Hoppa till sidans innehåll

UPC rådde inte riktigt på 018 i Svenska Cupen

03 OKT 2016 16:10
Svenska Cupens grundomgång för V65 arrangerades av vår förening den 1.10. Även Stockholms Bouleförbund genomförde sin grundomgång samtidigt i Gottsundahallen. Fyra föreningar ställde upp från Svealand. Det var 018, Esplanad, Örsundsbro och vi.
  • Skapad: 03 OKT 2016 16:10

Tävlingen spelas i två avdelningar. Avdelning 1 består av två tripplar, varav den ena måste vara mixed. I avdelning 2 spelar man tre dubblar, varav en måste vara mixed.

UPS började mot ESP. Lars-Olof Larsson, Birgitta Wennerberg och Gösta Persson förlorade första trippeln mot Svante Engelmark, Karin Ekström och Arne Pettersson med 9-13.

Inga Stenbrink, Olle Wiberg och Sven Edlund hade en betydligt lättare match mot Göran Forsberg, Monica Jörke Forsberg och Hans Gösta Olsson och vann med 13-2.

Ställning 1-1 efter tripplarna.

I dubbel 1 spelade Lars-Olof och Margareta Lind. De förlorade mot Svante Engelmark och Hans-Gösta Olsson med 6-13.

I dubbel 2 slog Gösta och Maggi Lindén Arne Pettersson och Lars Boussard med 13-6 medan Inga och Olle hade en hård och spännande match mot Göran Forsberg och Karin Ekström. Lagen följdes åt poängmässigt hela matchen. UPS ledde med något eller några poäng och ESP jobbade sig i kapp till lika. Vid ställningen 12-12 fick Inga in sitt klot på lillen. Av någon outgrundlig anledning försökte ESP inte skjuta bort det utan försökte i stället lägga emot, vilket de inte lyckades med, utan spelade bort alla sina klot och UPS kunde vinna med 5 klot kvar med 13-12.

UPS vann alltså mötet med 3 segrar mot två.

Nästa motståndare var Örsundsbro. Här var tripplarna jämna och spännande. Lars-Olof, Maggan och Gösta vann trippel 1 med 13-12 mot Christer Borgström, Barbro Hellström och Karl-Oskar Sundqvist.

Olle, Sven och Maggi slog Eimer Boman, Mona Lindgren och Inga-Lott Mellin med 13-9.

Ställning 2-0 efter tripplarna.

Lars-Olof och Birgitta vann en ny rysare med 13-12 över Barbro Hellström och Karl-Oskar Sundqvist .

Sven och Gösta förlorade sedan oväntat med 4-13 mot Christer Borgström och Inga-Lott Mellin.

Inga och Olle vann mixed dubbeln mot Eimer Boman och Mona Lindgren med 13-1. Efter fyra omgångar var matchen över.

Seger med 4-1 mot Örsundsbro.

Gruppfinalen spelades mot 018. De hade vunnit sina matcher med 5-0 och 4-1, vilket ju var bättre än UPS 3-2 och 4-1. Det spelade i och för sig ingen roll. Den förening, som vann mötet skulle gå till final.

I trippel 1 spelade Lars-Olof, Maggan och Gösta mot Sten-Åke Henriksson, Ola Holmberg och Olle Larsson. UPS startade strålande och tog en stor ledning. När de hade 10 poäng hade de chansen att gå ut men lyckades inte knyta ihop säcken. I stället närmade sig 018 mer och mer. Vid ställningen 10-11 kunde Sten-Åke avgöra matchen med ett jättefint skott, som gav 018 de 2 poäng, som de behövde för att vinna matchen.

Inga, Olle och Sven förlorade MX-trippeln med 5-13 mot Gunnar Sandberg, Sten-Erik Lindqvist och Siv Vedung.  UPS spelade inte så dåligt, men Gunnar Sandberg i 018 gjorde en kanonmatch. Hans fantastiska lägg gav 018 den ena poängen efter den andra.

Efter förlust i båda tripplarna var UPS tvungna att vinna alla dubblarna.

MXd dubbeln gick fort. Inga och Olle slog Gunnar Sandberg och Siv Vedung med 13-0.

Efter 3 omgångar hade de 11 poäng. Sedan tog det två omgångar till att komma till 13.

I dubbel 1 spelade systrarna Birgitta och Maggan. De låg under med 0-11 men kämpade sig i kapp till 11-11. De storspelade båda två men Olle Larsson och Sten-Erik lyckades ändå slingra sig ur deras grepp och vinna matchen med 13-11.

Även Maggi och Gösta började sin match mot Sten-Åke och Ola väldigt bra. Göstas skott gjorde det besvärligt för motståndarna. UPS ledde med 8-2, men även i den här matchen lyckades 018 kämpa sig förbi och vinna med 13-8.

Tyvärr blev det alltså förlust med 1-4 mot 018, som därför kommer att spela final i Svenska Cupen den 29-30 oktober, en tävling, som även den arrangeras av vår förening.

 

Skribent: Bengt-Åke Carlsson
Epost: Adressen Gömd

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info