Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Bålsta Ridsportförenings nya utomhus-ridbana kommer att ge föreningen möjlighet att ta emot fler ridskoleelever, satsa mer på verksamheter utöver ordinarie lektionsridning och att anordna tävlingar.
 
Under 2015-2017 har svensk idrott fått extra resurser för att arbeta med integration. Upplands Idrottsförbund vill stärka arbetet med mångfald i våra föreningar och därmed bidra till integration i samhället. Vill din förening starta en...
 
De elever som ingår i elitidrottsprojektet NIU Topp 15 fick tidigare i veckan träffa Therése Lundqvist, olympier i skeet.
 
I höst har Upplands Idrottsförbund, inom ramen för satsningen Idrott 65+, genomfört två föreläsningar, i Heby och Uppsala, om styrketräning för äldre. Efter dessa föreläsningar har nästan 40 seniorer börjat arbeta i lärgrupper med materialet Senio...
 
Är din skola eller din förening intresserad av att vara med på Idrottsfritids våren 2016? Då ska du så snart som möjligt anmäla ditt intresse till Upplands Idrottsförbund.
 
Ansökningsperioden för Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) har nu startat. Perioden löper från 15:e september till 1:a december.
 

Ny parcourpark i Storvreta

(2015-09-03 10:55)
Wallflip, salto och diver roll. I den nya parkourparken i Storvreta har barn och ungdomar i Lyckebokyrkans idrottsförening nu möjlighet att träna på att springa, hoppa och klättra för att ta sig över, under eller förbi olika hinder.
 
Under våren deltog Bålsta boxningsklubb på Idrottsfritids i Bålsta. Det blev en inspirationskälla för klubben att starta boxningsträning för barn i lågstadieåldern.
 
Intresset för styrketräning hos Heby kommuns seniorer verkar vara stort. Föreläsningen om Senior Power, styrketräning för äldre, lockade uppemot 30 personer till Heby Folkets Hus i onsdags.
 
Den 16 maj deltog Vassunda IF bordennis på Olympic Day i Knivsta. Sedan dess har föreningen fått 10 nya medlemmar och fortsätter satsningen på att rekrytera ännu fler barn och ungdomar.
 

Alla kan flyga!

(2015-08-17 16:35)
Från och med nästa säsong kommer det att vara möjligt för rörelsehindrade att utöva segelflygsport hos Segelflygarna Uppsala flygklubb. Genom Idrottslyftet har föreningen nämligen fått bidrag till ett flygplan anpassat för rörelsehindrade.
 
Med nya luftvärmepumpar i klubbhuset räknar Upsala Golfklubb med att spara 10 procent, cirka 50 000 kWh, av den totala energikostnaden per år. Satsningen blev möjlig tack vare Idrottslyftet anläggningar.
 
Mellan den 17 och 25 augusti har vi utökade öppettider för LOK-stödssupport. Senast den 25 augusti ska LOK-stödsansökan vara Riksidrottsförbundet tillhanda.
 
Gå, cykla, samåk eller åk kollektivt till och från dina fritidsaktiviteter under september månad och var med i tävlingen Klimatmatchen! Anmäl din förening eller ditt lag senast den 15 augusti på www.uppsala.se/klimatmatchen.
 
Upplands idrottsförbund har på uppdrag av partnerskapet Elitidrott Uppsala, som leds av Uppsala kommun, genomfört en kartläggning av elitidrotten i Uppsala. Den visar bland annat att elitidrottsföreningarna är nöjda med sina träningsanläggningar,...
 
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala
Telefon: +4618248465
E-post: This is a mailto link