Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Gävle Cup

31 AUG 2014 16:32
En andra- och en tredje plats i trippel och 2 UPS-lag till A-slutspel i dubbel i Gävle Cup den 23-24.8. Sven Edlund, Inga Stenbrink och Olle Wiberg kom på andra plats och Staffan Forsberg, Leni Larsson och Maj Strömberg blev trea i Gävle Cup.
  • Skapad: 31 AUG 2014 16:32

18 tripplar deltog. Alla var duktiga och slog varandra, vilket gjorde att det räckte med två segrar i de 4 monradomgångarna för att komma till A-slutspel.

Staffan, Leni och Maj hade 2 segrar och +10 i kvot efter förlust mot ESP med 11-13, seger över Silverbäcken med 13-2, förlust mot ett mixedlag från LBJ och LEK med 4-13 och seger över ESP med 13-3.

Sven, Olle och Inga började med två förluster mot ESP med 8-13 och ett mixedlag från LBJ och Sundsvall med 9-13. De två sista matcherna vann de med 13-5 över LEK och HOF med 13-7.

Vädret var bedrövligt. Det regnade mest hela tiden och två gånger fick tävlingen avbrytas och deltagarna söka skydd inomhus. Andra gången var under den sista monradomgången. Staffans lag hade då precis vunnit stort med 13-3 och behövde inte ge sig ut i regnet något mer, medan det andra UPS-laget, som ledde över HOF med 9-1, när matchen avbröts, måste återuppta sin match ute. Deras bana var då som en sjö, men det fanns en liten sträng på vänster sida, som inte låg helt under vatten, som de kunde spela på.  Hoforslaget visade sig då bättre på att behärska det blöta underlaget och tog 6 raka poäng till ställningen 7-9 innan UPS spelarna kom igång och kunde få de 4 poäng, som behövdes för att vinna matchen.

Eftersom banorna låg under vatten flyttades slutspelet in. Banorna inomhus var omlagda, så att man nu spelade på tvären i stället för på längden som tidigare. Detta gjorde att banornas lutning var helt annorlunda än tidigare, vilket i sin tur gjorde att de var ganska svårspelade.

Olle, Inga och Sven, som låg på sjunde plats efter monradspelet fick möta andraplacerade LEK. De normalt väldigt duktiga Leksandsspelarna hade stora problem med banorna och UPS kunde vinna ganska komfortabelt med 13-6.

Staffan, Leni och Maj fick möta tredjeplacerade BLK, som de besegrade med 13-9 efter en jämn och spännande match.

I semifinalen fick de båda UPS-lagen möta varandra. Olle, Inga och Sven vann då med 13-7. De tog en stor ledning ganska omgående efter att de fått en 6-poängare och ledde med 12-2, men Staffan, Maj och Leni gav inte upp utan tog poäng efter poäng, men till slut fick Olles lag äntligen sin trettonde poäng och gick till final.

I finalen väntade Rolf Raumer och Lars-Inge Wiberg. UPS spelade väldigt bra och lyckades ta ledningen med 8-5, men LBJ utjämnade och vid ställningen 8-8, kastade Rolf Raumer ut lillen långt och snett över banan. Där lillen låg lutade det starkt åt höger. Ingen i UPS lyckades komma i närheten av lillen och fick bara titta på, när LBJ utan besvär la in ytterligare 4 klot och vann matchen.

På söndagen spelades dubbeln. UPS hade 4 deltagande lag. Bäst gick det för Margareta Lind och Bertil Pettersson och Sven Edlund och Birgitta Wennerberg.

Båda dessa lag gick till A-slutspel efter att ha vunnit 3 av de 4 monrad-matcherna.

Maggan och Bertils resultat: PAN: 13-6, MXD: 13-5, ÅKE: 13-10. Sista matchen mot LEK (Inger och Leif Hallqvist) förlorade de med 5-13.

Birgitta och Svens resultat: ESP: 13-7, ESP: 13-10, MOR: 13-12 och till sist förlust med 8-13 mot LBJ.

I åttondelsfinal fick båda lagen möta ett varsitt lag från TDJ. Birgitta och Sven förlorade med 7-13 och Maggan och Bertil med 10-13

De andra UPS-lagen Inga och Olle och Karin Gustafsson och Maggi Lindén vann bara en match var och gick inte till slutspel.

Inga och Olles resultat: STL: 12-13 (detta lag kom sedan på tredje plats i tävlingen), LBJ: 11-13 (Elisabeth Rilling och Rolf Cronebratt), ESP: 13-10 och PAN:  10-13 (Åke Lundén och Eva Wedin). De hade definitivt ingen tur med motståndare och spelade dessutom inte på topp.

Karin och Maggis resultat: ESP: 13-4, ÅKE: 6-13, 018: 3-13 (Gunnar Sandberg och Birgitta Olofsson), ESP: 4-13

Vädret var på söndagen betydligt bättre än på lördagen. Solen sken stundtals, men precis lagom till att båda UPS-lagen, som gått till slutspel, hade åkt ut, började det regna igen.

Här finns lite bilder

Skribent: Bengt-Åke Carlsson

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info