Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Att det skulle bli många deltagare på årets SeglarTräffen i Jönköping hade nog de flesta förväntat sig men att det skulle bli så många som 230 personer överträffar alla förväntningar!
 
Svensk Segelsport, SSF:s tidning, kommer nu ut i ett nytt nummer i tidningen Båtliv. Upplaga 6 landar idag fredag i prenumeranternas brevlådor. Här kan du bland annat läsa om nya utnämningar till Hall of Fame, en satsning på utökat klubbstöd, om...
 
Ikväll kl 18.00 lokal tid i Kapstaden går starten för den andra etappen av VOR 14/15 - det här gången går resan till Abu Dhabi genom områden som tidigare haft mycket piratattacker och som riskerar att drabbas av cykloner.
 

Ett hyllat hattrick

(2014-11-16 07:40)
I somras tog Björn Hansen och hans besättning för tredje året i rad hem segern på Stena Match Cup Sweden 2014 och blev korade till ”Årets manliga seglare” 2014 av Svenska Seglarförbundet. Och det var bara en av totalt tio av svensk seglings mest...
 

OS formatet fastställt

(2014-11-11 23:42)
Format och kontinentala kval till OS 2016 var de frågor som skapade mest intresse när ISAF:s årsmöte avslutades i helgen. Men över 200 motioner och en rad andra frågor diskuterades och beslutades med syfte att ta seglingen framåt.
 
I februari samlades 70 juniortjejer på Nya Varvet i Göteborg för att utvecklas som kappseglare och få inspiration för fortsatt träning och tävling. Nu är det dags att anmäla sig till nästa års juniortjejträff som genomförs 24-25 januari i Stockholm.
 

En klubb att kopiera

(2014-11-09 07:40)
I år arrangerade Lysekils Segelsällskap Gullmar en tävling i världsklass för åttonde gången, Lysekil Women's Match, och blev korade till ”Årets arrangör” 2014 av Svenska Seglarförbundet. Och det var bara en av totalt tio av svensk seglings mest...
 
Att ett Seglargymnasium handlar om att satsa på segling det kanske alla förstår. Men det innebär också väldigt mycket mer. Som att sköta sina gymnasiestudier och att lära sig vad det innebär att vara en elitidrottare. – Det är inte den enklaste...
 
Andra Holm var med i medaljstriden under VM i Kona One i Islamorada, Florda under veckan och slutade som bästa dam på en fjärdeplats totalt.
 
Abu Dahbi gick först i mål i Kapstaden på den första etappen på VOR 2014/15, tätt följd av Dongfeng. Läs olika rapporter om första deltävlingen på vägen rund jorden med målgång i Göteborg i juni 2015.
 
99 procent av eleverna som deltog i utvärderingen av SSF Seglarskola 2014 hade roligt. ”Mycket bra stämning och kunskaperna har verkligen fastnat. Kan bara berömma och gratulera till en väldigt välfungerande organisation!” kommenterar en av...
 

VM-guldbragden prisad

(2014-11-02 07:40)
VM-guldmedaljörerna i Match racing Team Anna Kjellberg - Anna Kjellberg, Anja Lundberg, Karin Almquist och Annika Carlunger, har blivit korade till ”Årets kvinnliga seglare” 2014 av Svenska Seglarförbundet. Och det var bara en av totalt tio av...
 
Den 1-8 november är det dags för ISAF:s årsmöte i Palma de Mallorca, Spanien där över 500 delegater träffas för att diskutera och besluta om seglingens framtid.
 
SSF:s projekt Gå På Vatten, som drivs med omfattande stöd av Svenska PostkodLotteriet, har nu pågått i tio månader. Men vad har hänt inom projektet? Går det redan att se några resultat?
 
Trots att anmälningstiden ännu inte gått ut har redan drygt hundratalet deltagare anmält sig till årets SeglarTräff i Jönköping 22-23 november och fler lär det bli.
 

 

VSS sponsorer:

 

Vattenfall_3000px_RGB

 

varbergs sparbank logo, tvåradig

 

svsj-_banner 190x158

 

Liros logo

 

eliasson logo

 

Nära samarbete:

gsh_logga

 

_Getteröbåt

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info