Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Bowall

24 JUN 2013 08:18
Eftertraktade Philip Bowall skrev nyligen på för Tranås AIF. Hemsidan tog ett litet snack med Philip för att få veta lite mer om hans tankar inför säsongen som kommer.
  • Skapad: 24 JUN 2013 08:18

Först, välkommen till Tranås! Du hade, förstår vi, lite olika klubbar att välja mellan i regionen. Varför föll valet tillslut på TAIF?

- Tack ser fram emot att spela för Tranås. TAIF är en klubb med ambitioner och gedigen hockeykultur. Jag har fått ett bra upplägg och hoppas både kunna utvecklas själv som spelare och bidra till framgångar för laget. 

 

I år är det många spelare som förlängt sina kontrakt, men du blir ett mer okänt ansikte i Bredstorp i vinter. Beskriv din spelstil och din hockeykarriär så här långt!

-Jag är en spelskicklig tvåvägsback med hög lägsta nivå. Snabb på skridskorna och levererar snabba pass. En av mina starkaste sidor är boxplay och 3 mot 5. Började spela hockey i LHC som sjuåring. Största framgångarna är SM-Guld med J20 säsongen 11/12 och VM-Brons för klubblag under förra säsongen. Turneringen spelades i Ryssland med lag från de bästa hockeynationerna i världen. Det var en häftig upplevelse.

Vilken bild har du fått av laget inför kommande säsong i dina diskussioner med tränare och lagledning?

-Jag har fått en positiv bild av laget.  Det verkar vara ett lag med framåtanda och ambitioner.

Två år av spel i toppen av J20 Super Elit, två raka finaler och ett JSM-guld. Det har varit ett par framgångsrika säsonger! Hur skall du toppa detta med TAIF?

- Spel i Allettan och kval till våren hade inte suttit fel!

...och det blev också spel i European Throphy, hur var det?

- Jag har ju tränat en hel del med LHC:s A-lag, så det var kul att få chansen att spela i European Trophy. Det gick bra.  Jag fick mycket speltid och förtroende och det var skönt att få ett kvitto på att mitt spel håller på seniornivå.  Jag har alltid spelat ett moget och snabbt spel och jag känner att det kommer mer och mer till sin rätt ju högre nivå jag spelat på.

 

"Genom att försöka med det omöjliga når man högsta graden av det möjliga" - hur skall man omvandla Strindberg till en filosofi för TAIF i vinter? Antar att du gillar skönlitteratur eftersom du citerat både Strindberg och Kirkegaard i din J20-blogg. Vad läser du helst - och vad rekommenderar du att TAIFs supportrar läser i sommar för att förbereda sig för säsongen?

-Kul att du har läst min blogg på LHC:s hemsida. Citaten kanske inte ska tas så allvarligt, utan har väl mest varit ett sätt att pigga upp matchreferaten.  Men visst stämmer det att jag gärna läser. För tillfället håller jag på med en Bob Dylan biografi. En rolig och positiv bok i hängmattan för den som ännu inte har läst den är Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

 

/Joakim Forsemalm

Skribent: Admin

Postadress:
Tranås AIF IF - Ishockey
Box 324
57324 Tranås

Kontakt:
Tel: 014014624
Fax: 014018784
E-post: This is a mailto link