Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


SSF:s projekt Gå På Vatten, som drivs med omfattande stöd av Svenska PostkodLotteriet, har nu pågått i tio månader. Men vad har hänt inom projektet? Går det redan att se några resultat?
 
Trots att anmälningstiden ännu inte gått ut har redan drygt hundratalet deltagare anmält sig till årets SeglarTräff i Jönköping 22-23 november och fler lär det bli.
 

Med passion för segling

(2014-10-27 21:59)
Efter bygget av miljardföretaget Berg Propulsion lägger nu Håkan Svensson sitt livsintresse och engagemang i seglingen och bygger en hel industri kring katamaranen M32 och har målsättningen att få Sveriges och på sikt världens bästa seglare. Den...
 
GKSS-laget Stena Sailing Team med Johnie Berntsson som skeppare vann Argo Group Gold Cup, årets näst sista deltävling i världscupen i matchracing. Segern i tävlingen på Bermuda är lagets största framgång sedan de vann VM-brons i matchracing 2011.
 
Världens mest prestigefyllda ungdomstävling, ISAF Youth Worlds, genomförs i december 2015 i Langkawi, Malysia. För dig som vill ta en plats i laget är det dags att lägga upp en bra tränings- och tävlingsplan för att komma förberedd till kvalen, so...
 
Snacka om spetskompetens när Paul Brotherton, OS-guldtränare från England och Daniel Birgmark, flerfaldig OS-seglare från Sverige var föreläsare på Fart-delen av den pågående tränarutbildningen på nationell röd nivå.
 

Busan Women´s Match Race

(2014-10-19 13:04)
Fyra event var redan avklarade och nu var det nu dags för det femte och sista eventet i Womens International Match Racing Series (WIM Series) 2014. Så iväg till Sydkorea och Busan bar det.
 
Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Nu har du som är född 1999 chansen att kombinera professionell seglingsträning med gymnasiestudier. Ansök senast 1 december.
 

Segling för kvinnor

(2014-10-14 15:14)
I helgen startade Volvo Ocean Race från Alicante i Spanien. I tävlingen deltar den kvinnliga besättningen Team SCA som seglar under svensk flagg. Samtidigt lanserar Team SCA och Svenska Seglarförbundet ”Segling för kvinnor” ett projekt som syftar...
 
OS-bronsmedaljören i Laser, Rasmus Myrgren, tog tillsammans med sin tränare Thomas Rahm, samt Axel Rahm och Carl P Sylvan hem segern i Mästarnas Mästare 2014 i Båstad 11-12 oktober. Det var en adrenalinstinn final med spänningen på topp och...
 
Laser Radial-seglaren Josefin Olsson blev korad till ”Årets Seglare” och av Svenska Seglarförbundet. Och det var bara en av totalt tio av svensk seglings mest prestigefyllda utmärkelser som delades ut på Mästarnas Mästares regattamiddag på lördagen.
 
Jörgen, Peter och Ulf Sundelin blev under lördagskvällen upptagna i svensk seglings Hall of Fame i samband med Mästarnas Mästares regattamiddag. Bröderna räddade den svenska hedern vid OS i Mexico 1968 genom att ta guld i 5.5-metersklassen. Sedan...
 
Klockan 14.00 idag lördag börjar nedräkningen. Då ger sig de sju båtarna i världens tuffaste jorden-runt-kappsegling iväg från Alicante och börjar därmed sin färd mot slutdestinationen och målgången i Göteborg den 21 juni 2015.
 
Följ Mästarnas Mästare i en unik livesändning. Förutom Live-TV, tracking, nyheter på hemsidan och facebook, kan du nu även följa tävlingen på instagram via #MMsegling.
 
Anton Dahlberg och Salamon/Hallström får var sitt wildcard till Mästarnas Mästare 2014 som startar på lördag. Anton Dahlberg, 470-seglare i SWE Sailing Team, som blev Mästarnas Mästare 2009 och den nyligen sammansatta 29er-besättningen Adrian...
 

 

VSS sponsorer:

 

Vattenfall_3000px_RGB

 

varbergs sparbank logo, tvåradig

 

svsj-_banner 190x158

 

Liros logo

 

eliasson logo

 

Nära samarbete:

gsh_logga

 

_Getteröbåt

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info