Hoppa till sidans innehåll

Skada under idrottsaktivitet


Foksams Idrottsförsäkring

Du som är aktiv medlem i en förening som ingår i Svenska Basketbollförbundet omfattas automatiskt av en idrottsförsäkring via Folksam. Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under sanktionerad träning eller match anordnad av moderföreningen, distriktsförbundet och Svenska Basketbollförbunde. Försäkringen gäller även under färd till och från ovan angiven verksamhet.

Gör skadeanmälan till Folksam enligt rutinen för skadeanmälan så fort en skada har inträffat. Spar kvitton för alla eventuella utlägg kopplade till skadan.

Svenska Basketbollförbundets idrottsförsäkring

Idrottare, ledare och föräldrar kan kontakta Folksams Råd och Vård för Idrottsskador020-441111 eller This is a mailto link, för kostnadsfri rådgivning om skador. Vid behov ingår också besök hos sjukgymnast/fysioterapeut eller idrottsläkarespecialiserade på idrottssakdor. 

Överbelastning och skador

När man kommer in i tonåren är det väldigt vanligt att man kommer in i en snabb tillväxtfas, då senor, ligament m.m. inte alltid hinner med i utvecklingen. Det kan leda till problem med rygg, höfter, knän osv. Det är heller inte ovanligt för basketspelare att råka ut för stukade fötter, överbelastade hälar, hopparknän osv. På träningar försöker vi motverka detta genom att köra knäkontroll och använda oss av Basketsmart.

Vid behov för att få hjälp med en diagnos kring det man upplever rekommenderar Täby Basket att ni uppsöker fysioterapeuter/sjukgymnaster med specialistkompetens.

Behöver du mer långvarigt stöd än så, kan du också kontakta:

Regionsfysio om du är med i regionsverksamheten. 

Eller

Täby Rehab 

Hemsida

Täby Rehab Center är anslutna till Stockholms läns landsting.  Patientavgift 200 kr, frikort (högkostnadsskydd) gäller. Under 18 år och över 85 år är kostnadsfritt.

Fysioterapeutgruppen i Näsbydal

Hemsida

Fysioterapeutgruppen är anslutna till Stockholms läns landsting.  Patientavgift 200 kr, frikort (högkostnadsskydd) gäller. Under 18 år och över 85 år är kostnadsfritt.

Uppdaterad: 23 JUL 2018 09:12 Skribent: Kansli

@tabybasket på Instagram:

hittaosspafacebook_300 

 

    

 


 

Täby Basket samarbetar med:
 

Officiell sportleverantör:

2win 

 

 

sl_c_pos_rgb_JPEG

 

transit_logotyp (1)

Täby Enskilda penna
idedanderyd

 

  

 

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 087588765
E-post: This is a mailto link

Se all info