Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Garburator, den vilda vågen i Ottawa River, står redo att välkomna världseliten i Freestyle när VM drar igång! Max Karlsson är givetvis på plats för att köra sitt första senior-VM någonsin och inta "Garb" med sina konster i kajaken.
 
De svenska lagen varvade riktigt fina prestationer med några mer mediokra när Kanotpolo-EM avgjordes i Essen i helgen. Det blev till slut en tiondeplats för herrarna samt en tolfteplats för damlaget.
 
Han inledde dagen med att kvalificera sig till sin första stora final och avslutade med att paddla in som finfin åtta på U23-EM! Erik Holmer går från klarhet till klarhet!
 
När Nelo bjöd in de snabbaste i världen för sprintcup över 120 m dundrade Petter Menning hem segern! I finalen lämnade han Ed McKeever bakom sig efter att tidigare i semin fått en skön revansch på Marc de Jonge som tog VM-guldet förra helgen.
 
Erik Holmer paddlade in på en 16:e plats direkt i första kvalåket och säkrade därmed en plats i lördagens semifinal!
 
Idag spelades Kanotpolo-EM i Essen igång och de svenska damerna passade på att skrälla redan i öppningsmatchen med att spela oavgjort mot världsnationen Holland! Dessutom var svenskorna det lag som var klart närmast segern!
 
Idag inleds ännu ett mästerskap då Junior & U23 EM i Kanotslalom startar i Krakow! Tre svenska kanotister finns på plats, Erik Holmer och Johan Strandberg i U23 samt Amanda Fagerlund i juniorklassen.
 
Mästerskapen duggar tätt just nu, inte mindre än tre olika kanotmästerskap kommer att avgöras i helgen! Imorgon inleds bl.a. Kanotpolo-EM. Sverige är på plats i Essen med ett herr- och damlag!
 
Scouterna, som SKF steg för steg fördjupar samarbetet med genom Paddelpasset, presenterar en fin kanotfilm om tjusningen med att paddla, blir ett med och uppleva naturen genom att glida fram i en kanot...
 
Maraton-SM och Seamasters avgjordes i strålande förhållanden på vattnet runt Oxelösund i helgen. Kanotister i alla åldrar, från ungdomar till masters, fyllde startlinjen och bjöd på fina prestationer!
 

Sprint-VM summeras

(2015-08-24 09:31)
VM, årets stora mål för det svenska Sprintlandslaget, är till ända. Det blev bl.a. ett brons för giganten Menning, därmed är han även första svenska kanotist som redan nu är klar för Rio nästa år!
 
Efter två dagar med en mängd fjärdeplatser kickade drakarna till borta i Kanada och avslutade VM med två medaljdagar, bl.a. efter stor hundra- och tusendelsdramatik!
 
Ingen hade en avslutning som Petter Menning i VM-finalen på K1 200 m. Det räckte hela vägen fram till ett VM-brons och en säkrad OS-plats till Rio! Tredje VM-medaljen i rad för urstarke Menning!
 

Menning siktar högt!

(2015-08-23 00:04)
Ett lopp slår lite högre än resterande idag. VM-final, K1 200 m, Kl.10.05, paddlandes på bana 6 hittar vi det på förhand största svenskhoppet Petter Menning! Dessutom en mängd andra svensklopp att se framemot!
 
Det var en lite blandad dag på Sprint-VM. K2:an med Svensson/Svanqvist paddlade ett snabbt lopp, som dock "endast" räckte till en åttondeplats. Däremot vann Menning sin semi och är klar för morgondagens final!
 
Vaxholms Kanotsällskap - Kanot
Sjösportcenter,Eriksö
18537 Vaxholm
Telefon: 08-541 320 31
E-post: This is a mailto link

 

vks logga KOPIA ! beskuren ej vänster 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVE TENSE ERRA SPORT TRÄNINGSKLÄDER

 

 

 

 Nordisk Yacht Assurance Waxholm

 

 

 

 

Resarö Marina

XL-Bygg Waxholms Byggmaterial

ERREA SPORT VKS TRÄNINGSKLÄDER