Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Förre förbundsordföranden, Jan Jacobsen, har gett namn till ett stipendium för basketspelande ungdomar. När Jan hastigt avled i juni 2008 inrättade familjen ett stipendium då Jan kände starkt för kombinationen utbildning och idrottande.
 
Förre förbundsordföranden, Jan Jacobsen, har gett namn till ett stipendium för basketspelande ungdomar. När Jan hastigt avled i juni 2008 inrättade familjen ett stipendium då Jan kände starkt för kombinationen utbildning och idrottande.
 
I lördags samlades våra IVC:are (International Volunteer Camp) och sammanfattade och utvärderade utbildningen samt praktiken från basket-VM för herrar i Spanien i somras. En av deltagarna, Ida Bergman delar med sig av intryck och tips.
 
Två lag är obesegrade i Basketligan herr, Borås Basket och Uppsala. Lite senare på tisdag kväll är det bara ett då Borås tar emot Uppsala på hemmaplan. Uppsalas Axel Nordström har mycket klart för sig vilket lag som ska vinna.
 

Vi delar med oss!

(2014-10-18 16:52)
FIBA Europa höll under helgen en tredagars konferens i Warszawa, Polen. Över 30 förbund fanns på plats för att diskutera hur vi på bästa sätt anpassar basket till våra yngsta spelare.
 
Det har varit frågor och diskussioner på sociala medier angående en protest i matchen Nässjö Basket–Norrköping Dolphins. Med anledning av detta vill Mats Carlson, ordförande i Tävlingsutskottet och Domarkommittén, klargöra några detaljer.
 

Give and Go tar en paus

(2014-10-17 09:48)
Give and Go har kommit ut i nio nummer hittills och egentligen borde nummer tio vara på väg ut i brevlådorna och hallarna nu. Men av ekonomiska orsaker tvingas vi ta en paus i utgivningen av Give and Go.
 
Den 16 oktober inkom en protest från KFUM Nässjö IA, gällande match i Basketligan herr mellan KFUM Nässjö och Norrköping Dolphins i Nässjö Sporthall den 14 oktober 2014.
 
Peter Stenius är sannolikt mest känd för att ha coachat det pojklag i Solna som hade bland andra Mats Levin, Lesli Myrthil och Martin Borg. Nu jobbar Peter med att få liv i basketen i Nyköping som arrangerar sin första RM-omgång någonsin i helgen.
 
RM växer för tredje året i rad och har för första gången över 100 lag som deltar. Omgång 1 spelas i helgen 17–19 oktober då 101 lag spelar i 25 grupper på 20 olika spelorter.
 
I helgen genomfördes den första rikstäckande omgången regionsläger för U14, samt läger 1b för U15 i den Norra regionen. Över hela landet var många spelare på läger som innehöll basket, skivstångsteknik, teori och sociala aktiviteter.
 
Är Nackalägret den viktigaste landslagshändelsen under hela 2014? Det kan vara, det är då coacherna Mikael Johansson och Jörgen Fastberg på allvar börjar inspirera spelare på och utanför lägret att fortsätta älska basket.
 
Svenska Basketbollförbundet inbjuder till den komprimerade kursen. Kursen vänder sig till dig som vill fortsätta utvecklas som tränare och ledare.
 
Oktober månad är här och hallarna runt om i landet fylls av spelare, ledare och föräldrar som ska delta i Easy Basket Cup.
 
Basketligan Rullstol spelar kommande säsong 12 omgångar där varje lag får sex hemmamatcher och sex bortamatcher. I premiären i helgen tar FIFH Malmö emot Göteborgs RBK medan Norrköping Dolphins tar emot regerande mästarlaget Akropol/Norrbacka.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!