Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


GKSS 49er FX-seglare Lisa Ericson och Hanna Klinga blev i går uttagna att representera sin klass i OS i Rio 2016, efter endast ha seglat två år tillsammans i båten.
 
LESS Optimist lag med Alice Moss, Oscar Engström, Olle Aronsson och Carl Hörfelt som genom sin vinst i Lag SM tidigare i år kvalificerat sig för Opti Team Cup i Berlin. Där ställdes dem mot de 14 bästa klubblagen i Europa
 
Inför årsmötet i VKSF den 29/11 2015 önskar valberedningen få in förslag till styrelseledamöter från klubbarna i distriktet.
 
Svenska Seglarförbundet har under året jobbat med att utveckla en ny, förbättrad version av tävlingssystemet IndTA. Nu är det nya systemet igång och redo att ta emot sanktionsansökningar för evenemang och tävlingar säsongen 2016.
 
I svaga vindar, avgjordes i lördags VKSFs DM för jollar i Kullavik. 149 båtar och besättningar fanns på plats för att göra upp om distriktsmästartiteln i de olika klasserna.
 
Västkustens Seglarförbund hälsar ordförande och representanter från din klubb, välkomna till årets kvällskonferens, onsdagen den 4 november.
 
Härmed kallas representant för Er klubb till Västkustens Seglarförbunds ordinarie årsmöte samt sanktioneringsmöte söndagen den 29 november 2015.
 

Aktuella utbildningar

(2015-09-29 14:59)
Nu är anmälan öppen till några av hösten- och vårens utbildningar.
 

Årets 2015…

(2015-09-29 14:57)
För att uppmärksamma någon/några av alla de som lägger ner ett stort engagemang inom seglingen på Västkusten, så delar VKSF varje år ut utmärkelser i olika kategorier.
 
Peter Klocks Minnesfond ber er klubb att nominera en enskild seglare eller en rorsman + besättning för Peter Klocks Seglingsstipendium om 15.000 kr.
 
Nu är samtliga Liros SRS cuper avslutade. Stora Oset, satte punkt för mellancupen och Lappens Cup för sydcupen. Även årets Westside Cup, för båtar med SRS-tal på 1.22 och däröver, avslutades i och med regattan i Björlanda Kile.
 
Sista veckan i augusti seglades Laser Master EM i Gdynia, Polen. De svenska deltagarna gjorde mycket bra ifrån sig och efter fyra dagar och en mycket imponerande insats var Tomas Nordqvist, GKSS, redan klar guldmedaljör
 
Jollefighten i Björlanda Kile avslutade årets höstcup för jollar. Totalt startade 429 båtar i de olika klasserna i vårcupen och 276 i höstcupen.
 
Allsvenskan Segling introducerades i maj i år och blev genast en succé. 18 klubbar spridda över landet kämpar nu in i det sista för att ta titeln som Sveriges bästa kappseglingsklubb.
 
I lördags arrangerade Viken Ägir, Uddevallaregattan. Regattan som genomfördes i fint väder med lite vind, avslutade även årets Liros SRS Cup Nord.
 

 

VSS sponsorer:

svsj-_banner 190x158

 

Vattenfall_3000px_RGBvarbergs sparbank logo, tvåradig

Varbergs Energi

 

Crescent logga

Bruses handelsträdgård    Liros logo

hammarstroms-platslageri-ab     kvantum_web

eliasson logo 

 

Getteröns Riggarverkstad

kvarnbacken

gästis_logo

 

Hattaviken_plywood

 

Barres_Auido_video_Gråskala

 

 

PelleP

 

Varbergs båtbyggeri

 

 

Anl Ny logo (2)

bg_blue_sky

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info