Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Världens mest prestigefyllda ungdomstävling, ISAF Youth Worlds, arrangeras i december 2015 i Langkawi, Malysia. För dig som vill ta en plats i laget det dags att lägga upp en bra tränings- och tävlingsplan för att komma förberedd till kvalen, som...
 
Snacka om spetskompetens när Paul Brotherton, OS-guldtränare från England och Daniel Birgmark, flerfaldig OS-seglare från Sverige var föreläsare på Fart-delen av den pågående tränarutbildningen på nationell röd nivå.
 

Busan Women´s Match Race

(2014-10-19 13:04)
Fyra event var redan avklarade och nu var det nu dags för det femte och sista eventet i Womens International Match Racing Series (WIM Series) 2014. Så iväg till Sydkorea och Busan bar det.
 
Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Nu har du som är född 1999 chansen att kombinera professionell seglingsträning med gymnasiestudier. Ansök senast 1 december.
 

Segling för kvinnor

(2014-10-14 15:14)
I helgen startade Volvo Ocean Race från Alicante i Spanien. I tävlingen deltar den kvinnliga besättningen Team SCA som seglar under svensk flagg. Samtidigt lanserar Team SCA och Svenska Seglarförbundet ”Segling för kvinnor” ett projekt som syftar...
 
OS-bronsmedaljören i Laser, Rasmus Myrgren, tog tillsammans med sin tränare Thomas Rahm, samt Axel Rahm och Carl P Sylvan hem segern i Mästarnas Mästare 2014 i Båstad 11-12 oktober. Det var en adrenalinstinn final med spänningen på topp och...
 
Laser Radial-seglaren Josefin Olsson blev korad till ”Årets Seglare” och av Svenska Seglarförbundet. Och det var bara en av totalt tio av svensk seglings mest prestigefyllda utmärkelser som delades ut på Mästarnas Mästares regattamiddag på lördagen.
 
Jörgen, Peter och Ulf Sundelin blev under lördagskvällen upptagna i svensk seglings Hall of Fame i samband med Mästarnas Mästares regattamiddag. Bröderna räddade den svenska hedern vid OS i Mexico 1968 genom att ta guld i 5.5-metersklassen. Sedan...
 
Klockan 14.00 idag lördag börjar nedräkningen. Då ger sig de sju båtarna i världens tuffaste jorden-runt-kappsegling iväg från Alicante och börjar därmed sin färd mot slutdestinationen och målgången i Göteborg den 21 juni 2015.
 
Följ Mästarnas Mästare i en unik livesändning. Förutom Live-TV, tracking, nyheter på hemsidan och facebook, kan du nu även följa tävlingen på instagram via #MMsegling.
 
Anton Dahlberg och Salamon/Hallström får var sitt wildcard till Mästarnas Mästare 2014 som startar på lördag. Anton Dahlberg, 470-seglare i SWE Sailing Team, som blev Mästarnas Mästare 2009 och den nyligen sammansatta 29er-besättningen Adrian...
 
Han har gjort det igen. För åttonde gången. Stellan Berlin blev i helgen världsmästare i 2.4mR. Toronto stod värd för mästerskapet och kappseglingarna avgjordes i fina förhållanden.
 
Bronsmedaljören i Laser på OS i London 2012, vann dessutom Mästarnas Mästare samma år. Nu får han återigen ett wildcard och siktar på att kamma hem vinsten även i år - i Båstad den 11-12 oktober.
 
Årets största regatta med 427 båtar på startlinjen avgjordes i helgen på Baggensfjärden i Saltsjöbaden då KSSS bjudit in till Olympic Class Regatta. Under två dagar avgjordes nästan 100 race i tolv klasser.
 
Idag, lördag, startar Volvo Ocean Race 2014 - 2015 med Inport Race i Alicante, Spanien. Sju båtar finns med på startlinjen, varav Team SCA seglar under svensk flagg. De är också den enda båten med en helt kvinnlig besättning.
 

 

VSS sponsorer:

 

Vattenfall_3000px_RGB

 

varbergs sparbank logo, tvåradig

 

svsj-_banner 190x158

 

Liros logo

 

eliasson logo

 

Nära samarbete:

gsh_logga

 

_Getteröbåt

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info