Hoppa till sidans innehåll

Informationsbrev


Skidsektionens målsättning med verksamheten.

Föreningens policy och målsättning med verksamheten finns att läsa på Vassundas hemsida, www.vassundaif.se. Där finns också info om hur man blir medlem och vad det kostar.

För att delta i verksamheten är ett medlemskap obligatoriskt bl.a. för försäkring och för att föreningen skall kunna erhålla kommunala och statliga aktivitetsbidrag.

Uppgifter vi behöver är:

  • Namn
  • Fullständigt personnummer
  • Adress
  • Telefon även mobil nr
  • Mailadress
  • För att få lägga ut bilder ifrån aktiviteter måste vi ha föräldrarnas godkännande.

Vi tar ut en träningsavgift på 300 kr per säsong.

Denna täcker en del kostnader för:

  • Startavgifter för tävlingar
  • Avslutning med fika och priser
  • Subventionerade läger och kläder
  • Inköp av diverse utrustning, t ex valla

 

Träning

Träningen startar i september och pågår till mars (lite beroende på hur mycket snö vi har). Man kan prova två gånger innan man bestämmer sig för att betala träningsavgift samt medlemsavgift, fram till och med 1 november. Notera att antalet platser är begränsat.

Vi tränar barmarksträning fram till att snön kommer där vi bygger upp en grundkondition. Barnen kommer då att uppmanas att ta med stavar för att kunna träna lite med dessa. När snön kommer är det dags att ta med skidorna (se mer under rubriken material).

Under oktober anordnar vi ”Terrängserien” där barnen/ungdomarna springer vald sträcka på tid. Detta upprepas vid 4 tillfällen och syftet är att barnen under dessa veckor ska förbättra sin kondition och kunna se att tiden förbättras för varje tillfälle. Ingen jämförelse sker mellan barnen. Deltagandet kostar 20:- per gång och de som deltagit 3 av 4 tillfällen får ett pris.

Barnen/ungdomarna delas upp i grupper, där nybörjarna går i ”skidskola” och lär sig grunderna i skidåkning. Under skidskolan placeras man i lämplig träningsgrupp, utifrån barnets färdighet och utvecklingsnivå.

Träningen innefattar uppvärmning, teknikträning, konditionsträning och mycket lek. Vi avslutar med nedvarvning. 

Vid temperaturer under -13° kommer träningen att vara inställd.

Utöver träningen på tisdagar är det förstås bra om barnen får möjlighet att träna med er vuxna. De äldre barnen tränar också torsdagar.

Tävlingar

Ambitionen är att alla ska prova på att tävla någon gång under säsongen. Då finns det enklare tävlingar som man kan delta i som t ex UNT:s tävling i Storvreta, vårt eget klubbmästerskap och ”Barnens vasalopp”.

När man tränat lite mer kan det bli ytterligare en utmaning att tävla för klubben. Mer om detta fås av resp. tränare. Klubben står för anmälningsavgifterna till tävlingar. 

Material

Alla ska ha skidor, stavar och pjäxor. Till en början är vallningsfria skidor att rekommendera. Se till att barnen har kläder - lager på lager - så att de lätt kan anpassa mängden kläder efter temperatur. Gärna en väst som man kan ta av efter uppvärmningen och sedan sätta på vid avslutningen.

En flaska med något att dricka är bra att ta med.

Närvaro och frånvaro

Under träningen ansvarar tränarna för barnen och föräldrar behöver inte vara närvarande. Vi ser gärna att föräldrar springer med de yngsta barnen under terrängserien. Det kan även bli aktuellt vid något tillfälle att vi önskar att föräldrarna följer med barnen. Detta för att barnen ofta är på så olika nivåer och tränarna inte alltid har möjlighet att finnas nära alla barn.

Har man förhinder är det bra att meddela sin tränare innan träningen, se telefonlistan.

Se till att barnet varit på toaletten och att de är mätta så att de kan vara koncentrerade på träningen.

 

Vi ser fram emot en härlig vinter med massor av snö och entusiastiska barn!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

      

Postadress:
Vassunda IF - Skidor
Fredrik Karlsson, Vrå Skogsväg 40
74146 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info