Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsorganisation


Alpin skidåkning är en fantastisk idrott på många sätt både för åkaren och deras familjer. Ett av de roligast momenten i sporten är tävlingarna som även om de oftast sker indviduellt är något som verkligen kan skapa gemenskap och laganda och ger möjlighet att träffa åkare från andra klubbar. Att tävla mycket är också en väldigt bra träning och man får möjlighet att prova nya backar och banor. I de yngre åldersgrupperna är det viktigt att börja prova på tävlingar i hemmabacken för att lära sig hur det går till. 

USLK har därför ett aktivt tävlingsprogram med omkring sex tävlingar under säsongen framförallt med inriktning på de yngre åkarna med flera tävlingar öppna för U8 och U10 åkare. Det är för alla tävlingar lika viktigt att de genomförs på ett bra sätt och att alla tävlande får de bästa förutsättningar för sina åk och att det blir en bra upplevelse. För att kunna genomföra våra tävlingar på bästa sätt behövs därför hjälp av föräldrar för att fylla de många olika funktionärsrollerna som finns under en tävling.

Tävlingskommittén är alltid i behov av fler medlemmar, gärna föräldrar till åkare i de yngre åldersgrupperna, som kan hjälpa till under våra tävlingar. Hör gärna av er till oss i Tävlingskommittén om ni är intresserade eller har frågor eller funderingar.

Bästa hälsningar,

USLKs tävlingskommitté

 

Uppdaterad: 15 JAN 2018 09:59 Skribent: Henrik Björkman

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Våra samarbetspartnersr