Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Sista veckan i augusti seglades Laser Master EM i Gdynia, Polen. De svenska deltagarna gjorde mycket bra ifrån sig och efter fyra dagar och en mycket imponerande insats var Tomas Nordqvist, GKSS, redan klar guldmedaljör
 

”Nya” Sista Chansen!

(2015-09-01 11:32)
I år tar BKSS ett nytt grepp genom att fräscha upp Sista Chansen den 19/9. Nytt är, att vi seglar 2 race á 90 minuter beräknat på SRS 1,0, det blir kryss – länsbana med jaktstart, slutresultatet beräknas på båda racen enligt lågpoängsystem
 
Jollefighten i Björlanda Kile avslutade årets höstcup för jollar. Totalt startade 429 båtar i de olika klasserna i vårcupen och 276 i höstcupen.
 
Allsvenskan Segling introducerades i maj i år och blev genast en succé. 18 klubbar spridda över landet kämpar nu in i det sista för att ta titeln som Sveriges bästa kappseglingsklubb.
 
I lördags arrangerade Viken Ägir, Uddevallaregattan. Regattan som genomfördes i fint väder med lite vind, avslutade även årets Liros SRS Cup Nord.
 
På grund av Americas Cup seglingar i Långedrag den 30 augusti, så är Långedrags SS Höstregatta inställd.
 
Årets upplaga av Tjörn Runt by COWI bjöd på strålande sommarväder och bra vindar. - Förmodligen var årets kappsegling en av de snabbare. Det var ostlig vind på mellan 6-8 m/s med byar på 10 m/s.
 
241 båtar var anmälda och 235 båtar genomförde i Lilla Tjörn Runt 2015, den 31:e upplagan av kappseglingen. Jollarna gav sig under förmiddagen ut på Hakejorden för att runda Stenungsön.
 
I härligt, värmande solsken vann Anders Dahlsjös team årets upplaga av Göteborgs havskappsegling- Göteborg Open Sea Race. Det var en mycket glad och nöjd besättning som tog emot den största vattendroppen i glas i Långedrag.
 

Hermanö Runt

(2015-08-05 15:05)
I lördags avgjordes årets upplaga av Hermanö Runt i Hälleviksstrand. Totalsegrare samt vinnare i mellanklassen blev Hans Caspersson med besättning i en Omega 30.
 
Sammanställningen är nu komplett och uppdaterad med resultat från delseglingarna i Hamburgsund, Marstrand och i Helleviksstrand.
 
505 är en internationell kappseglingsklass och en av de häftigaste seglingsjollarna, med farter på över 20 knop på undanvind. I början av augusti samlas dessa snabbseglare för NM och SM i Träslövsläge 1-2 aug och därefter EM i Varberg 3-8 aug.
 
Gottskärsregattan, inledde årets höstcup som avgjordes i strålande väder och fina vindar.
 

Liros Vårcup är avgjord

(2015-07-13 15:11)
I bra seglingsförhållanden med 3-5 m/s och mestadels sol, avgjordes BMBK-Dagen, en del av Liros Cup, på Malmön. Regattan avslutade även årets Vår Cup. Den näst sista delseglingen, Juliregattan, arrangerades av Hovenäsets under lördagen.
 
Nu har vi "flyttat" över till vår nya webbplats i IdrottOnline. En del är nytt, inte minst designen, men i övrigt så hittar ni samma information och samma material som på vår gamla hemsida.
 

 

VSS sponsorer:

svsj-_banner 190x158

 

Vattenfall_3000px_RGBvarbergs sparbank logo, tvåradig

Varbergs Energi

 

Crescent logga

Bruses handelsträdgård    Liros logo

hammarstroms-platslageri-ab     kvantum_web

eliasson logo 

 

Getteröns Riggarverkstad

kvarnbacken

gästis_logo

 

Hattaviken_plywood

 

Barres_Auido_video_Gråskala

 

 

PelleP

 

Varbergs båtbyggeri

 

 

Anl Ny logo (2)

bg_blue_sky

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info