Hoppa till sidans innehåll

Ida Bowall & Ida Ollila


 Hej medlem!

 

Ida Bowall och Ida Ollila båda födda 2002 har precis flyttat till Sveg för att gå skidgymnasium. Ida B tävlar för USLK sedan många år tillbaka och Ida O tävlar för Roslagens alpina.

Hej Ida och Ida! Kan ni berätta lite om er själva och hur det kommer sig att ni hamnade på skidgymnasiet i Sveg?

Ida O - Jag gick på besöksdagarna här i Sveg förra året och har tyckt sedan dess att det känns som ett skidgymnasium som passar mig bra. Jag gilla Härjedalens miljö och det ligger inte jättelångt hemifrån.

Ida B - Jag sökte Fjällgymnasiet i Svenstavik i första hand, men kom inte in där. Några timmar efter beskedet från Fjällgymnasiet ringde Josefin Karlgren från Härjedalens gymnasium och erbjöd mig en plats på skidgymnasiet, jag tackade snabbt ja!

 

Hur fastnade ni för den alpina sporten?

Ida B - Min familj har alltid åkt skidor i Klövsjö, men där ville jag aldrig gå i skidskola. Mina föräldrar lyckades då få mig till Sunnerstabacken på en “prova på träning” och sedan dess var jag fast.

Ida O - Vi har alltid åkt skidor sedan jag var liten också. Pappa är gammal alpinist och har i och med detta kontakter. På så sätt fick jag åka bana när jag var mindre och då upptäckte jag glädjen i den alpina sporten.

 

Vad är bäst med USLK?

Ida B - hela USLK har varit väldigt seriösa och har alltid haft variation på träningarna. De har även tänkt på barmarksträning och haft ett bra upplägg. I och med detta har vi fått en väldigt bra sammanhållning i alla grupper och en tight kontakt med tränarna.

 

Vilken disciplin gillar ni mest?

Ida B - Jag gillar slalom för att det händer väldigt mycket och det är en rolig teknik.

Ida O - På senare tid har jag börjat gilla storslalom för att jag gillar rörelsen och det går fortare än i slalom.

 

Vad är roligast - att träna eller att tävla?

Ida B - De är roliga på olika sätt. Träna är roligast när du ser en stor utveckling och tävla är roligt när du kan få svar av ditt hårda arbete.

Ida O- Tävla är roligt, man få gå in i sin egen bubbla och göra det man tycker är kul. Träna kan också vara roligt, när det går bra är det alltid som roligast.

 

Har ni några tips till ungdomar som funderar på att söka till skidgymnasium?

Prata med tränarna på skidgymnasierna och försök skaffa dig en egen uppfattning. Tro på dig själv och känn ingen stress, för allting löser sig i slutändan. Det viktigaste är att söka. Det går alltid att tacka nej, men det går inte att tacka ja till någonting man inte har sökt till.

 

Har ni några tips till nya medlemmar i USLK?

Ida B - Ha kul, lyssna på tränarna och försök att få en bra gemenskap, allt blir väldigt mycket roligare när man gör det tillsammans.

 

Mitt bästa slalomminne:

Ida B - Sölden 2017 är mitt bästa slalomminne, grym skidåkning, sol, mat och stor utveckling.

Ida O - Alla dagar i Björnrike tillför goda slalomminnen. Oftast bra skidåkning och massa god mat.

 

 

Tack Ida och Ida och stort lycka till på Skidgymnasiet i Sveg!

 

Uppdaterad: 21 OKT 2018 13:25 Skribent: Johanna Magnusson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor