Hoppa till sidans innehåll
Moa

Moa Clementson


Moa Clementson är 15 år och har redan en massa medaljer och pokaler och nu senast från USM i form av ett Guld i Störtlopp, ett Brons i Super G och dessutom en fin femte plats i Storslalom! Hur kändes det att vinna guld i USM?

 

-       Väldigt väldigt bra! Först var det lite overkligt, men när tävlingen var över så sjönk det in att jag faktiskt vunnit guld. Jättekul var det!!

 

Moa, du har haft en fantastiskt fin säsong i år, vad är framgångsreceptet?

-       Jag tränar väldigt hårt och jag har bra människor runt omkring mig, som mina tränare, klubbkompisarna och mina föräldrar. Jag känner mig trygg i klubben och det är viktigt.

 

Moa har flera tränare och det tycker Moa fungerar väldigt bra för de säger samma sak. Tränarna utgörs av Emma Pettersson, Jonas Lind, Per ”Pinnen” Wilhelmsson och Fredrik Sars.  Hur går det med träningen nu när snön är borta?

 

-       Nu tränar jag fotboll, cyklar mountainbike och tränar på gym. Det är kul att träna lite annat, men jag längtar verkligen tills det är dags för skidåkning igen. För några år sedan var jag medryttare på en häst och tillbringade hela helgerna i stallet, men det går ju inte nu.

 

Nu är det sommar, men åker skidor gör Moa ändå. Direkt efter skolavslutningen åker Moa till Juvass, Norge, för två veckors träningsläger. Den första veckan är det skidtestarläger med Rossignol. Moa är sponsrad av Rossignol och av sin morfar, men de största sponsorerna är förstås mamma och pappa. Än så länge!!

 

Om någon trodde att Moa skulle ligga i solen och slappa i sommar så är det fel.

 

-       Efter Norge är det fysläger med ASP och i juli är det Gothia Cup. Då åker SAIF Flickor-00 till Göteborg. Och i augusti och september åker jag antagligen till Holland eller eventuellt till Juvass beroende på snötillgång och i oktober till Österrike två veckor. På höstlovet ska jag till mitt favoritställe, Funäsdalen,  om det finns snö.

 

När Moa inte åker skidor eller tränar så gillar hon att pyssla och baka och är dessutom en talang på att göra många saker samtidigt. T.ex. laga mat och kolla på tv samtidigt. Moas absoluta favoriträtt är American Panncakes som hon helst äter hon med jordgubbar och Nutella, men det är gott med lönnsirap också.

 

Vad gör Moa Clementson om 10 år?

-       Jättesvårt att tänka sig tio år framåt i tiden, men min dröm är att jag ska åka i världscupen med riktigt bra resultat och jag tror att jag pluggar juridik på universitetet på distans.

 

Vi önskar Moa ett riktigt härligt sommarlov och ett stort lycka till med framtida utmaningar!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:58 Skribent: Camilla Ahlsson

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor