Hoppa till sidans innehåll

Policy för träningsupplägg och materielhantering


Syftet med denna policy är att förtydliga hur föreningen ser på träningsupplägg som erbjuds både i och utanför föreningens verksamhet, samt hantering av klubbens materiel.

Föreningen Uppsala Slalomklubb (benämns nedan som klubben) erbjuder träning både på snö och barmark under uppstyrda former, samt träningsläger som annonseras till samtliga medlemmar i föreningen. All träning som erbjuds i klubben är frivillig och alla deltar på sin egen nivå. Kvaliteten på klubbens träning är hög och träningsupplägget som erbjuds i klubbens regi är anpassat till de olika åldersgrupperna. Tränarna genomgår kontinuerligt ledarskapsutbildningar för att säkra en god kunskapsnivå i alla grupper.

Uppsala Slalomklubb ser positivt på att träning arrangeras utanför föreningens annonserade verksamhet eftersom det ger möjlighet till skidåkning när det passar och träningen kan arrangeras av vem som helst av klubbens medlemmar. Styrelsen i Uppsala Slalomklubb godkänner att materiel från klubben kan användas till egna träningsupplägg, under följande förutsättningar:

Externa egna träningsupplägg (ej i hemmabacken)

  1. Inbjudan till egna träningsupplägg utanför klubbens verksamhet ska gå ut till samtliga medlemmar i föreningen i god tid.
  2. Lån av materiel ska stämmas av och godkännas av sportchef (This is a mailto link).
  3. Egna träningsupplägg får ej syfta till att konkurrera med klubbens träningsverksamhet.
  4. Den som lånar materiel ska ansvara för att det återlämnas i materialboden på Uppsala Alpina Center efter avslutad träning (käppboden). 
  5. Om materiel går sönder ska detta rapporteras till sportchef efter avslutad träning.
  6. Vid eventuell skada eller materiel som tappats bort kan den som lånat materiel bli ersättningsskyldig om det är uppenbart att det beror på försummelse. 
  7. Vid egna träningsupplägg där en medlem lånar materiel ska klubben ersättas med 200kr/dag. Den som ansvarar för lånet av material har också ansvar för att betalningen kommer klubben tillhanda innan påbörjad träning via Swish 123 465 19 72. Inbetalningen märks med ”Materielavgift + NAMN”.

Extra träningstillfällen i hemmabacken (Uppsala Alpina Center)

  • Kan ske under samma förutsättningar som punkt 1-6 ovan (ingen kostnad).
  • Vi kan inte ställa bana när som helst i UAC på helger då friluftsfrämjandet har sin skidskola. Varje år bokas klubbens träningstider hos Uppsala Kommun och detta måste respekteras. Extra träningstillfällen måste stämmas av med sportchef.
  • Vid träning efter liftens ordinarie öppettider måste detta stämmas av med Sunnerstakommittén, som har kontakten med Uppsala Kommun.

Till denna policy kommer Bilaga 1som gör det tydligt vad klubbens olika avgifter kopplade till användning av klubbens materiel i olika sammanhang.  

Om man inte följer denna policy har Uppsala Slalomklubb rätt att göra bedömningen att man inte har förtroendet att ta del av klubbens materiel utöver ordinarie träningsverksamhet.

 

Styrelsen, Uppsala Slalomklubb 

2019-10-14

Uppdaterad: 24 OKT 2019 21:36 Skribent: Vibeke Höglund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Våra samarbetspartnersr