Hoppa till sidans innehåll

Filip Claesson


Filip Claesson, född 2005 och tränar i U12-gruppen, har inlett säsongen på ett storartat sätt. Filip tog guld i Vemdalsslalomen för några veckor sedan, då han tävlade mot 108 startande åkare i sin åldersklass som var tillresta från hela Sverige. Och i lördags tog Filip guld igen i när distriktets DM avgjordes i GS, också i Vemdalen.

Grattis Filip! Hur kommer det sig att det går så bra för dig?
- Jag tränar mycket och har nog lite talang, säger Filip.

Filip berättar att han började åka skidor redan när han var 3 år gammal. Det började med att han fick ärva utrustning av vänner till familjen. Det blev en tur till Sunnerstabacken och det stod klart direkt, att Filip älskade skidåkning.
Dock var inte utrustningen helt rätt i storlek. När Filip ramlade så löste inte skidorna ur, utan Filip flög ur pjäxorna som var alldeles för stora!
Idag sitter pjäxorna perfekt och Filip älskar fortfarande skidåkning.

Vad är det som är så roligt med skidåkning?
- Det går snabbt och man får se mycket, säger Filip.

Förutom skidåkning håller Filip på med fotboll och bandy. Men skidåkningen är roligast. Fotbollen passar bra för det är en sommarsport, men bandyn krockar med skidåkningen och det blir svårt att få till ibland. Och den här säsongen har Filip haft problem med ett knä så det har inte blivit så mycket bandy alls tyvärr.

Filip tränar 2 gånger i veckan med U12 i Sunnerstabacken, men åker också en hel del till Trysil i Norge där han tränar med Trysil Rennskole. Favoritbacken heter Högegga och ligger i just Trysil.

När Filip inte sportar tycker han om att läsa böcker. Filip läser massor och boktipset är ”Spejarens lärling”. Det blir förstås en hel del spel också. Mest Fifa.

Vad drömmer du om?
- Bli världens bästa slalomåkare, säger Filip utan att tveka.

 Grattis Filip till fina resultat och ett stort LYCKA TILL på skidsäsongen och förstås håller hela USLK tummarna för att Filip ska förverkliga den drömmen!!

Uppdaterad: 01 FEB 2017 20:42 Skribent: Camilla Ahlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor