Hoppa till sidans innehåll

Ella Kraft


Ella har åkt skidor sedan hon var två år och började träna i slalomklubben när hon var fem år. Idag är Ella 12 år och tränar i U12-gruppen med bl.a. pappa Robert som tränare.

 

Det roligaste med att träna slalom enligt Ella är att man får åka mycket skidor! Det är roligt när det går fort och man känner hur det fläktar av vinddraget.

- Det är också kul att man får resa mycket, på träningsläger och tävlingar. Det är kul för att man åker och bor med kompisar. Och man får åka i andra backar än Sunnerstabacken! Favoritbacken är Ullabacken i Lindvallen, Sälen, berättar Ella. Favoritgrenen är slalom. Storslalom är också roligt för att det går fort men när man åker slalom måste man vara kvick och det gillar jag. Slalom är roligast för att det har gått bra på tävlingarna, fortsätter Ella.
Och bra har det gått! Ella är ofta på pallen och senast var det i Frida Hansdotter Cup som Ella fick ta emot en pokal och en kram av Frida Hansdotter själv. Och just Frida Hansdotter är tillsammans med Anna Fenninger och Michaela Schiffrin Ellas stora förebilder.

 

När det inte är skidsäsong tränar Ella badminton och fotboll. Badminton är skoj för då måste man vara kvick för det går så snabbt. Och fotboll är också kul. Man får springa och röra sig mycket mer i fotboll och badminton än när man åker skidor. På frågan vilken sport som är roligast svarar Ella;

-       Slalom är roligast, och ler med hela ansiktet.

 

Vad vill du bli när du blir stor?

-       Jag vill vinna världscupen i slalom eller vara chef någonstans, säger Ella.

Det tycker vi i USLK låter kanonbra och önskar Ella lycka till!

ella2   Ella och Frida Hansdotter

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:33 Skribent: Camilla Ahlsson

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor