Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


GKSS vill samla alla kölbåtsseglare under Marstrandsregattan 21 – 24 juli 2016 och arrangera ett årligen återkommande Distriktsmästerskap (DM) i så många entyps kölbåtar som möjligt.
 
Nu är anmälan till vår populära utbildning för seglarskoleinstruktörer öppen. Utbildningen som är en internatutbildning, arrangeras den 5-8 maj på GKSS utbildningscenter, Aeolusön,
 

Röd Seglingsledare

(2016-01-17 19:32)
Den 19 mars arrangerar SSF en röd seglingsledarutbildning i Göteborg. Kursens målsättning är att ge regionala blå seglingsledare fördjupade kunskaper för att fungera som seglingsledare vid Svenska Mästerskap och andra större nationella tävlingar.
 
VKSF planerar i samarbete med Svenska Seglarförbundet en blå förhandlingsdomare den 5-6 mars och en blå tränarutbildning den 12-13 mars i Göteborgsområdet.
 
Säsongen 2017 införs förändringar för barn- och ungdomssegling bland annat när det gäller tävlande för seglare som är under 13 år.
 
Nu har även Göteborgs Posten uppmärksammat årets jolleseglare på Västkusten, Fia Fjelddahl från Lerums SS.
 
I samband med årsmötet så delades även årets utmärkelser ut. Utmärkelserna ges till någon/några av alla de som lägger ner ett stort engagemang inom seglingen på Västkusten.
 
Ett tjugotal klubbar fanns på plats i Sjöräddningssalen, Långedrag, när VKSF avhöll sitt ordinarie årsmöte söndagen den 29 november.
 
GKSS 49er FX-seglare Lisa Ericson och Hanna Klinga blev i går uttagna att representera sin klass i OS i Rio 2016, efter endast ha seglat två år tillsammans i båten.
 
LESS Optimist lag med Alice Moss, Oscar Engström, Olle Aronsson och Carl Hörfelt som genom sin vinst i Lag SM tidigare i år kvalificerat sig för Opti Team Cup i Berlin. Där ställdes dem mot de 14 bästa klubblagen i Europa
 
Inför årsmötet i VKSF den 29/11 2015 önskar valberedningen få in förslag till styrelseledamöter från klubbarna i distriktet.
 
Svenska Seglarförbundet har under året jobbat med att utveckla en ny, förbättrad version av tävlingssystemet IndTA. Nu är det nya systemet igång och redo att ta emot sanktionsansökningar för evenemang och tävlingar säsongen 2016.
 
I svaga vindar, avgjordes i lördags VKSFs DM för jollar i Kullavik. 149 båtar och besättningar fanns på plats för att göra upp om distriktsmästartiteln i de olika klasserna.
 
Västkustens Seglarförbund hälsar ordförande och representanter från din klubb, välkomna till årets kvällskonferens, onsdagen den 4 november.
 
Härmed kallas representant för Er klubb till Västkustens Seglarförbunds ordinarie årsmöte samt sanktioneringsmöte söndagen den 29 november 2015.
 

 

VSS sponsorer:

svenskasjo_250x450_anders_ssf

 

varbergs sparbank logo, tvåradig

 

kvantum_web

kvarnbacken

hammarstroms-platslageri-ab

 

Hattaviken_plywood

 

Crescent logga

 

Barres varberg

 

 

Getteröns Riggarverkstad

Anl Ny logo (2)

Bruses handelsträdgård

 

Varbergs Energi

 

eliasson logo

 

gästis_logo

 

Liros logo

PelleP

 

bg_blue_sky

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info