Hoppa till sidans innehåll

Natalie Hermansson


Hej Natalie, tränare för U16-gruppen, tränare för Uppsala alpina skidgymnasium och nu även sportchef i USLK, hur känns det?

Tjena! Det känns väldigt roligt och utmanande! Framförallt är det väldigt inspirerande att få arbeta på flera olika sätt med den här sporten och framtida alpina generationer!

Min egen karriär började som D-åkare på ett par hyrskidor när jag var 9 år i Måttsundsbacken i Luleå. Ingen i min familj hade tidigare varit aktiva i sporten, men jag tyckte att det var väldigt roligt och som den målmedvetna människa jag alltid har varit hade jag ganska snabbt bestämt mig för att jag minsann skulle bli bäst i världen på alpin skidåkning. Jag tog mig till Åre Skidgymnasium RIG Alpint mellan åren 2009-2013 och nådde tillslut fyra starter i Europacupen innan jag ådrog mig en allvarlig knäskada. Jag gjorde comeback efter ett år på Skiduniversitetet i Östersund, men valde sedan att lägga tävlingsskidorna på hyllan för att börja studera ekonomiprogrammet på Uppsala Universitet. Inte lång tid efter det sökte jag mig till Uppsala Slalomklubb då jag saknade skidåkningen och där började jag engagerade mig som tränare. Det var alltså för drygt tre år sedan som min egen alpina karriär bytte spår på riktigt från aktiv åkare till tränare, vilket jag tycker är minst lika kul!

Att vara sportchef i USLK, vad innebär det?

Att vara sportchef innebär innebär främst att man är ordförande i sportrådet, vilket består av sportchefen och huvudtränare från respektive träningsgrupp. Som ordförande i klubbens sportråd deltar sportchefen även som ordinarie medlem i föreningens styrelse. De huvudsakliga uppgifterna som en sportchef har är att tillsammans med sportrådet planera all träningsverksamhet både på snö och barmark. Sportchefen ansvarar också för klubbens tränarbemanning och ska agera som ett bollplank för huvudtränarna när det gäller träningsupplägg och fortbildning av tränare. Sportchefen ska verka för att uppmuntra till dialog och kunskapsutbyte mellan klubbens tränare och att tränarna får möjlighet till vidareutbildning inom Skidförbundets utbildningsplan, som gör att tränarkompetensen inom klubben successivt höjs.

Vad är bäst med vår klubb USLK och hur skulle du vilja att den utvecklas?

Det bästa med USLK är att man är välkommen som medlem om man vill träna och tävla alpin skidåkning, oavsett nivå. Jag vill att klubben utvecklas genom att fortsätta verka för det öppna klimat och goda engagemang som finns hos både föräldrar och aktiva. Jag vill också att klubben ska verka för att fler unga ledare och före detta aktiva tävlingsåkare i klubben ska bli motiverade att engagera sig som tränare eller delta i andra projekt inom klubbens verksamhet. Detta för att bibehålla en långsiktig glädje till skidåkningen även efter avslutad tävlingskarriär. Slutligen vill jag också att klubben ska utvecklas mer genom det kvinnliga ledarskapet, att vi är en klubb där fler kvinnor vill och vågar engagera sig som tränare.

 

Lycka till Natalie framöver med dina nya uppdrag!

Uppdaterad: 27 SEP 2018 21:52 Skribent: Johanna Magnusson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor