skulle fortsätta utan mer jobba med det organisatoriska och i sportgruppen, så var detta vårt absoluta förstaval och det känns oerhört inspirerande att få kampera ihop med dessa "lirare".

 

Den observanta läsaren noterar att det är flera personer Jonas pratar om och det är självaste Johan Ström som är den andra före detta spelaren som nu får en roll i föreningens tränarstab.

 

- Tanken är att Ström kommer jobba mycket med att bygga upp fysiken för framförallt de yngre spelarna. Johan kommer även att ta hand om rehab för eventuellt skadade spelare och uppbyggnad när dessa ska komma igång igen efter skada. Det här hade vi lite problem med förra säsongen, så det är ett välkommet tillskott.

 

Johan kommer också att ta hand om videocoachning - bl.a genom att livetagga TAIFs matcher. Han kommer därför att vara med på läktaren på hemmamatcherna i vinter. Johan kommer också att finnas tillgänglig på dagtid för de spelare som kommer behöva och kan träna då.

Att strukturen kring träning och framförallt försäsongsträning har förbättrats märks även hos spelarna. Vi frågade kapten Christiansson om hur det är skillnad i år jämfört med förra året.

                                                                                                                 

- Skillnaden är väl just att vi drog igång tidigare än förra året. Träningen i år har också varit lite mer individanpassad i och med att Johan kommit in i staben.

 

Du har gjort en och annat försäsongsträning så här långt, hur hittar man motivationen?

 

- Tankarna under den tunga träningen går ju till de där härliga måstematcherna. Det är då man mår som bäst.

 

Återstår att se vad utväxlingen av ett breddat tränarteam blir i vinter, men det är onekligen en intressant sammansättning av samlad erfarenhet av spel i såväl Elitserien, Allsvenskan, ryska andraligan och mängder av division 1-matcher som leder TAIF mot Allettan.

 

/Joakim Forsemalm

 

Skribent: Admin

Postadress:
Tranås AIF IF - Ishockey
Box 324
57324 Tranås

Kontakt:
Tel: 014014624
Fax: 014018784
E-post: This is a mailto link