Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Gå, cykla, samåk eller åk kollektivt till och från dina fritidsaktiviteter under september månad och var med i tävlingen Klimatmatchen! Anmäl din förening eller ditt lag senast den 15 augusti på www.uppsala.se/klimatmatchen.
 
Upplands idrottsförbund har på uppdrag av partnerskapet Elitidrott Uppsala, som leds av Uppsala kommun, genomfört en kartläggning av elitidrotten i Uppsala. Den visar bland annat att elitidrottsföreningarna är nöjda med sina träningsanläggningar,...
 
Den senaste veckan har Olympic Day genomförts på tre orter i Uppland: Heby, Knivsta och Östhammar. Under dessa dagar fick drygt 800 barn i årskurs 2-5 prova på många olika idrotter. Dessutom fick de möjlighet att träffa olympier och vara med om en...
 
Segelflyg och amerikansk fotboll är två av idrotterna som barn mellan 9 och 12 år kan prova på Sportis sommar.
 
Från och med hösten 2015 kommer Uppsala universitet att bli ett så kallat elitidrottsvänligt lärosäte (EVL). Det innebär att universitetet i högre utsträckning än tidigare ska möjliggöra akademiska studier parallellt med idrottssatsningar på...
 
Upplands Idrottsförbund har fått förnyat förtroende vad gäller Friskvårdslotsning. Det förlängda avtalet sträcker sig till den 31 december 2017.
 
Vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet, pågår under våren en studie om idrott och hälsa bland unga kvinnliga idrottare. Syftet med studien är bl.a. att öka förståelsen för sambanden mellan störda ätbeteenden, skador och symtom på...
 
Den 28 april klockan 17.30-20.30 är det dialogmöte mellan Uppsala kommun och Uppsalas föreningsliv. Kom till Uppsala Konsert & Kongress (UKK) och ställ dina frågor och delta i spännande samtal!
 
Idag fick åtta elever från projekt NIU topp 15 besöka Upsala Nya Tidning för att få medieträning. Där fick de träffa sportjournalisten Daniel Legue samt Tommy Lindgren från reklambyrån Zellout.
 
Hugo Levin-priset är ett nytt årligt pris till svensk idrott. Senast den 31 maj kan du nominera en ung framstående idrottsledare eller idrottsorganisatör inom svensk idrott. Läs mer på hugolevinpriset.se
 
Riksidrottsförbundets förtjänsttecken delas ut vartannat år vid Riksidrottsmötet (RIM) till som flest 100 mottagare. I år har RF funnit tre värdiga mottagare här i Uppland.
 
För tre år sedan, 2012, var den svenska idrottshistorien mer levande än någonsin. Det var hundra år sedan Sverige arrangerade de olympiska sommarspelen. Solskensolympiaden kom de att kallas, då vädret var sällsynt vackert.
 
Tisdag 27/1 var det uppstartsträff för de nya idrottarna från åk 1 inom projektet NIU TOPP 15. Idrottarna fick träffa och lyssna till en inspirationsföreläsning av fd elitskridskoåkaren Tomas Gustafson.
 
Dag Söderberg intervjuad av SR gällande elitklubbarnas ekonomi.
 
Elitgymnasiets tidigare idrottsläkare, Ali Kad, är headhuntad till Shanghai East Asia. Laget har en ny tränare i Sven Göran Eriksson inför kommande säsong.
 
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala
Telefon: +4618248465
E-post: This is a mailto link