Hoppa till sidans innehåll

Jonas Sjöberg


Jonas1

Jonas Sjöberg är huvudtränare för våra U14 åkare. Det är nu tredje säsongen som Jonas är tränare hos USLK och han är ett bekant ansikte i backarna. Men vem är egentligen Jonas Sjöberg?

 

Jonas är 23 år och är uppväxt i Stockholm. När Jonas var i 11-12 årsåldern började han träna och tävla i Huddinge Slalomklubb. Sedan blev det skidgymnasiet i Uppsala och på den vägen är det. Idag bor Jonas i Stockholm och pluggar juridik på Stockholms Universitet men två kvällar i veckan är han i Sunnerstabacken och ibland är det läger och tävlingar på helgerna.

 

Vad är det som är roligt med att vara tränare?

-       Det är roligt när man ser utveckling och resultat, t.ex. när man kan se att en åkare förbättrar sin teknik. Men det är så klart också roligt när det går bra på tävlingar. Och att få feedback från åkarna.

-       Jag vill, förutom den traditionella tränarrollen, fungera som ett bollplank och få åkarna att själva tänka efter och analysera sin egen åkning. Det är också viktigt att förutom målsättningar för gruppen jobba med en vision och tydliga individuella målsättningar.

 

Hur är USLK som klubb?

- Det är roligt att vara en del i USLK,  det är en familjär stämning i klubben,  lite ”saft och bulle” stämning på ett positivit sätt.

 

När Jonas var liten höll han på med flera idrotter. Mest var det tennis och simning men även en hel del handboll och fotboll. Och så här i efterhand är Jonas glad att han fick prova på olika idrotter.
- Det är ju inte när man är 8 eller 12 år man ska vara som bäst, skrattar Jonas.

 

Vad är din filosofi kring träning och skidåkning?

-       Det ska vara roligt! Vi får inte glömma bort varför vi håller på med just det här. Och det är viktigt att ha distans till sporten.  

 

Vad är receptet på U14 gruppens framgångar?

-       Hård träning och målmedvetenhet!

 

Vi är glada att vi har Jonas med oss i USLK och mest glada är U14-åkarna!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:32 Skribent: Camilla Ahlsson

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor