Hoppa till sidans innehåll

Tredjeplats i Novemberkringlan i Södertälje

26 NOV 2014 17:03
Inga Stenbrink, Sven Edlund och Olle Wiberg var de enda från UPC som deltog i Novemberkringlan den 22.11. I ett mycket meriterat gäng lyckades de komma på tredje plats.
  • Skapad: 26 NOV 2014 17:03

Det fanns flera svenska mästare på plats.  Ann-Mari och Bernt Karlsson från TEL vann SM i början av 2000-talet, Robert Petersson och Inger Tyfting  KAJ kom på andra plats i MX dubbel i år och veteranlandslagsmannen Stefan Landell var också på plats, med flera duktiga spelare, som man ofta ser överst i resultatlistorna.

Även Olle, Sven och Inga har ju vunnit SM förra året i Falun.   

I första matchen mot ett mxd lag (TEL och NBK ) fungerade ingenting för UPS-laget och det blev en storförlust med 3-13.

Efter första omgången låg de sist och fick möta samma lag från SÖD, som slog dem i förra Kringlan i C-slutspelet med 13-0. Den här gången gick det bättre. UPS började med att ta 6 poäng och vann sedan matchen med 13-2.

Tredje matchen mot ÅKE, samma lag som slog ut dem i SM i trippel i somras, vann de med 13-3.

I fjärde matchen fick de möta Ann-Mari och Bernt Karlsson från TEL. De hade med sig en tredje spelare, som inte var lika bra. Ann-Mari och Bernt var det dubbelpar, som slog Maggan och Bertil i B-finalen i förra Kringlan. Sven, Olle och Inga hade fått bra flyt i sitt spel och slog TEL med 13-2.

Efter detta gick de till A-slutspel. I första matchen där fick de möta samma MX-lag, (TEL, NBK) som de förlorat mot i första matchen . De började med att ligga under med 0-3 men därefter släppte de inte fler poäng, utan vann matchen med 13-3.

I semifinalen fick de möta KAJ, det lag som blev tvåa i SM i Växjö. De hade med sig en bra läggare, Tommy Boholm.

UPS började matchen väldigt bra och ledde stort med  7-2 och senare 12-7. De hade sedan den 13- onde poängen inne flera gånger, men KAJ och då främst Robert Petersson lyckades gång på gång med stor skicklighet och även lite tur rädda matchen för dem. UPS-laget hade också fler chanser att avgöra, när motståndarna hade slut på sina klot, men lyckades inte. Vid ställningen 12-11 la Inger Tyfting in på lillen på långt avstånd och UPS lyckades inte få in något klot. Tommy Boholm avgjorde sedan matchen med att lägga in matchpoängen.

KAJ vann sedan även finalen.

Olle, Inga och Sven var glada över att spelet fungerat så pass bra, trots att de inte kunnat träna inomhus ännu, särskilt med tanke på att Svea Indoor närmar sig. Lite besvikna var de dock över, att de inte hade kunnat avgöra sista matchen, när de ledde så stort.

Skribent: Bengt-Åke Carlsson

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info