Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Viasat Sport sänder EM

(2015-09-04 13:00)
På lördag är det premiär för basket-EM som lovar att bli jämnare, tuffare och mer stjärnstarkt än någonsin. Viasat Sport gick idag ut med sina sändningstider och kommentatorer.
 
Gårdagen glömd och full fokus på dagens match mot Tjeckien, en match som var viktig för det lag som ville stanna kvar i A-gruppen. Tjeckien har ett lag med tre långa spelare som absolut inte fick ta sig in under korgen och visst hade Sverige fatta...
 
Då vi förstått att fler vill anmäla sig till clinicen har vi förlängt anmälningstiden fram till och med 6 september och öppnat upp för fler att delta. Clinicen är öppen för alla men även fortbildning för Steg 3 och 4 tränare
 
EM för herrar börjar på lördag och värdskapet delas första gången av fyra länder; Frankrike, Kroatien, Lettland & Tyskland. Sverige spelar inte EM i år men svenskdomaren Apostolos ”Appe” Kalpakas dömer grupp A under EM.
 

Sverige missar Rio

(2015-09-03 10:42)
Sista matchen i gruppspelet mot Schweiz var en måstematch för Sverige om man skulle ha en möjlighet att få spela kvartsfinal. Att man sedan var beroende av att Holland skulle besegra Italien under eftermiddagen var det andra måstet.
 
Sverige inledde EM starkt med en seger mot Italien (61-44) men fick det sedan tuffare. Tre raka förluster har gjort sitt men idag vände streaken och vann mot Schweiz med 66-80. Förlorar Italien och Israel mot topplagen så kan Sverige ta sig vidare...
 
Det var en givande förbundsseriekonferens som genomfördes i Arlandastad den 29-30 augusti. Temat var Information, Inspiration och Interaktion vilket styrde upplägget under de 24 timmarna. 63 av 66 möjliga lag var på plats i dagarna två.
 
I och med inrättandet av Bonniers ledarstipendium kommer vi from 2014 att dela ut Jan Jacobsen-stipendiet till enbart spelare, alltså inga ledare. Spelare söker själva stipendiet vars syfte är att hjälpa spelare att kombinera spel med utbildning.
 
Med anledning av pågående diskussioner inom främst sociala medier kring ligaföreningarnas ekonomi önskar Svenska Basketbollförbundet, SBBF, göra följande förtydligande.
 
Rullstolslandslaget befinner sig för tillfället på Bosön för de sista finslipningarna innan avresan till EM I Worcester, England. Konkurrensen är stentuff men Sverige har i alla fall hamnat i den något enklare gruppen.
 
Det har gått ett par dagar sedan U16-tjejerna med stab landade på svensk mark. Ett gigantiskt stort grattis till tjejerna som efter en magisk vändning mot Slovenien (51-48) i bronsmatchen går upp i A-division som femte ungdomslandslag i sommar.
 

Götaplatsen Take Over

(2015-08-22 11:53)
Kvarnby Basket, Högsbo Basket och Hammarkullens Basket är i full gång och värmer upp golvet. Kl 14:00 börjar #3x3swe Tour 2:3 Göteborg på Götaplatsen. Vi kör tillsammans med Parkour och Skate under ungdomsfestivalen Götaplatsen Take Over
 
Södertälje Kings möter Uppsala Basket i premiären av Basketligan herr. Fjolårets finalrepris spelas torsdagen den 1 oktober i Södertälje. Basketligan dam startar fredagen den 25 september med två häftiga premiärmatcher.
 
Det var ett härligt mottagande för U16 på Arlanda sent igår kväll med vänner, familj, SBBF m.fl. Vi är mycket stolta över grabbarna och staben som tagit ännu ett landslag upp till A-divisionen på EM. Se filmen från U16s EM-resa och coachs kommentarer
 
SBBF bjuder in till Elit Clinic med Sveriges förbundskapten Vedran Bosnic den 12-13 september i Steningehöjdens Sporthall i Sigtuna. Clinicen är öppen för alla och kostar 650 SEK inklusive föreläsningar, lunch och fika båda dagarna.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!