Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I helgen är det dags för sista regionlägret för året för flickor och pojkar U14. Som vanligt är det verksamhet igång i alla sju regioner samtidigt och inför detta läger har vi tagit pulsen på Region Norra och regionansvarig Tommie Hansson
 
Fyra lag blev utslagna under onsdagkvällens tillställningar, vilket betyder att det nu endast är fyra lag kvar i kampen om SM-guldet i Basketligan dam.
 

Tuff konkurrens om EM 2017

(2015-03-24 16:41)
Svenska Basketbollförbundets sände i förra veckan in ansökan till FIBA Europe om att arrangera EM 2017 (Eurobasket Women 2017).
 
Nu är det säsong för distriktens årsmöten. SBBF är på plats på alla. I samband med gårdagens årsmöte avgick Gunnar Bergman som distriktets ordförande efter 26 år på posten.
 
I lördags spelades final 1 i Basketligan Rullstol mellan Norrköping Dolphins och Akropol Norrbacka. Finalerna spelas bäst av tre och nu leder Dolphins vann match 1 med 67-49. På lördag har de chans att säkra guldet på hemmaplan.
 
Att Basketligan har nått slutspelet märks på både intensiteten och viljan hos de deltagande lagen. För LF Basket och Sundsvall Dragons, som i kvartsfinalerna har drabbat samman i det som kommit att kallas ”slaget om Norrland”, var det nu omvända...
 
I helgen inleddes första slutspelsomgången i Basketligan dam i form av fyra underhållande och spännande matcher. I fredags mötte Udominate Visby, och i lördags spelade Norrköping Dolphins mot Mark i Stadium Arena, Sallén mötte Alvik i Rosendalshal...
 
Slutspelet i Basketligan herr är i full gång och under söndagseftermiddagen spelas den tredje kvartsfinalen mellan LF Basket och Sundsvall Dragons. Det är två jämna lag som ställs mot varandra och i samma kvartsfinalserie utspelas också ett...
 
Idag rockar vi sockorna för att uppmärksamma Down's syndrom. Men samtidigt spelas Kometen Cup i Sundsvall - inofficiella SM i basket för utvecklingsstörda. Vi ringde upp grundaren Kicki Brändström och en ny värld öppnades upp. Läs denna intervju!
 
Imorgon lördag möts Norrköping och Mark för tredje gången denna säsong. Trots att Norrköping har vunnit de två tidigare mötena, har det varit väldigt jämna matcher mellan lagen.
 
Ikväll startar slutspelet i Basketligan dam. Åtta lag gör upp om fyra semifinalplatser, och många av kvartsfinalerna kommer att bli ruggigt spännande.
 
Anders Olsson, Göteborg, avled i lördags efter en tids sjukdom. Han var under många år ledamot av Tävlingsutskottet och Domarkommittén.
 
Svenska Basketbollförbundet (SBBF) söker en person till en av våra absolut viktigaste funktioner, ansvaret för domartillsättning i förbundets verksamhet. I funktionen ingår även att vara medlem i Domarkommittén.
 

Åtta lag – ett SM-guld

(2015-03-17 16:00)
Ikväll inleds slutspelet i Basketligan herr. Åtta lag spelar sin första kvartsfinal för säsongen, och det är mycket som står på spel. Det lag som i varje kvartsfinal först når tre vinster, kvalificerar sig till semifinal. Vi har tagit ett snack me...
 

Sök Elitidrottsstipendiet

(2015-03-16 15:00)
Varje år delar Riksidrottsförbundet ut Elitidrottsstipendiet till unga elitidrottare. Elitidrottsstipendiet ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!