Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Riksidrottsförbundets förtjänsttecken delas ut vartannat år vid Riksidrottsmötet (RIM) till som flest 100 mottagare. I år har RF funnit tre värdiga mottagare här i Uppland.
 
För tre år sedan, 2012, var den svenska idrottshistorien mer levande än någonsin. Det var hundra år sedan Sverige arrangerade de olympiska sommarspelen. Solskensolympiaden kom de att kallas, då vädret var sällsynt vackert.
 
Tisdag 27/1 var det uppstartsträff för de nya idrottarna från åk 1 inom projektet NIU TOPP 15. Idrottarna fick träffa och lyssna till en inspirationsföreläsning av fd elitskridskoåkaren Tomas Gustafson.
 
Dag Söderberg intervjuad av SR gällande elitklubbarnas ekonomi.
 
Elitgymnasiets tidigare idrottsläkare, Ali Kad, är headhuntad till Shanghai East Asia. Laget har en ny tränare i Sven Göran Eriksson inför kommande säsong.
 
Elitidrottsprojektet NIU Topp 15 har nu antagit fem nya atleter i satsningen. Läs mer här!
 
Upplands Idrottsförbund fick tilldelningen av den upphandling för de idrottsliga gymnasieutbildningen på Celsiusskolan i Uppsala.
 
Upplands Idrottsförbund och samarbetande idrottsföreningar har jobbat fram ännu ett sökrekord till Celsiusskolan idrottsutbildningar inför 2015.
 

Idrottsfritids våren 2015

(2014-12-09 13:35)
Nu har skolorna spikats för vårens idrottsfritids!
 
Få mer tid över till det som är roligt genom att använda Swish*. Swish är en mobil betaltjänst som föreningar haft möjlighet att använda sedan juni 2014.
 
Som ett led i att förstärka elitidrottsgymnasieelevers fortsatta satsning efter avslutade gymnasiestudier har Upplands Idrottsförbund valt att stötta en elitaktiv med ett stipendium, för att främja fortsatt elitsatsning i en uppländsk förening.
 
Det har kommit till vår kännedom att Svenskalag.se har en funktion där föreningen kan dela upp sina aktiviteter i flera grupper. Det är inte tillåtet och föreningar som gör på det här sättet riskerar att bli av med hela sitt LOK-stöd.
 
Arbetarbladets sportavdelning var på besök på Skutskärs Olympic Day. Se film från dagen nedan.
 
Hur öppna är vi inom idrotten? Är allas rätt att vara med bara floskler? Välkommen på utforskarfrukost 4 nov kl 08.00 på Idrottens hus, Sportfältsvägen 3, Uppsala för att ta del av ämnet HBTQ och idrott.
 
"Idrottsförening som arbetsgivare" Nu är det dags igen; Skatteverket håller tillsammans med oss utbildningen "Idrottsföreningen som arbetsgivare". Boka in 2 alt. 4 december.
 
Uppsala BC 90 - Bowling
Anders Ljungqvist, Smålandsvägen 80
75758 Uppsala
Telefon: 018-326191
E-post: This is a mailto link