Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Intresset för styrketräning hos Heby kommuns seniorer verkar vara stort. Föreläsningen om Senior Power, styrketräning för äldre, lockade uppemot 30 personer till Heby Folkets Hus i onsdags.
 
Den 16 maj deltog Vassunda IF bordennis på Olympic Day i Knivsta. Sedan dess har föreningen fått 10 nya medlemmar och fortsätter satsningen på att rekrytera ännu fler barn och ungdomar.
 

Alla kan flyga!

(2015-08-17 16:35)
Från och med nästa säsong kommer det att vara möjligt för rörelsehindrade att utöva segelflygsport hos Segelflygarna Uppsala flygklubb. Genom Idrottslyftet har föreningen nämligen fått bidrag till ett flygplan anpassat för rörelsehindrade.
 
Med nya luftvärmepumpar i klubbhuset räknar Upsala Golfklubb med att spara 10 procent, cirka 50 000 kWh, av den totala energikostnaden per år. Satsningen blev möjlig tack vare Idrottslyftet anläggningar.
 
Mellan den 17 och 25 augusti har vi utökade öppettider för LOK-stödssupport. Senast den 25 augusti ska LOK-stödsansökan vara Riksidrottsförbundet tillhanda.
 
Gå, cykla, samåk eller åk kollektivt till och från dina fritidsaktiviteter under september månad och var med i tävlingen Klimatmatchen! Anmäl din förening eller ditt lag senast den 15 augusti på www.uppsala.se/klimatmatchen.
 
Upplands idrottsförbund har på uppdrag av partnerskapet Elitidrott Uppsala, som leds av Uppsala kommun, genomfört en kartläggning av elitidrotten i Uppsala. Den visar bland annat att elitidrottsföreningarna är nöjda med sina träningsanläggningar,...
 
Den senaste veckan har Olympic Day genomförts på tre orter i Uppland: Heby, Knivsta och Östhammar. Under dessa dagar fick drygt 800 barn i årskurs 2-5 prova på många olika idrotter. Dessutom fick de möjlighet att träffa olympier och vara med om en...
 
Segelflyg och amerikansk fotboll är två av idrotterna som barn mellan 9 och 12 år kan prova på Sportis sommar.
 
Från och med hösten 2015 kommer Uppsala universitet att bli ett så kallat elitidrottsvänligt lärosäte (EVL). Det innebär att universitetet i högre utsträckning än tidigare ska möjliggöra akademiska studier parallellt med idrottssatsningar på...
 
Upplands Idrottsförbund har fått förnyat förtroende vad gäller Friskvårdslotsning. Det förlängda avtalet sträcker sig till den 31 december 2017.
 
Vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet, pågår under våren en studie om idrott och hälsa bland unga kvinnliga idrottare. Syftet med studien är bl.a. att öka förståelsen för sambanden mellan störda ätbeteenden, skador och symtom på...
 
Den 28 april klockan 17.30-20.30 är det dialogmöte mellan Uppsala kommun och Uppsalas föreningsliv. Kom till Uppsala Konsert & Kongress (UKK) och ställ dina frågor och delta i spännande samtal!
 
Idag fick åtta elever från projekt NIU topp 15 besöka Upsala Nya Tidning för att få medieträning. Där fick de träffa sportjournalisten Daniel Legue samt Tommy Lindgren från reklambyrån Zellout.
 
Hugo Levin-priset är ett nytt årligt pris till svensk idrott. Senast den 31 maj kan du nominera en ung framstående idrottsledare eller idrottsorganisatör inom svensk idrott. Läs mer på hugolevinpriset.se
 
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala
Telefon: +4618248465
E-post: This is a mailto link