Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


"Häng med BJK"

(2015-04-24 06:00)
I Grebbestad anordnas varje år en påsk-vandring på påskafton som är populär bland ortens barnfamiljer. Där ordnade den lokala seglingsklubben Bohuslänska Jaktklubben (BJK) "Häng med BJK".
 
OS-bronsmedaljören Rasmus Myrgren, VM-silvermedaljören Josefin Olsson och landslagsseglarna Hanna Klinga, Lisa Ericson och Björn Allansson har alla gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Du som är född 2000 och ska börja gymnasiet nästa år har nu...
 
På onsdag den 22 april startar den tredje av fem deltävlingar i världscupen. Numera kan endast de besättningar delta som har visat bra resultat i deltävlingarna eller kvaltävlingarna innan. Och många svenskar står på startlinjen nu i veckan.
 
Under helgen samlades ett antal västsvenska seglingsklubbar i Hjuvik för att gemensam träning inför starten av Allsvenskan i segling.
 
Nu till helgen avgörs SM i IOM, radiostyrda båtar som endast är en meter långa. Vinnaren får en inbjudan till Mästarnas Mästare, där årets alla SM-vinnare gör upp om vem som är bäst på segling i Sverige.
 
Huvudföreläsaren på årets tränarseminarium engelsmannen Paul Brotherton delade, på ett mycket pedagogiskt och fängslande sätt, med sig av sina erfarenheter på årets tränarseminarium.
 

Clean-Up Kust

(2015-04-15 07:00)
SSF Seglarskola samarbetar med Håll Sverige Rent för att vi tycker det är viktigt att vi tillsammans tar hand om vår seglingsarena och bekämpar den marina nedskräpningen. Ett bra sätt att göra det är att delta i kampanjen Clean-Up Kust.
 
Svenska Seglarförbundet, SSF är sedan starten 1967 en av delägarna till Svenska Sjö, landets ledande specialister på båtförsäkring. I år har bolaget utvecklat innehållet i försäkringarna rejält, exklusivt för klubbmedlemmar samtidigt som premierna...
 
Sedan OS i Paris år 1900 har segling varit en av de Olympiska grenarna på samtliga OS, med undantag för 1904 i Saint Louis i USA. Sverige deltog i seglingsgrenen första gången 1908 i London och tog då ett silver i 8-metersklassen. Sedan dess har...
 
Säsongsstarten i Europa för OS-klasserna "Trofeo Princesa Sofia" blev en svensk succé med många fina resultat och två pallplatser. Jesper Stålheim tog silver i Laser och det blev en sensationell bronsmedalj till OS-fyran i 470 från Aten 2004 Johan...
 
Hösten 2015 får Sverige sina första Riksidrottsuniversitet som ska göra det möjligt för svenska elitidrottare att på ett bättre sätt än tidigare, kunna kombinera elitidrott och utbildning på universitetsnivå.
 
Många klubbar tyngs av osäkra arrendeavtal, miljöregler, administration och begränsade farvatten – när de egentligen vill lägga fokus och energi på förnyelse, föryngring och verksamhet.
 
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränar-erfarenhet finns nu ett spännande uppdrag på deltid för dig under säsongen 2015.
 

Ungdoms SM Matchracing

(2015-03-31 10:00)
Är du under 23 och nyfiken på tävlingsformen match racing? Då ska du och kompisarna passa på att delta i Ungdoms SM i match racing i höst. USM arrangeras av Stenungssunds SS 10 – 11 oktober.
 
Om knappt två veckor inleds Red Bull Foliering Generation, en ny tävlingsserie för seglare i åldern 16-20 år. Tävlingen avgörs i tillhandahållna två-personers foilande katamaraner. Den första deltävlingen av sju går i Japan och den svenska...
 

 

VSS sponsorer:

svsj-_banner 190x158

 

Vattenfall_3000px_RGBvarbergs sparbank logo, tvåradig

 

Crescent logga

Bruses handelsträdgård    Liros logo

hammarstroms-platslageri-ab     kvantum_web

eliasson logo 

 

Getteröns Riggarverkstad

kvarnbacken

gästis_logo

 

Hattaviken_plywood

 

Barres_Auido_video_Gråskala

 

 

PelleP

 

Varbergs båtbyggeri

 

Anl Ny logo (2)

bg_blue_sky

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info