Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Lanseringen av IndTA 2.0 har tyvärr dragit ut lite på tiden, men nu är det beslutat att produktions sätta den del av systemet där arrangörer kan lägga upp tävlingar/evenemang för sanktionering i början på nästa vecka, 19 - 21 oktober.
 
I svaga vindar, avgjordes i lördags VKSFs DM för jollar i Kullavik. 149 båtar och besättningar fanns på plats för att göra upp om distriktsmästartiteln i de olika klasserna.
 
Västkustens Seglarförbund hälsar ordförande och representanter från din klubb, välkomna till årets kvällskonferens, onsdagen den 4 november.
 
Härmed kallas representant för Er klubb till Västkustens Seglarförbunds ordinarie årsmöte samt sanktioneringsmöte söndagen den 29 november 2015.
 

Aktuella utbildningar

(2015-09-29 14:59)
Nu är anmälan öppen till några av hösten- och vårens utbildningar.
 

Årets 2015…

(2015-09-29 14:57)
För att uppmärksamma någon/några av alla de som lägger ner ett stort engagemang inom seglingen på Västkusten, så delar VKSF varje år ut utmärkelser i olika kategorier.
 
Peter Klocks Minnesfond ber er klubb att nominera en enskild seglare eller en rorsman + besättning för Peter Klocks Seglingsstipendium om 15.000 kr.
 
Nu är samtliga Liros SRS cuper avslutade. Stora Oset, satte punkt för mellancupen och Lappens Cup för sydcupen. Även årets Westside Cup, för båtar med SRS-tal på 1.22 och däröver, avslutades i och med regattan i Björlanda Kile.
 
Sista veckan i augusti seglades Laser Master EM i Gdynia, Polen. De svenska deltagarna gjorde mycket bra ifrån sig och efter fyra dagar och en mycket imponerande insats var Tomas Nordqvist, GKSS, redan klar guldmedaljör
 
Jollefighten i Björlanda Kile avslutade årets höstcup för jollar. Totalt startade 429 båtar i de olika klasserna i vårcupen och 276 i höstcupen.
 
Allsvenskan Segling introducerades i maj i år och blev genast en succé. 18 klubbar spridda över landet kämpar nu in i det sista för att ta titeln som Sveriges bästa kappseglingsklubb.
 
I lördags arrangerade Viken Ägir, Uddevallaregattan. Regattan som genomfördes i fint väder med lite vind, avslutade även årets Liros SRS Cup Nord.
 
På grund av Americas Cup seglingar i Långedrag den 30 augusti, så är Långedrags SS Höstregatta inställd.
 
Årets upplaga av Tjörn Runt by COWI bjöd på strålande sommarväder och bra vindar. - Förmodligen var årets kappsegling en av de snabbare. Det var ostlig vind på mellan 6-8 m/s med byar på 10 m/s.
 
241 båtar var anmälda och 235 båtar genomförde i Lilla Tjörn Runt 2015, den 31:e upplagan av kappseglingen. Jollarna gav sig under förmiddagen ut på Hakejorden för att runda Stenungsön.
 

 

VSS sponsorer:

svsj-_banner 190x158

 

Vattenfall_3000px_RGBvarbergs sparbank logo, tvåradig

Varbergs Energi

 

Crescent logga

Bruses handelsträdgård    Liros logo

hammarstroms-platslageri-ab     kvantum_web

eliasson logo 

 

Getteröns Riggarverkstad

kvarnbacken

gästis_logo

 

Hattaviken_plywood

 

Barres_Auido_video_Gråskala

 

 

PelleP

 

Varbergs båtbyggeri

 

 

Anl Ny logo (2)

bg_blue_sky

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info