Hoppa till sidans innehåll

Årets Ledare 2016


Årets Ledare 2016 - Tränarna i Slalomskolan

Daniel Ånöstam, Fia Ulle, Hedvig Leijon, Saga Ekmyhr, Ida Bowall och Kerstin Stewart (saknars på bilden)

 

Stort GRATTIS Daniel, Fia, Hedvig, Saga, Ida och Kerstin till utmärkelsen Årets Ledare 2016!

Förra säsongens Slalomskola blev en succé och det var förstås tack vare våra duktiga ledare. Jag passade på att fånga in Daniel, Fia, Saga och Ida när de var på Teknikläger i Klövsjö.

Hur är det att vara ledare i Slalomskolan?

Roligt! Det är kul att lära ut det man kan, säger Daniel. Och det är roligt att se hur deltagarna utvecklas och blir bättre, tycker Ida.

Och Fia menar att Slalomskolan förbereder dem för framtiden. Vi får lära oss ta ansvar och leda en grupp. Det kan vi ha nytta av när vi ska jobba eller söka jobb.

Vad gör ni i Slalomskolan?

Vi lägger mycket tid på styrd friåkning då vi tränar på grunderna i skidåkning som position, parallella skidor, balans och så tränar vi på att åka bana berättar Saga.

Ni var ledare i Slalomskolan förra året också, vad tar ni med er? Lärdomar?

Att variera träningen mycket så de inte tröttnar och hur man ska prata för att få deltagarna intresserade. Och tålamod, det tar tid att lära ut, det går inte på ett åk, säger Saga.

Ni är också aktiva åkare och ni tränar och tävlar. Vad tränar ni på?

Vi tränar faktiskt på precis samma sak som vi lär ut i Slalomskolan, säger Hedvig. Man blir aldrig färdig. Även de som är bäst i världen måste träna mycket på just grunderna.
Vi kör samma övningar som vi lär ut i Slalomskolan men det är mindre justeringar nu. Hedvig berättar att hon tränar på att åka med helt parallella skidor, Fia jobbar på att få fram höften, Saga fokuserar på att komma fram i pjäxan, Ida tränar på att inte sitta ner för mycket och Daniel jobbar på att hitta rätt linje och timing.

Vad är det bästa med skidåkning?

Gemenskapen! Och det är jättekul att vi tränar killar och tjejer ihop säger Hedvig. Och förstås själva skidåkningen. Känslan av vinden, farten och gärna solen säger Fia och ler.

Favoritbackar?

Vemdalen är bäst säger Daniel, Storslalombacken i Klövsjö säger Ida direkt, medan Hedvig gillar Storslalombacken i Björnrike. Neeej, säger någon men Funäs.  Funäsdalen är så varierande, långa backar, bra snö och de har alltid bra banor och välarrangerade tävlingar, det är alla överens om.

Tips till barn som vill bli bra på att åka slalom?

Gå med i en Slalomklubb och få hjälp med att bygga en bra grund.
- Ha kul, ni har många år på er att lära, säger Ida. Sedan gäller det att träna hårt och fokusera, säger Daniel.

Daniel och Kerstin tar nu steget och blir tränare i U8-gruppen. Fia, Hedvig, Saga och Ida fortsätter som ledare i Slalomskolan även i år och får förstärkning av Lapo Michelassi och Alice Dannewitz.

Lycka till med framtida ledarskapsuppdrag, den egna träningen och tävlandet!!

Önskar USLK

 

Uppdaterad: 27 NOV 2016 00:33 Skribent: Camilla Ahlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor