Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Med över 700 båtar på startlinjen på banorna utanför Medemblik så är 2015 års Delta Lloyd Regatta redan en succé jämfört med de senaste åren. Möjligheten till kvalificering till den nya världscupen är det som lockar och efter de inledande...
 
I år gästas Junior-SM i segling av landslagsseglaren Emil Cedergårdh, som kommer att dela med sig sina bästa tips till de unga deltagarna.
 
I år gästas Junior-SM i segling av landslagsseglaren Emil Cedergårdh, som kommer att dela med sig sina bästa tips till de unga deltagarna.
 
Stockholmsklubbarna var starkast i den Allsvenska seglingspremiären. En premiär där Saltsjöbaden bjöd på mycket utmanande seglingsförhållandena. Hemmaklubben KSSS imponerade.
 

Zoom8 testar nya format

(2015-05-24 07:05)
För att skapa roligare och mer utvecklande segling och locka fler seglare till klassen testar Zoom8 klassen nya format under 2015. I maj blev det sprintformat på Riddarfjärden och samma bana som i seglingens Mästarnas Mästare. – Det var intressant...
 
Det var försommar i Saltsjöbaden när seglarna kom till Saltsjöbaden för andra dagen av Allsvenskan av segling. Efter fredagens Sverigepremiär så var alla införstådda med Baggensfjärdens utmaningar, och vilka klubbar som var svårast att tas med.
 
Det var spända seglare från hela Sverige som samlades i Saltsjöbaden under fredagen. Arton klubbar från Örnsköldsvik i norr till Malmö i Söder hade förberett sig under våren, och nu skulle man få svar på var man stod jämfört med konkurrenterna.
 
Nu är det äntligen dags. Efter laguttagning, hård träning och mycket spekulationer om laguppställningar och favoriter är det premiär för den helt nya Allsvenskan i Segling i Saltsjöbaden 22 - 24 maj. Resan kan börja för att utse Sveriges bästa...
 

Segla i Västerås

(2015-05-21 07:00)
I lördags provade cirka 600 barn på roliga aktiviteter nära, vid och på vattnet i Västerås. Till helgen finns chansen igen.
 
I sommar går Volvo Ocean Race teamen i mål i Göteborg efter ett varv runt jorden. Med syfte att inspirera framtidens Volvo Ocean Race seglare kommer 32 optimistseglare att bjudas in att utvecklas i lagsegling och inspireras av Volvo Ocean Race...
 
SAP och Svenska Seglarförbundet inleder ett samarbete för att utveckla seglingssporten med hjälp av innovativ mjukvaruteknologi från SAP. Under 2015 och 2016 kommer alla båtar i den nystartade tävlingen Allsvenskan Segling att utrustas med smart I...
 
Björn Allansson avslutade EM i Kroatien på ett minst sagt imponerande sätt genom att ta hem segern i det avslutande medaljracet. Därmed klättrade Björn upp till en sammanlagd 7:e plats.
 
Många seglingsklubbar ordnar med prova-på tillfällen där ni som aldrig tidigare testat att segla kan få ett första möte med vår idrott. Ett möte som vi hoppas blir starten på ett livslångt intresse.
 
Under juli månad presenterar SSF kursprogrammet för kommande års ledarutbildningar. Till underlag för kursprogrammet ligger bl a de utbildningsbehov klubbarna presenterat för sina respektive distriktsseglarförbund.
 
Nu återstår en vecka innan rabatten på anmälningsavgiften för Jr Cup försvinner. Passa på att anmäla klubbens lag till årets roligaste tävling. Årets nyhet är att C55-förbundet coachar inför regattan.
 

 

VSS sponsorer:

svsj-_banner 190x158

 

Vattenfall_3000px_RGBvarbergs sparbank logo, tvåradig

 

Crescent logga

Bruses handelsträdgård    Liros logo

hammarstroms-platslageri-ab     kvantum_web

eliasson logo 

 

Getteröns Riggarverkstad

kvarnbacken

gästis_logo

 

Hattaviken_plywood

 

Barres_Auido_video_Gråskala

 

 

PelleP

 

Varbergs båtbyggeri

 

 

Anl Ny logo (2)

bg_blue_sky

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info