Hoppa till sidans innehåll

Våra landslagsåkare

20 NOV 2019 21:17
I år representeras USLK av hela fyra åkare i det svenska landslaget. Moa Boström Müssener, Moa Clementson, Ida Dannewitz och Hedda Martelleur. Detta är unikt i USLK:s historia och gör oss till en av de klubbar i Sverige som har flest landslagsåkare.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2019 21:17

USLK har fyra åkare i det svenska landslagets träningsgrupper under säsongen 2019/20, och det blev succé redan i FIS-premiären i Kåbdalis. 

I helgen har det varit FIS-premiär i Kåbdalis och det var två slalomtävlingar som stod på schemat. För USLK blev det succé redan i säsongsöppningen. Moa Boström Müssener började helgen med en fin andraplats men nöjde sig inte med det utan stod som segrare efter söndagens tävling efter två jämna åk. Även USLK:s Alva Wallin, Melker Netinder och Hugo Bäsén deltog i FIS-premiären i Kåbdalis.

Informationskommitteen har ringt upp Moa för att ställa några frågor.

MoaPrisutdelning

 

Grattis Moa! Vi börjar med att ställa den klassiska frågan, hur känns det? - Såklart jätteroligt och en lättnad att få starta säsongen så här.

Vad händer nu? - Jag är kvar i Kåbdalis några dagar och hänger med kompisar som också tävlat och efter det åker vi till Boden för att träna med landslagets träningsgrupp. Sen är det Europacup i storslalom i Trysil och slalom i Funäsdalen och efter det blir det jul med familjen i Funäsdalen. Det längtar jag efter.

Hur har din försäsong varit? - Jag har hållt igång fysen och åkt mycket skidor och vi har varit i inomhusbacken i Wittenburg, läger i Stelvio, Saas Fee och Stelvio igen. Det har känts lite trögt och jag har haft lite problem med att få det att stämma och körde ur mycket. Jag har kämpat med att känna mig trygg och det har gått bättre och bättre och det gäller att inte ge upp.

Vilka mål har du satt upp för säsongen 2019/20? - Jag vill ta Europacup-poäng och medaljer i äldre junior-SM (ÄJSM). Jag fungerar bäst om jag inte pressar mig med för många mål för om jag inte har roligt åker jag sämre.

USLK önskar dig och alla andra klubbens FIS-åkare stort lycka till!

Skribent: Anna Aronsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartner

Bildresultat för kn kontor