Hoppa till sidans innehåll

Inga vann jämn T-liga

19 DEC 2018 16:58
Inför sista omgången i T-ligan ledde Inga Stenbrink och Bertil Pettersson på samma poäng. Båda hade 33 poäng och +14. På tredje plats låg Lars-Gunnar Medin med 31 poäng och +12 och på fjärde plats var Kalle Nielsen med 31 poäng och +4.
  • Skapad: 19 DEC 2018 16:58

För att någon av dem skulle kunna vinna, måste de ha 3 segrar och Inga och Bertil måste förlora alla sina matcher och få mindre än 17 poäng sammanlagt i sina förlustmatcher och när man börjar på 2-2 i matcherna, är det närmast omöjligt att få så lite poäng på tre matcher.

Kampen om segern stod alltså mellan Inga och Bertil.
Ingen av dem fick något gratis i sina matcher. Båda fick tufft motstånd hela tiden.

Inga fick börja mot Gösta och Lena. Lyckligtvis fick hon förra årets T-ligevinnarre Leif Gill med sig. Tillsammans lyckades de vinna med 12-8.

Bertil fick Maggan och Håkan Warnebo mot sig och lyckades vinna den jämna matchen tillsammans med B-Å med 9-6.

1-1 efter första omgången och fortfarande låg Inga och Bertil precis lika.

Den andra matchen förlorade Inga tillsammans med Maggan Lind med 8-11 mot Affe och Kalle.

Bertil och Lena förlorade mot Åke och Siv med 12-13. Siv var på sitt värsta skjuthumör och träffade alla sina skott. Den sista omgången hade Bertil och Lena två poängklot inne, men Siv sköt bort båda.

Efter 2 matcher var det ändå fördel Bertil, eftersom han hade fått 12 poäng i sin förlustmatch, medan Inga bara hade fått 8.

Inför den sista och avgörande matchen var enda chansen för Inga att vinna T-lgan, att hon vann sin match och att Bertil förlorade sin.

Inga fick Lars-Gunnar till medspelare. På frågan : ”Vad vill du göra? Skjuta eller lägga?”svarade Lars-Gunnar, som förlorat sina tidigare matcher på kvällen: ”Jag vill helst inte göra någonting. Jag kan ingenting i kväll”

Inga svarade: ” Du måste spela bra. Vi måste vinna den här matchen. Det är min enda chans att vinna T-ligan”

Inga hade skjutit bra i de tidigare matcherna och bestämde att Lars-Gunnar skulle lägga.

Och Lars-Gunnar lade bra hela matchen, vilket var tur, för i motståndarlaget var den fruktade skytten Siv. Hon sköt förstås bort de flesta av L-G-s klot, men fördelen var ändå, att hon blev av med sina klot. Hon är nämligen en väldigt bra läggare också. Siv hade Ingrid som medspelare.

På banan bredvid spelade Bertil tillsammans med Sture. Han hade Birgitta och Lars-Olof som motståndare och ett mer samspelat par än dem, är det ju svårt att hitta.

Deras match var också väldigt jämn och spännande. Vid ett tillfälle under matchen sa Bertil till Inga . ”Det är spännande Inga”. Då stod det lika i båda matcherna.

L-G och Inga vann till slut sin match med 12-10.

Bertils match var helt jämn. Den var inne på sin sista omgång. Ställningen var 10-9 till Bertil och Sture.

Birgitta la ett klot, som ledde, en typisk läggfälla.  Sture la bort sina återstående klot, men Bertil la in sitt första precis till vänster om lillen. Lars-Olof missade två skott.

Birgitta lyckades studsa på en del klot i vägen och till slut mot Bertils klot, så att hennes ledde. Bertil försökte ett skott och ett lägg men lyckades inte.

Lars-Olof hade ett klot kvar. Det lyckades han lägga precis mot lillen, men denna rubbades lite.

Frågan var om Birgittas klot fortfarande ledde före Bertils. Mätdomare Kalle tillkallades, men lyckades inte skilja kloten åt. 1 poäng till Birgitta och Lars-Olof gav ställningen 10-10.

Skiljeomgång med ett klot per spelare måste avgöra matchen.

Birgitta och Lars-Olof vann lotten och fick börja.

Birgitta la sitt klot en halvmeter precis framför lillen. Sture la sitt klot ungefär lika långt ifrån men till vänster om lillen.
Bertil bedömde det klotet som sämre än Birgittas och gick iväg för att lägga.
Sture trodde att hans klot var bättre och vid mätning visade det sig stämma.
Lars-Olof gick iväg för att lägga.

Ganska många klubbkamrater stod och tittade på matchen. Affe stod bredvid Inga och sa: ”Han kommer lägga klotet på lillen”.  Affe fick rätt.

Bertil gick till ringen för att skjuta. Träffade han, skulle han vinna T-ligan. Missade han skulle Inga vinna.
Allt hängde på ett skott.

Bertil, som brukar skjuta så bra missade och Inga blev segrare i T-ligan för första gången.

Kampen om tredjeplatsen vann Kalle, som fick tre segrar. L-G föll ner till fjärde plats, men hans läggspel i måstematchen med Inga var värt allt beröm.

Här hittar ni slutställningen i Höst T-ligan.

Skribent: Bengt-Åke Carlsson
Epost: Adressen Gömd

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info