Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev juli 2020

27 JUL 2020 09:39
  • Skapad: 27 JUL 2020 09:39

Hej,

Nu har vi tagit oss in i semestertider och vi hoppas att alla får möjlighet att njuta av ledighet och ladda batterierna. Säsongen är som bekant slut sedan länge och den fick ett väldigt abrupt slut. Den här säsongen går onekligen till historien, och då inte bara med anledning av Coronapandemin. Det började dock väldigt bra med kyla tidigt på säsongen i fjällen, då många anläggningar kunde öppna tidigare än planerat. Vi fick också en köldknäpp i Uppsala i början av november, så förhoppningarna om en tidig öppning i hemmabacken hade vi. Vi genomförde alla våra försäsongsläger som planerat i Sölden, Klövsjö och Hamra med stor uppslutning. På hemmaplan hände dock ingenting med kylan, och det som inte hade hänt i föreningens kollektiva minne blev tyvärr verklighet: det blev ingen öppning av Sunnerstabacken.

Kommunen gjorde ett tappert försök när det kom lite kyla i slutet av februari, men det räckte tyvärr bara till 1/3-del av backe två. Förutom uteblivna träningsmöjligheter blev det ett rejält intäktsbortfall i inställda upplandscuper och Mälarcup. Som lök på laxen uppdagades i början av mars att vi hade haft inbrott i käppförrådet och all elektronisk utrustning i form av radioapparater, borrar och portabel tidtagningsutrustning som hade varit inlåst där hade stulits. I skrivande stund vet vi ännu inte hur mycket vi kommer få ut på vår försäkring av det stulna godset. Ett riktigt ”annus horribilis” i klubbens historia.

Det ekonomiska utfallet för säsongen är inte klart ännu, utan vi kommer presentera det på klubbens årsmöte som planeras äga rum söndag 20 september. Hur genomförandet av det årsmötet kommer gå till vet vi i dagsläget inte. Om det blir digitalt eller fysisk form. Det kommer hur som helst bli annorlunda jämfört med tidigare år, då vi inte planerar för någon kick-off eller gemensam middag, tillsammans med våra barn och åkare.

Med anledning av Coronan har vi heller inte genomfört någon gemensam sommaravslutning med grillning och brännboll i Sunnerstagropen. Vi lyckades dock få till en liten avtackning av våra tränare på en av våra söndagsträningar i juni. Styrelsen vill återigen skicka ett tack till våra tränare, både till er som var där och till er som inte hade möjlighet att närvara.

Vi blickar fram mot nästa säsong och kan konstatera att vi har en del utmaningar i arbetet med att fastställa lägerplaneringen med anledning av den rådande situationen. Som bekant skickade vi ut en medlemsenkät i maj där vi bad om synpunkter och åsikter på klubbens lägerplanering då det är viktigt att få veta vad du som medlem tycker. Totalt fick vi in endast fem svar och de huvudsakliga frågorna handlade om höstlovsträningen v.44, möjlighet att hålla läger samlat inom ett system för att kunna nyttja säsongskorten bättre, möjligheter till samlat boende och gemensamma aktiviteter. Om det låga antalet svar betyder att man är nöjd med upplägget på lägerverksamheten är positivt eller ej är svårt att bedöma, men de synpunkter som kom fram har bearbetats tillsammans med tränarna. Det är sedan sportrådet (sportchef och huvudtränare i resp. grupp), som har ansvar att fastställa lägerplanen m.h.a utvärdering och nya insikter från medlemmarna.

Uppsala Slalomklubbs officiella lägerplan sträcker sig från höstlovet v.44. Vi kommer som tidigare år att erbjuda träning i Sölden med våra egna tränare för åkare mellan U12-U16. Resan arrangeras tillsammans med Kjell Åhlén och Sport Support och avresa är lördag 24 oktober och hemresa lördag 31 oktober (hemkomst söndag 1 november). Med anledning av nuvarande situation har vi valt att inte gå ut med anmälan då vi tittar på att kunna genomföra ett alternativt läger i Sverige under v.44 (ca 4 dagar), som komplement till Sölden. Så snart vi har besked om detta så kommer anmälan ut till den träning som klubben planerar att erbjuda under v.44.

Det vi vet i nuläget om höstens vidare läger är att vi planerar för att genomföra Teknik- och Familjeläger i Klövsjö som tidigare. Anledningen är främst deras möjlighet att öppna anläggningen tidig och deras möjlighet att tillmötesgå våra önskemål om backtider har historiskt visat sig falla väl ut. Datumen för tekniklägret är 21-24 november, och familjelägret 3-6 december. För att hålla oss inom samma liftkort tittar vi också på möjligheten att genomföra ett fartläger i Trysil (Norge). Klubbens tidigare anställde tränare Fredrik Sars, är numera ansvarig för racing i Trysil, vilket gör att vi har bra support i en anläggning som är väl förberedd att ta emot träningsåkare. Det finns också möjlighet till samtalat boende, vilket är prioriterat när det gäller val av anläggning under höstens alla läger.

Som läget är nu är det dock väldigt osäkert om planen med fartläger i Trysil kan gå i lås. Om inte så finns fortsatt möjlighet att genomföra det i Hamra, eller i Björnrike (som gjordes för några år sedan).

En ytterligare effekt av Coronaviruset är att vår huvudsponsor Upplands Motor har meddelat att de inte kommer genomföra några publika aktiviteter i deras anläggning under hösten. Det betyder att vi inte kommer kunna genomföra vår populära skidbytardag i deras verkstadshall som vi så framgångsrikt har kunnat göra de senaste åren. Just nu pågår diskussioner med kommunen att hyra en skolmatsal som lokal för skidbytardagen. Det är dock osäkert om vi kommer kunna genomföra den alls, med tanke på folkhälsomyndighetens rekommendationer om folksamlingar. Om den blir av så är i det som vanligt helgen vecka 45 som är aktuell (7-8 november).

Vad gäller tränarbemanningen i våra olika träningsgrupper inför kommande säsong så är det arbetet i slutfasen. Vår sportchef, Natalie håller som bäst på att fastställa det, tillsammans med aktuella tränare. Den stora förändringen inför nästa säsong är samtidigt att Natalie kommer att sluta som sportchef. Orsaken till det är att hon ska bli mamma i slutet av september. Rekrytering av ny sportchef pågår, vilket vi snart hoppas kunna informera om. För Natalies del så hoppas vi att det här blir en paus, och att du är välkommen tillbaks med din gedigna kunskap inom sporten och dit engagemang för klubbens åkare som du visat. Missa heller inte att Natalie fick H. M. Konungens  stipendium för framstående unga ledare på snö för 2020 av Svenska skidförbundet.

Varmt välkomna till en ny tränings- och tävlingssäsong!

Styrelsen USLK

Skribent: Vibeke Höglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor