Hoppa till sidans innehåll

Tufft motstånd i Lag-DM Dam

14 OKT 2015 23:00
Tävlingen avgjordes i Eskilstuna på Munktellarenans svåra banor. 11 lag deltog fördelade på två grupper med 5 lag i den ena och 6 lag i den andra gruppen. Från UPS deltog två tripplar. De två bästa lagen från varje grupp gick till slutspel.
  • Skapad: 14 OKT 2015 23:00

Margareta Lind, Birgitta Wennerberg och Karin Gustavsson spelade i 5-lagsgruppen och Inga Stenbrink, Maggi Lindén och Leni Larsson i 6-lagsgruppen.

Maggans lag lyckades vinna 2 av sina 4 matcher. De började med att slå FLE med 13-9. Efter att ha legat under med 2-9, kämpade de sig ikapp och vann matchen.
Mot 018 förlorade de med 10-13. Därefter följde en seger över SÖR med 13-9.
Sista matchen mot slutsegrarna OPP förlorade de med 9-13.

Ingas lag började mot BTT (Therese Broberg, Signe Holgersson och Åsa Tengström). UPS ledde matchen i början, men vid ställningen 8-8 fick BTT 4 poäng på ett välriktat skott och sedan kunde de knyta ihop säcken i nästa omgång.
Matchen mot EBK var en riktig rysare, som hemmalaget till sist vann med 13-12.
Även tredje matchen mot MAL var jämn och spännande, men UPS förlorade med 11-13.
Matchen mot RÖK förlorades genom att deras väldigt duktiga skytt gjorde en carreau på UPS ledarklot, som gav dem 6 poäng. Innan dess var matchen helt jämn (5-6). I sista omgången gjorde hon också en carreau. Förlust med 5-13 för UPS.
Sista matchen mot Boda var också helt jämn, men även här blev det förlust med 11-13. Boda hade en ung duktig skytt, som var en stor anledning till deras seger.

Något, som våra lag kunde konstatera, var, att det är väldigt viktigt att ha en bra skytt, särskilt på banor, som är svåra att lägga på, där det oftast är lättare att skjuta än att lägga.

Även om det inte blev så många segrar, var våra damer nöjda. De gjorde många bra saker, som de kunde glädja sig åt och ta med sig hem. Dessutom är det en utmärkt träning att spela på besvärliga banor och mot svåra motståndare.

På andra plats efter Oppboga kom Boulette. Tredjeplatsen delades av EBK och Sörbyängen.

Skribent: Bengt-Åke Carlsson

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info