Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


På mindre än två dygn lyckades Facebookgruppen ”Moose Nation” få ihop över tusen medlemmar. ”Moose Nation” är en nybildad supporterklubb för svenska basketlandslag som drömmer om ett möte med Finland och finska supporterskaran ”Susijengi”.
 

#försverige och mångfald

(2014-09-12 13:33)
Innan sommarens EM-kval gick SBBF ut tydligt med budskapet att mångfald ger framgång. I kampanjen #försverige ingick låten "Vi är Sverige". Vi vill nu dela med oss av låten och tacka alla som kom på landskamperna. Gör din röst hörd! #försverige
 
20-årige Marcus Eriksson har fått ett roligt besked – han får spela med Ludde Håkanson i FC Barcelonas A-lag den kommande säsongen.
 

SBBF:s valberedning

(2014-09-09 15:17)
Vid förbundets årsmöte i mars 2014 valdes följande personer till Valberedningen: Gunilla Bernhardsson, sammankallande, Sonja Entzenberg samt nyval av Jonas Morin och Jerry Selberg.
 
Vi är framme vid kvartsfinaler i VM som spelas tisdag och onsdag. Vad ska man titta efter? Vad kan vi lära oss? Vilka är VM:s mest spännande spelare? Vi lät SBBF:s utbildningsansvarige Olle Lundén gräva ner sig i VM.
 
FIBA Europe har beslutat att dela på värdskapet för EM 2015, officiellt Eurobasket 2015. Gruppspelet går i fyra olika länder; Kroatien, Lettland, Tyskland samt Frankrike som också arrangerar slutspelet.
 
Viasat är den enda svenska kanal som sänder basket-VM. Viasats basketankare Magnus Dahlborn beskriver här vilka du ska följa, hans syn på Finland och om han tror att Spanien verkligen kan slå USA?
 
Stavros Nakos från Uppsala är mannen på allas läppar i Spanien. Tillsammans med sin kompis Andreas har han åkt ner till Spanien för att stötta Grekland. De har blivit världskändisar och vi fick tag på Stavros. - Finns PR för Grekland, säger Stavros.
 
Basket-VM 2014 i Spanien har nått åttondelsfinalerna. Sverige är inte med och Finland har åkt ut, men 12 svenska coacher åker till Spanien för att se avslutningen på turneringen och därmed avsluta sin steg 4-utbildning.
 
EYBL, ungdomsturneringen där lag från 17 nationer deltar, är redo för en ny säsong. Svenska Basketbollförbundet representerades på mötet inför säsongen av David Leman som tycker att mötet var positivt.
 
I helgen samlades närmare 80 personer i Fryshuset för den årliga vidareutbildningen för domarutbildare och tränarutbildare.
 
Han har dömt matcher med stjärnspelare som den fd Lakersstjärnan Earvin "Magic" Johnson. I 10 år var Rikard Johansson en framgångsrik FIBA domare. I sommar har han spenderat en hel vecka i Kinna - för att bli en bättre coach.
 

Kjell Karlgren avtackades

(2014-09-01 16:30)
Kjell Karlgren, Täby, avtackades igår för sina 12 år i SBBF:s valberedning. Detta gjordes i samband med hans nuvarande förenings upptaktsmöte.
 
Tävlingen Landslagschansen, ett samarbete mellan SJs idrottsresan och SBBF, tog 20 unga basketkillar från Tumba till Borås. Tumba P -99 vann en unik träff med svenska landslaget i basket och fick även se EM-kvalmatchen Sverige-Rumänien.
 
Sverige avslutade spelet i EM:s B-grupp med två segrar. Den sista tog Sverige mot Estland, 63-51, i matchen om plats 13-14. Sverige slutade alltså på 13:e plats.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!