Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Basketbollförbundet har beslutat att tilldela ett extra Kent Brodinstipendie till två lärare som under flera omgångar och en lång period betytt oerhört mycket för framväxten av Sandas Basketgymnasium.
 

Frankrike - Sverige 82-58

(2015-05-28 08:00)
Det blev förlust för Sverige mot Frankrike igår. Sverige inledde i sitt sedvanligt höga tempo och matchade stornationen Frankrike bra i Q1 (18-20) I slutet av andra drog Frankrike ifrån och Sverige kom, trots en bra sista period, aldrig ikapp, 82-58.
 
Svensk vinst mot Litauen efter en riktig rysare! Sverige inledde matchen högintensivt och sprang i princip i från Litauerna och gick till halvtid med 43-28. Vinst till Sverige idag med 72-69 - 14 juni möts lagen i EM.
 
Kent Brodins minnesfond för elever på Svenska Basketbollförbundets riksidrottsgymnasier tillkom för att hedra Kent Brodins omfattande och omsorgsfulla gärning i Svensk Basket. I lördags delades årets stipendier ut till tre duktiga elever.
 
Frida Eldebrink är en av de spelare som ska hjälpa Sveriges landslag till sin bästa EM-placering hittills. Målet är kvartsfinal, men vägen dit är lång och Frida är väl medveten om att det krävs noggranna förberedelser för att hålla OS-drömmen vid...
 
Sveriges damlandslags förbundskapten Lasse Johanssons liv har alltid präglats av basket. Han ser på basket ur många olika perspektiv och vet vad som krävs för att nå framgångar – samt hur man går tillväga för att hitta sin borttappade väska.
 
Under fem vardagar i slutet av maj spelas turneringen EBA – ”Eskilstuna Basketball Association” – i Bollhusets två baskethallar i Eskilstuna.
 
Norrort skördar framgångar på herr-, dam- och ungdomssidan och vi ökar i antal spelare och lag. Detta innebär att vi nu behöver utöka tränarstaben med engagerade tränare som älskar basket. Vi söker tränare till både herr- och damsidan!
 
I början på december spelades den första omgången av USM runt om i landet och nu till helgen är det äntligen dags för USM Final Four i Huskvarna! Inför helgens sammandrabbningar slog vi en signal till två av coacherna i U17-grupperna för att kolla...
 
Ännu ett grupp avslutade sin Steg 3- kurs i helgen i samband med NM i Solna. Bland annat fick de följa lagen genom att sitta nära bänken under match och sitta med i omklädningsrummet vid taktikgenomgång.
 

Glädjande resultat i NM

(2015-05-19 16:30)
När de nordiska mästerskapen summeras står de svenska landslagen på totalt 18 vinster och 2 förluster. – Resultaten är glädjande men inte det viktigaste, sättet vi spelar på och hur ledarstaberna jobbar tillsammans värmer mig, säger Per Källman.
 
Ulrica Holmqvist, född 1993, gjorde landslagsdebut i seniorsammanhang i helgen.
 
Bonnierförlagen delar ut 10 000 kr till en manlig respektive kvinnlig basketledare som kombinerar sitt ledarskap med studier på eftergymnasial nivå.
 
Cecilia ”Cilla” Ehn är ansvarig för de svenska landslagens fysiostab och en av de viktigaste kuggarna i det hjul som utgör landslagsverksamheten. En roll som inte alltid ger tid i rampljuset men som i dagens moderna elitidrottssamhälle är ovärderlig
 

Chribba avtackad under NM

(2015-05-18 11:08)
Christer "Chribba" Sjögren är säkerligen ett bekant basketansikte för många. Vad alla kanske inte vet är att han under 14 år varit med och utvecklat konceptet ungdoms-NM till vad det är idag.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!