Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Denna gången är det Lars Klaars tur som har blivit nominerad till "Referee Supervisor" under U19 VM i Grekland 27 juni - 5 juli. I torsdags berättade vi om Åsa Jernmo, Apostolos "Appe" Kalpakas och Jan Holmin som alla är nominerade till EM
 
De två Stockholmslagen 08 Stockholm och Solna Vikings möttes igår för andra gången i en minst lika spännande match som senast. Solna gick hem segrande med 61-56.
 
Jämtland har haft en tuff säsong, men i matchen mot Borås kunde man efter tre stabila perioder stänga matchen och vinna med 88-77. Coach Gehrke berättar om varför han gärna spelar unga, oerfarna spelare och vad han tror om Jämtlands framtid.
 
Klockan 19:00 ikväll ställs 08 Stockholm mot Solna Vikings i Fryshuset.
 
Nu söker Svenska Basketbollförbundet engagerade och ambitiösa coacher som vill vara en del av regionverksamheten. Uppdraget är primärt under tävlingssäsongen 2015/16. Lyssna på ansvarig för Region Södra, Jörgen ”Spagge” Fastberg som berättar mer.
 
Basketsverige har bara börjat uppladdningen inför EuroBasket 2015 och biljetterna är nu ute. Men det är inte bara de svenska damerna som kommer att vara på plats i Ungern-Rumänien under sommarens EM. En kommissarie och två domare är nominerade
 
Efter två års samarbete har SJ och det Svenska Basketbollförbundet beslutat att förlänga samarbetet ytterligare två säsonger. – Basketens starka värderingar samt det framgångsrika damlandslaget är en spännande kombination, säger Mattias Tappert, SJ.
 

”Vi spelar för äran”

(2015-02-24 16:44)
I tisdagens omgång av Basketligan herr spelas totalt fyra matcher och samtliga lag ”under strecket” matchas. Bland annat avgörs det tredje och sista gruppspelsmötet mellan ecoÖrebro och Umeå BSKT i Idrottshuset i Örebro
 
På lördag 28 februari är det sista dag att anmäla sig till steg 3-förbundstränarutbildning med start i maj 2015. Se nedan hur du bär dig åt för att skicka in din anmälan.
 
När Mark spelade mot Sallén sist förlorade de med matchen med 50-86. Med Marks nya amerikanska Jasmine Thomas fanns hoppet om att kunna springa ikapp Sallén i kombination med hemmaplansförmån - men det räckte ändå inte hela vägen.
 
Jasmine Thomas har kommit till Mark med förväntningar om att kunna öka lagets tempo, något som hon själv är övertygad om att kunna fullfölja. Hon leder Basketligans dam i poängsnitt och har gjort succé.
 

"Det blir mycket springa"

(2015-02-20 16:05)
I helgen spelas omgång i Basketligan dam och slutspelet hägrar. På söndag tar tabellfyran Mark Basket emot Sallén Basket som just nu ligger trea i tabellen. - Målet är hemmaplansfördel i kvart, en seger ökar den chansen, säger Marks coach Frank Alm.
 
Vi har länge väntat på att försäljningen av EM-biljetter ska starta. Som en blixt från klar himmel meddelades igår att den startar idag med de för Sveriges del intressanta gruppspelet i Sopron.
 
Den 6-8 februari samlades U15 grupperna i alla 6 regionerna för det tredje av fyra utvecklingsläger som genomförs under året och som utöver den kontinuerliga spelarutvecklingen resulterar i laguttagning till Miki Herkel Cup i Uppsala i maj.
 

Borås vann toppmatch

(2015-02-18 10:09)
Matchen igår kväll mellan Borås och LF var otroligt viktig för de båda lagen. Endast sju omgångar återstod inför slutspelet och hemmaplansfördel är ofta helt avgörande. Inför drygt 2600 jublande personer vann Borås med 96-93.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!