Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nu öppnar vi nya sidor Basketligan herr samt dam. Det är på www.basketliganherr.se samt www.basketligandam.se du bäst följer lagen, deras matcher och jakt på SM-guld.
 
Svenska Basketbollförbundet, SBBF, är glada över att kunna erbjuda basketspelare att söka till våra två Riksidrottsgymnasier (RIG), Luleå och Mark. På våra RIG läser du hela 700 p specialidrott och har basket i undervisningen varje dag.
 
I enlighet med tävlingsbestämmelserna har SBBF dömt Fryshuset som förlorare med 0-20 i matchen mot Norrort den 27 september efter att ha använt sig av en okvalificerad spelare.
 
För första gången någonsin var det dags för sex regioner att köra igång U15-verksamhet. Flickor och pojkar födda -00 runt om i landet samlades för en intensiv helg med basket, teori, fysträning och social gemenskap.
 
Universitet, björkar, ishockey och innebandy – det har varit Umeå. Nu tar basketen allt mer plats. Udominate är ett topplag i Basketligan dam och i tisdagens premiär i Basketligan herr kliver nykomlingen Umeå Bskt in mot Jämtland Basket.
 
Nedräkningen är nästan klar. Om 21 timmar börjar VM i basket för damer i Turkiet. Sverige är inte med i VM men vad få vet är att ligaspelarna Dajana Butulija (Sallén) och Miah-Marie Langlois (Nortland) representerar sina hemländer i VM.
 
Regerande mästarlaget Northland Basket är klar favorit i Basketligan dam hos coacherna. I Basketligan herr får regerande mästarlaget Södertälje Kings dela på favoritskapet tillsammans med Borås Basket och Uppsala Basket.
 
Gillar du försäljning, människor och idrott? Vi söker nu ännu en duktig medspelare till vårt lag på kansliet. Du kommer ta en plats i laget och vara en av tre anställda, som alla arbetar direkt underställda föreningens styrelse.
 
Basketettan dam tjuvstartar med en mycket intressant match, ett derby mellan Wetterbygden Basketball och Brahe Basket. Matchen lär spelas inför 1 500 åskådare i nya Idrottshuset Arena, Jönköping.
 
Svenska Basketbollförbundet inbjuder till Steg 4 Elittränarutbildning. Utbildningen riktar sig till dig som har ambitioner att coacha på högsta nivån för seniorer.
 
Svenska Basketbollförbundet inbjuder till Steg 4 Elittränarutbildning. Utbildningen riktar sig till dig som har ambitioner att coacha på högsta nivån för seniorer.
 
SBBF gläds åt att att kunna presentera tolv nya nya coacher som kan kalla sig Steg 4- tränare. Dessa avslutade sin kurs under VM- slutspelet i Madrid. Resan startade i Frankrike i juni 2013 och pågick ända till september 2014.
 
På lördag den 20/9 kl 13:00 invigs den nya streetbasketplanen vid Rissne IP. Ett projekt som kom till för att att unga tjejer ville ha en trygg plats att vistas och umgås på utomhus. Ungdomarna har själva fått bestämma hur den nya planen ska se ut.
 
Följande gäller angående tv- och webbsändningar för förbundsserierna, alltså Basketligan dam respektive herr samt Basketettan dam respektive herr.
 
Yannick LePauvre och Erwan Derlyn letade redan för 3 år sedan efter en samlingsplats på nätet för basketälskare i Stockholmsområdet. Det sådde fröet som gav dem idéen till den nu nystartade webbsidan och communityn BASKET STHLM
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!