Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det finns en teoretisk chans kvar i EM-kvalet och Sverige tänker göra allt för att ta den. Förbundskapten Vedran Bosnic säger inte sällan ”fight” och det är vad det svenska landslaget tänker göra i de två EM-kvalmatcher som återstår.
 
Sveriges fick kämpa i 40 minuter. Men gjorde det och tog till sist andra raka vinsten i B-EM genom att slå Portugal med 51–46.
 
Det är i Borås det händer i helgen. I samband med att Sverige möter Rumänien söndag 24 augusti hålls också landslagsutvärderingarna för ungdomslandslagen – välkommen!
 
För andra gången i EM-kvalet kunde Sverige ha vunnit via straffkast, för andra gången förlorade Sverige efter förlängning. Nu med 76-79 mot Lettland. Chansen att nå EM finns ändå kvar.
 
Sveriges HU16 höll på att åka på en riktig näsbränna i första matchen. Men, trots underläge nästan hela matchen lyckades Sverige vända och vinna mot Albanien med 47–45.
 
Lettland leder grupp F med tre raka segrar och har hittills motsvarat favoritskapet i EM-kvalet. Lettland på bortaplan är alltså ingen lätt uppgift. 19.15 Onsdag 20 augusti ska Sverige göra allt för att komma därifrån med en vinst.
 
I lördags invigdes Svenska Basketbollförbundets andra Riksidrottsgymnasium, RIG. Marks gymnasium kommer från och med denna säsong att ha profilen Riksidrottsgymnasium för basket.
 
Det var en berg-och-dalbana, men Sverige kom av den med en vinst. Slovakien höll på att komma igen, men Sverige höll undan och vann med 75–72 på bortaplan och höll drömmen om EM 2015 vid liv.
 
If you want to follow the games in the U15 tournament North Sea Development Basketball Cup 2014. Here can you find all the links to the Live-stats!
 
Förlusten mot Rumänien innebär att Sverige har grävt sig en liten grop i EM-kvalet. Första steget ut ur den gropen tas genom att vinna borta mot Slovakien söndag 17 augusti, 18.00.
 
Basket-VM 2014 i Spanien närmar sig, därmed också allvaret för de tolv deltagare Sverige skickar till International Volunteer Camp (IVC). De tolv deltagarna genomgår i samband med VM som ska ge dem kompetens för att arrangera stora mästerskap.
 
Sverige hade vänt på matchen och hade ledningen 64-63 tio sekunder kvar med Thomas Massamba på straffkastlinjen. Thomas satte ena straffkastet, Rumänien lyckades kvittera och vann sedan efter förlängning, 77–72.
 
I en kvalserie om sex matcher går det fort och matcherna blir tidigt väldigt viktiga. I andra omgången av EM-kvalet, onsdag 13 augusti, möter Sverige Rumänien på bortaplan och Sverige behöver en vinst.
 
Idag åker vinnarna av SBBFs Instagramtävling till Turkiet och Camp PASS IT ON. De gör det tillsammans med 200 14-åriga spelare och 100 coacher från 75 nationer. Med sig på resan har de coach Kristian Zahr.
 
Sverige gjorde ett på många sätt gott försök, men Lettland visade klass och vann första EM-kvalmatchen med 62-50. Nästa match spelas onsdag 13 augusti, Rumänien-Sverige.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!