Hoppa till sidans innehåll

En femteplats i lag-DM för damer

13 OKT 2014 17:38
15 lag deltog i Lag-DM, som spelades i Gävle den 12 oktober. Tävlingen skulle ha arrangerats i Uppsala, men eftersom hallen fortfarande inte är färdigrenoverad, flyttades både lag-DM Öppen och Dam till Gävle som vanligt.
  • Skapad: 13 OKT 2014 17:38

I båda tävlingarna var det hård konkurrens. I stort sett alla de bästa i distriktet deltog.

Organisationen var gruppspel. 15 lag deltog i Dam, fördelade på 4 grupper. I en av de fyra grupperna var det bara 3 lag

Margareta Lind, Birgitta Wennerberg och Anita Käll hade lite tur, som kom i trelagsgruppen, då det räckte för dem att vinna en match för att gå vidare.

De började mot LBJ, som de förlorade knappt mot (12-13). Andra matchen mot RÖK vann de med 13-11.

I första matchen i slutspelet fick de möta slutsegrarna SÖRbyängens unga flicklag. De är otroligt duktiga. Alla skjuter direkt på järnet och ofta carreau. Självklart är de också duktiga läggare. Trots bra spel förlorade UPS med 5-13. Noteras kan att Anita Käll, som gjorde sin första match för UPC, spelade lika bra som de andra rutinerade spelarna i laget.

Inga Stenbrink, Maggi Lindén och Karin Gustafsson hamnade i en väldigt svår grupp. De hade både Sörbyängen och BTT i gruppen. BTT blev till slut trea i tävlingen.

De slog i alla fall Klotskallarna med 13-6. Andra matchen mot Sörbyängen förlorade de med 3-13, trots att de spelat bra alla tre.

BTT hade förlorat mot SÖR med samma siffror som UPS-laget och var tvungna att vinna för att gå till slutspel. Detsamma gällde förstås UPS-laget.

BTT med sina två landslagstjejer var för svåra och vann med 13-4, trots att UPS-laget stretade emot så gott de kunde.

Maj Strömberg, Leni Larsson och Inga-Lill Lindberg vann sin första match mot ESP med 13-7, förlorade sedan mot 018 (som kom på delad tredjeplats), med 3-13 och till sist mot ESP med 3-13.

Alla UPS-tjejerna var ändå nöjda och glada. De hade spelat bra och kämpat väl. Det räckte inte så långt den här gången men nästa kanske…

Skribent: Bengt-Åke Carlsson

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info