Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För alla föreningar som ännu inte skickat in! LOK-stödsansökan för hösten 2015 (1/7-31/12) ska skickas in via föreningens IdrottOnline-sida senast kl. 23.59 torsdag den 25/2.
 

Lulespelare Årets Talang!

(2016-02-09 22:14)
Årets Talang 2015 har utsetts av Svenska Kanotförbundet. Valet föll på pololandslagets och Luleå Kanotpoloförening Isbrytarnas Helmer Johansson!
 
SISU Idrottsutbildarna och RF, nära samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö genomför nu en omfattande kartläggning av tränare inom alla idrotter på alla nivåer. Med målet att utveckla och förstärka den tränarutbildning som erbjuds svensk idrott.
 
Innan paddelsäsongen drar igång på bred front till våren vill vi passa på att rekommendera utbildningen Första Hjälpen för Kanotister, värdefull kunskap oavsett vilken form av verksamhet ni bedriver!
 
En härlig blandning av kanotister intog Karlskrona helgen 30-31 januari för ett gemensamt träningsläger. Drakbåtslandslaget, ungdomar från Kanot Syd och en viss Cecilia Velin - ny världsrekordhållare på roddmaskin!
 
Sveriges tre slalomtoppar är sedan länge inne i förberedelserna inför 2016 och siktar på att ta ytterligare kliv, stärkta efter ett finfint 2015 som var fyllt med personbästan för alla i trion!
 
SVT Sport hälsade på trefaldiga olympiern Sofia Paldanius hemma i Jönköping innan hon reste mot Florida för vårens träningsläger. Siktet är inställt på att ta sig till sitt fjärde OS - väl där är det bara medalj som räknas!
 
Nyligen blev det klart att Björn Ljungberg tar över ansvaret för Juniorlandslaget samt att Jonas Berggren gör comeback i kaptensrollen och kommer att ansvara för U21 & U23.
 
Surfskipaddlingen som motionsform och tävlingsgren växer världen över och Sverige är inget undantag. De tio senaste åren har Surfski växt från ett fåtal utövare till där vi är i dag och 2016 kommer bli ett spännande år för Surfskipaddlingen i...
 
Under Svenska Idrottsgalan i måndags lanserades "Prispallen". En hyllning till den bredd bland svenska landslag som kammar hem mästerskapsmedaljer. Bland de 381 medaljerna syns inte minst 11 kanotmedaljer!
 
"Utan kunskap räcker ingen talang" utgör slogan för SISU Idrottsutbildarnas inspirations- och kunskapssida Tränarpasset. Om du inte redan är prenumerant - blir det idag och ta del av intressanta artiklar utifrån aktuell forskning!
 

Tävlingslicens 2016!

(2016-01-19 15:12)
Även i år behöver alla tävlande kanotister från 17 år en tävlingslicens. Den gäller för alla grenar och det är respektive förening som ansöker om licensen via föreningens IdrottOnline-sida
 
Nu är allt klart för att skicka in nya Idrottslyftsansökningar. Alla föreningar inom SKF har möjlighet att söka pengar för att utveckla sin verksamhet för aktiva i åldern 7-25 år, ta chansen - innan den 21 februari!
 
Tränare och ledare från klubbar, kommittéer, landslag och även några aktiva samlades i helgen på GIH i Stockholm för ett välfyllt Tränar- och Ledarkonvent.
 
Svenska Kanotförbundets ordförande, Nils Johansson, önskar ett gott 2016 och passar på att skicka med några ord kring Svensk kanots verksamhet och utveckling.
 
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm
Telefon: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER