Hoppa till sidans innehåll

Underliga regler i Prins Bertils Höst-Cup

05 NOV 2015 08:35
Inga Stenbrink, Olle Wiberg och Sven Edlund deltog i Prins Bertils Höst-Cup V65 MXt. Trion gick till A-slutspel efter 2 raka segrar i gruppspelet.
  • Skapad: 05 NOV 2015 08:35

Organisationen var alltså gruppspel. Det skulle ha varit tre lag i varje grupp, men på grund av två återbud var det bara två lag i två grupper.

Från alla grupper gick de två bästa lagen till A-slutspel och övriga till B.

Alla lag var lovade minst 3 matcher. Därför gällde följande regel för slutspelet: De lag, som förlorade mot något av de 4 lag som spelat i tvålagsgrupperna, gick till B-slutspel.  Segrarna fortsatte i A-slutspelet.

En annan konstig regel var, att slutspelslagen lottades mot varandra, i stället för att grupp-ettorna mötte grupp-tvåor i första matchen i slutspelet.

Arrangörerna hade inte heller någon domare, utan Inga tillfrågades, om hon ville vara spelande domare, vilket hon avböjde. Håkan Sjöström tog sedan på sig den rollen.

Inga, Olle och Sven började spela mot LFL ( Lennart Gustavsson, Karin och Reie Lindberg), som till slut blev trea i tävlingen.

Det var en jämn och spännande match, med bra spel från båda lagen. LFL ledde ganska länge, men UPS kämpade sig i kapp och vann till sist med 13-11.

Andra matchen mot KAJ (Siv Agerlo och paret Davidsson) var också jämn och spännande men UPS hade ledningen nästan hela matchen och vann till slut med 13-10.

Sista matchen i gruppen vanns av LFL, som också gick till A-slutspel.

I slutspelet lottades UPS till BOO, som vunnit i en tvålagsgrupp. När matchen skulle börja var Olle försvunnen. Alla andra slutspelsmatcher började, medan Inga och Sven sprang runt både ute och inne och letade och ropade på Olle.

Till slut mötte Inga Olle, som kom från äppelträdgården, som låg granne med boulehallen.

Lyckligtvis väntade BOO-spelarna tålmodigt vid banan.

Matchen började med att Britt-Inger Nilsson, BOO, lade sitt klot på lillen. Olle sköt bort det och hon la dit ett nytt på samma ställe. Denna gången missade Olle. Hon fortsatte sedan i samma stil. I stort sett alla hennes klot gick direkt till lillen.

Inga la också väldigt bra, men som en av BOO-spelarna uttryckte saken: ”Du lägger väldigt bra, men hon lägger ändå bättre. Det här är en kamp mellan läggarna.”

Olyckligtvis kunde de båda manliga BOO-spelarna också lägga och skjuta bra.

Trots att UPS också spelade bra och många gånger hade ett eller flera klot inne, så gick ändå alla poäng hela tiden till BOO.

Matchen slutade 1-13, vilket resultat inte alls speglade spelet i matchen.

BOO kom sedan på delad tredjeplats med LFL.

Plötsligt var UPS i B-slutspel. Där väntade ärkerivalerna 018 ( Gunnar Sandberg, Birgitta Olofsson och Peter Tidholm) som blivit trea i sin grupp och gått till B-slutspel.

UPS var fast beslutna att vinna den här gången och det var nära, men vid ställningen 11-10 fick 018 in en trepoängare och vann.  Matchen var ändå jämn och spännande hela tiden. Lagen turades om att leda och alla spelade bra.

018 vann sedan B-slutspelet.

Inga, Olle och Sven var ändå rätt nöjda. De hade spelat bra och hade fått en rejäl genomkörare inför Svenska Cupen i Helsingborg den 7-8 november.

Banorna i Prins Bertilhallen var riktiga rullbanor, som dessutom sluttade åt lite olika håll. De var dessutom både korta och smala, så det fanns nästan ingen plats att stå på, när man inte spelade.

Hallen är nog en av de äldsta i landet. På ena kortsidan finns en stor bild på prins Bertil, när han spelar boule. Det ser ut, som om han hade en bra teknik.

 

2015-10-25 Prins Bertils Höstcup 2015 (PRI)

V65 Mixed Trippel Grupp (L)    Antal lag 22
Tävlingsledare: Åke Ljungberg Huvuddomare: Håkan Sjöström

Placering

Förnamn

Efternamn

Licensnr

Klubb

1

Birgitta

Boholm

24869

KAJ

1

Tommy

Boholm

20516

KAJ

1

Lee

Ekström

13951

FPS

2

Adalbert

Kamerer

14905

FPS

2

Gun

Landell

12802

FPS

2

Stefan

Landell

12803

FPS

3

Kenny

Ekwall

19580

BOO

3

Britt-Inger

Nilsson

22683

BOO

3

Rolf

Nilsson

22684

BOO

3

Lennart

Gustafsson

23129

LFL

3

Karin

Lindberg

23660

LFL

3

Reie

Lindberg

13914

LFL

Skribent: Bengt-Åke Carlsson

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info