Hoppa till sidans innehåll

Inget finalspel i Svenska Cupen i år heller

10 OKT 2017 19:16
För två år sedan slog vårt lag både 018 och LBJ och gick till finalspel i Helsingborg. Förra året vann 018 grundspelet och gick till final, som vi i UPC arrangerade. De vann även finalen då. I år var det LBJ-s tur att få bli finalister.
  • Skapad: 10 OKT 2017 19:16

UPS började spela mot 018. Efter de inledande tripplarna stod det 1-1.

Kalle Nielsen, Håkan Warnebo och Lars-Olof Larsson förlorade den jämna matchen mot Ove Johansson, Sten Eric Lindqvist och Siv Vedung med 10-13, medan Birgitta Wennerberg, Gun-Britt Söderlund och Gösta Person slog Birgitta Olofsson, Gunnar Sandberg och Martin Grass med 13-8 i mixedtrippeln.

Det var alltså väldigt spännande inför de tre dubblarna. Den förening, som vann två dubblar skulle gå segrande ur mötet.

UPS vann alla dubblarna och mötet med 4-1.

Dubbel 1-laget Kalle och Gösta slog Sten-Eric och Siv med 13-7 och både dubbel 2-laget Lars-Olof och Birgitta och mixeddubbellaget Inga Stenbrink och Olle Wiberg vann sina matcher med 13-2. Motståndarna var Martin och Ove respektive Gunnar och Birgitta.

018 fick sedan spela mot LBJ.

Även i den matchen stod det 1-1 efter tripplarna. 018 (Gunnar Sandberg, Martin Grass och Marianne Henriksson) slog Karl Gustav Lindblom, Håkan Egnell och Errki Munnukka,  LBJ  med 13-3. Mixedtrippeln vanns av LBJ ( Elisabet Rilling,  Rolf Raumer och Karin Hansson. De slog Ove Johansson, Sten-Erik Lindqvist och Siv Vedung med 13-8

Även i det här mötet gällde det för lagen att vinna två av dubblarna.

Sten-Erik och Siv slog Elisabet Rilling och Rolf Raumer med 13-5 i dubbel 1.

I dubbel 2 vann Håkan Egnell och Karl-Gustav Lindblom LBJ med 13-4 över Marianne Henriksson och Ove Johansson, 018

Efter två dubblar stod det 2-2 i mötet.

Mixeddubbeln var lång och spännande, men till slut vann Erkki Munnukka och Lizzi Hjert över Gunnar Sandberg och Birgitta Olofsson med 13-11.

Förra årets segrare i Svenska Cupen var därmed utslagna.

Kampen om finalplatsen stod då mellan UPS och LBJ.

Det började bra. Maggan, Bertil och Kalle vann mixedtrippeln med 13-5 över Elisabet Rilling, Rolf Raumer och Karin Hansson.

Matchen började med att Bertil la sitt klot på lillen. Elisabet missade två skott på den och därefter la både hon och Rolf alla sina klot bakom lillen.
Vårt lag hade många klot att luta sig mot och ingenting i vägen och la in alla sina återstående. 6-0 efter första omgången!

I andra omgången tog de en fyra och ledde med 10-0.

LBJ fick igång sitt spel och kom upp till 5-10.

I omgången efter lade LBJ in sitt sista klot intill UPS ledande klot. UPS hade också ett väldigt bra klot på andra sidan om lillen. Kalle hade två klot kvar och lyckades i sitt andra försök skjuta bort bara LBJ-s klot. Båda de egna kloten och lillen var kvar. Det var ett fantastiskt skott, som också gav laget de tre poäng de behövde för att vinna matchen.

Den andra trippeln började också bra med ledning för UPS. Håkan, Leni och Gösta spelade emot Kalle Lindblom, Erkki Munnukka och Håkan Egnell, inga lätta motståndare.
Kanske hade de lyckats bättre, om de hade spelat tuffare. Det är svårt att veta. Nu blev det förlust med 5-13.

1-1 efter tripplarna.

Nu gällde det att kämpa i dubblarna.

Någon riktig kamp blev det dessvärre inte. LBJ var alltför överlägsna.

Inga och Olle förlorade mot Kalle Lindblom och Håkan Egnell, som storspelade.
Den ena la på lillen hela tiden och den andra sköt bort alla Ingas och Olles klot, som fanns i närheten av lillen. Efter tre omgångar stod det 0-10.

Då upptäckte Inga och Olle att banan bredvid, där Gösta och Leni borde ha spelat, var tom. Det visade sig då, att Gösta och Leni aldrig kommit in i sin match utan förlorat mot Elisabet Rilling och Rolf Raumer med 0-13.

Inga och Olle lyckades få 1 poäng.

Det var bara Maggan Lind och Bertil Pettersson, som lyckades vinna sin mixeddubbel. Bertil la bra och Maggan träffade sina skott. Det blev seger med 13-3 över Erkki Munnukka och Lizzi Hjert, som kanske inte precis spelade på topp.

Upsala Petanque Club var ju arrangörer av tävlingen och den flöt på utan några missöden. Bengt-Åke skötte sekretariatet på egen hand helt utmärkt och Berit och hennes medhjälpare i köket hade fullt upp med att serva alla hungriga boulespelare.

Den 11-12 november arrangerar vi Finalspelet i Svenska Cupen både för V65 och V55.

Skribent: Bengt-Åke Carlsson
Epost: Adressen Gömd

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info