Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


25 uppländska idrottsföreningar, varav 20 från partnerskapet Elitidrott Uppsala, deltar under våren i en unik sponsringsutbildning. Utbildningen arrangeras av Destination Uppsala och startar den 5 februari.
 
Sätt guldkant på tillvaron för barn och unga och sök bidrag från Uppsala Läns Barnavårdsförbund. Ansökan kan göras av föreningar och ska göras senast den 16 mars.
 
Är du idrottslärare, jobbar på fritids eller är engagerad inom projektet Sportis? Då är du välkommen på två föreläsningar: en om fysisk träning för barn och ungdomar och en om lustfylld träning för dig och dina elever.
 
Elever i årskurs tre, som läser kurserna Idrottsledarskap och Pedagogiskt ledarskap på Celsiusskolan, får under läsåret 2015/2016 gå barn- och ungdomsledarutbildningen Plattformen.
 
Victor Bouveng från Rasbo Motorklubb har tilldelats Upplands Idrottsförbunds elitidrottsstipendium 2015. Stipendiet som är på 40 000 kronor delades ut på Uppsala Idrottsgala av förbundets ordförande, Pyry Niemi.
 
Bålsta Ridsportförenings nya utomhus-ridbana kommer att ge föreningen möjlighet att ta emot fler ridskoleelever, satsa mer på verksamheter utöver ordinarie lektionsridning och att anordna tävlingar.
 
Under 2015-2017 har svensk idrott fått extra resurser för att arbeta med integration. Upplands Idrottsförbund vill stärka arbetet med mångfald i våra föreningar och därmed bidra till integration i samhället. Vill din förening starta en...
 
De elever som ingår i elitidrottsprojektet NIU Topp 15 fick tidigare i veckan träffa Therése Lundqvist, olympier i skeet.
 
I höst har Upplands Idrottsförbund, inom ramen för satsningen Idrott 65+, genomfört två föreläsningar, i Heby och Uppsala, om styrketräning för äldre. Efter dessa föreläsningar har nästan 40 seniorer börjat arbeta i lärgrupper med materialet Senio...
 
Är din skola eller din förening intresserad av att vara med på Idrottsfritids våren 2016? Då ska du så snart som möjligt anmäla ditt intresse till Upplands Idrottsförbund.
 
Ansökningsperioden för Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) har nu startat. Perioden löper från 15:e september till 1:a december.
 

Ny parcourpark i Storvreta

(2015-09-03 10:55)
Wallflip, salto och diver roll. I den nya parkourparken i Storvreta har barn och ungdomar i Lyckebokyrkans idrottsförening nu möjlighet att träna på att springa, hoppa och klättra för att ta sig över, under eller förbi olika hinder.
 
Under våren deltog Bålsta boxningsklubb på Idrottsfritids i Bålsta. Det blev en inspirationskälla för klubben att starta boxningsträning för barn i lågstadieåldern.
 
Intresset för styrketräning hos Heby kommuns seniorer verkar vara stort. Föreläsningen om Senior Power, styrketräning för äldre, lockade uppemot 30 personer till Heby Folkets Hus i onsdags.
 
Den 16 maj deltog Vassunda IF bordennis på Olympic Day i Knivsta. Sedan dess har föreningen fått 10 nya medlemmar och fortsätter satsningen på att rekrytera ännu fler barn och ungdomar.
 
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala
Telefon: +4618248465
E-post: This is a mailto link