Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skada under klubbaktivitet


Vart vänder jag mig som spelare och ledare när en skada inträffar under Täby basket aktivitet?

På förekommen anledning vill vi informera om vart ni som spelare och ledare vänder er när en skada inträffar under Täby basket-aktivitet. Detta gäller även målsman om spelaren är under 18 år.

Styrelsen har fått en fråga från en förälder, citat ”Varför en så stor och bra klubb som Täby basket inte har något avtal med någon Rehabklinik, som snabbt kan bedöma och eventuellt rehabilitera, när behov uppstår”.

Spelare i Täby Basket måste du ju ha betalt medlemsavgift i klubben för att få spela för klubben, och då omfattas spelaren automatiskt av Svenska basketbollförbundets olycksfallsförsäkring (licensförsäkring).
Försäkringen gäller när spelaren deltar i av Svenska Basketbollförbundet och dess distriktsförbund sanktionerad träning eller match, under deltagande i moderföreningens träningar, basketbollskolor och matcher. Försäkringen gäller även under färd till och från ovan angiven verksamhet.

Gör skadeanmälan enligt rutinen för skadeanmälan så fort en skada har inträffat. Spar kvitton för alla eventuella utlägg kopplade till skadan.
Du kan läsa mera på svenska basketbollförbundets hemsida;

http://www.folksam.se/forsakringar/idrotta/idrottsforbund/basket

Om spelaren har en personlig barn-/olycksfallsförsäkring ska skadan naturligtvis anmälas även till försäkringsgivaren för den personliga barn-/olycksfallsföräkringen. Också här gäller att anmälan ska göras så så fort som möjligt, då det finns en bortre gräns för hur sent inträffade skador kan anmälas.
Anmäl hellre en skada för mycket än att riskera att inte få ersättning för en skada som preskriberats (anmälts för sent).

Då lagen om valfrihet gäller kan vi i Täby basket inte säga åt våra medlemmar var de ska söka vård och rehabilitering (Hälso- och sjukvård). Vi kan som förening inte teckna avtal med specialister utan det är upp till varje medlem/målsman att kontakta Hälso- och sjukvård.

Däremot kan vi rekommendera Täby Rehab Center som är mycket kompetenta och har upparbetade nätverk med ortopeder.

Med förhoppning om skadefritt idrottande!


Täby den 13 februari 2013

Styrelsen

Enligt uppdrag

Rikard Johansson
Specialistsjukgymnast, M Sc

Uppdaterad: 27 MAR 2017 18:48 Skribent: Rikard Johansson

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 087588765
E-post: This is a mailto link

Se all info