Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


När Anita Erlandsson blev tvungen att lägga ner det egna basketspelandet på grund av en ryggskada, sadlade hon om och blev ungdomscoach. Hon brinner för alla barns lika värde och engagerar sig för att alla i Varbergs Basket ska arbeta mot samma mål
 
Mikael Myrén är en ideell ledare som hjälper både sin lilla förening Sunne Basket och hela Mellansvenska BDF att fungera väl. Han ligger bakom mycket av klubbens arbete, och han gör sitt bästa för att vara ett stöd för sin förenings medlemmar
 

Problem med licensiering

(2014-12-18 14:31)
Efter IdrottOnlines uppdatering i början av december kvarstår problem med licensiering av nya spelare från gruppadministrationen. IdrottOnline beräknar att felet ska vara åtgärdat den 18 januari.
 
I måndags tog Damir emot priset som "Årets Idrottsledare" från SISU och Norrköpings kommun. Han har berömts på många håll för allt det arbete han gör för föreningen och dess ungdomar men själv tycker han att det inte är bara hans, utan basketens pris
 
Svenska Basketbollförbundets ledningsgrupp har idag onsdagen den 17 december beslutat att justera resultatet i matchen Visby Ladies-Udominate den 14 december i Basketligan dam till 73-87.
 
Bert-Ola fungerar som spindeln i nätet i KFUM Gävle Basket, där han sitter som ordförande, tränar ungdomslag och dömer matcher. Hans ideella intresse för idrotten har gett klubben ett rejält uppsving de senaste åren.
 

Orkan börjar hos SBBF

(2014-12-17 11:00)
Nu är det klart vem som får tjänsten som ansvarig för "Barn, ungdom och föreningsutveckling" hos SBBF. Det var många sökande och vi är nu verkligen glada över att få presentera Orkan Berktan, som i mitten på januari börjar sin tjänst.
 
World Cup 2018 går till Spanien. Det beslutades igår av FIBA´s styrelse. 18 röster för Spanien och 5 för den andra starka kandidaten, Israel. From 2018 så går World Cup för damer och herrar (2019) olika år för att skapa större uppmärksamhet.
 
Under december presenterar SBBF en serie intervjuer för att hylla våra ideella ledare i våra distrikt. I del 6 får vi träffa Katarina Rietz i Helsingborg BBK, Skånes BDF som har ett SM-silver i bagaget och nu jobbar som ungdomsledare i sin förening.
 
Under december presenterar SBBF en serie intervjuer för att hylla våra ideella ledare i våra distrikt. I del 5 får vi träffa Nina Lingborg i Växjö Ravens, Småland-Blekinge BDF. Ninas engagemang har resulterat i en imponerande tillväxt i klubben
 
Traditionsenligt inbjuds klubbledare med spelare i ungdomslandslagstrupperna U16 och U18 till möten landslagsstaber söndagen den 28 december i Täljehallen. Det sker i samband med det läger som genomförs under mellandagarna.
 
Flera klubblag visar varje år intresse av att spela internationellt seriespel. I samband med lägret för U16 och U18 landslagen som genomförs i mellandagarna i Södertälje så inbjuds till en informationsträff gällande spel i EYBL och EGBL.
 
I helgen (5-7 december) genomfördes årets andra regionläger för U15-spelare på sex lägerorter över hela landet. Drygt 500 spelare var igång och genomförde lägren med fokus på utveckling på och utanför banan.
 
Under december presenterar SBBF en serie intervjuer för att hylla våra ideella ledare i Sveriges många distrikt. I del 4 får vi träffa Theresa & Janne Palo från Vråken Basket i Luleå, Norrbottens BDF. De jobbar hårt för att få fram fler unga ledare.
 
Under december presenterar SBBF en serie intervjuer för att hylla våra ideella ledare från Sveriges många distrikt. I dagens del 3 får vi träffa Anette Gillman från Motala Basket i Östsvenska BDF. Anette coachar flera lag och spelade tills hon var 50
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!