Hoppa till sidans innehåll

Petter Wiberg


 

Petter Wiberg ny ordförande i tävlingskommittén, Sunnersta-bo, uppvuxen i Knivsta och kanske (?) USLK:s enda brädåkare.

Petter: Jag åkte slalom som barn, men bytte till snowboard tidigt 90-tal (då folk fortfarande blandade ihop snowboard med monoski). Jag offpist-kraschade svårt 2002 och kan pga knäskadan jag ådrog mig inte köra alpinskidor, so don't even ask ;-).

Vår familj har varit medlemmar i klubben sedan 2016. Vi har två barn, Elin som tränar i U10 och Linnea som börjar i U8 hösten -18. Min fru Lena kommer även att vara hjälptränare för U8-gruppen.

Jag är längdfanatiker och tycker att Vasaloppet är för kort, så i våras åkte jag världens längsta skidlopp, Nordenskiöldsloppet som är 22 mil.

Hur känns det att vara ny ordförande i tävlingskommittén?

Jättekul! Jag har en del tidigare erfarenhet av styrelsearbete inom föreningslivet, men jag är ny både i USLK:s styrelse och i tävlingskommittén så det kommer att finnas mycket jag behöver lära mig - vilket jag verkligen ser fram emot! Det känns också bra att det finns en sådan gedigen erfarenhet i resten av styrelsen och tävlingskommittén.

Som ny medlem i klubben kan man känna sig osäker på tävlingsmomentet, har du några tips till dom?

Passa på att vara med på någon av klubbens egna tävlingar i hemmabacken i januari/februari eller på DM lägret. Där får både stora och små prova på tävlingsmomentet med saker som banbesiktning, tidtagning etc. Det är dessutom en mysig dag med kompisarna och familjen. Klubben har som ett uttalat mål att uppmuntra alla medlemmar att vara med och tävla och därför är tävlingsavgiften gratis för alla USLK-medlemmar på våra hemmatävlingar!

 

Vad tycker du att man som förälder ska tänka på när det gäller tävlingsmomentet?

Att fokusera på att barnen ska ha det roligt och inte på resultaten. Det viktigaste är att barnen får känna att de har kul och kan utmana sig själva.

Som vuxen - var med och tävla själv! Det är jättekul och skapar gemenskap mellan vuxna och barn och bidrar dessutom till att visa att tävlingsmomentet är något lustfyllt och inte så allvarligt.

 

Vad är bäst med USLK?

Alpin idrott är som bekant en sport som kräver mycket arbete i form av logistik och planering (speciellt när man är en liten klubb på långt avstånd till fjället). En sak som slog mig redan från början när jag kom i kontakt med klubben var hur stort antal föräldrar och ungdomar som engagerar sig och hjälps åt för att göra detta möjligt. Det är ganska otroligt hur mycket man får för ett medlemskap i USLK och för oss som familj känns det som en självklarhet att hjälpa till. Att vara engagerad i klubben är dessutom ett sätt att lära känna andra skid- och friluftsintresserade familjer och ha kul tillsammans!

 

Tack till Petter och hans familj för engagemang i klubben, nu ser vi fram emot en ny tävlingssäsong!

 

Uppdaterad: 07 OKT 2018 13:59 Skribent: Johanna Magnusson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor