Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det är ingen tvekan om att det är de två bästa lagen i Basketligan dam just nu som möts. Udominate Basket och Northland Basket har vunnit åtta raka matcher var. En segersvit tar slut på tisdag kväll, en fortsätter.
 
Norrköping Dolphins leder Basketligan herr. Det kan Borås Basket ändra på genom att vinna mot just Norrköping, hemma i Borås. Toppmatchen i Basketligan herr spelas tisdag 25 november 19.04.
 
SBBF har nåtts av beskedet att två ledare i Akropol BBK drabbats av två separata våldshandlingar igår. Dessa hanteras av polisen och läget är efter omständigheterna bra med båda två.
 
Skuru Basket får ett nyrenoverat hem i helgen. Nacka Sporthall är renoverad och Skuru firar invigningen med herr- och dammatch på söndagen.
 
Om det inte finns någon basket att tala om på orten kan man ge upp, eller göra som Onsala Pirates och säga att det finns en marknad att ta av. I helgen arrangerar Onsala Pirates sin första RM-omgång någonsin.
 
Azuka Nnamaka som sedan 2011 varit anställd som barn- och ungdomsansvarig hos Svenska Basketbollförbundet kommer nu att gå vidare i sin yrkesbana till ett nytt uppdrag.
 
FIBA Europe har offentliggjort rankingen av lagen inför grupplottningen av EM 2015 för damer som spelas i Rumänien och Ungern. Lagen är indelade i fem grupper och Sverige rankas i fjärde grupp.
 
Polisen Basket drar sig ur Basketettan herr. Polisens redan spelade samt de kommande matcherna stryks ur tabell och spelprogram.
 
15 coacher som går steg 3-utbildningen ägnade helgen åt scouting av lags spel och att sedan bygga övningar för att klara dessa spel. De 15 coacherna fick en inspirerande helg i Barcelona med basket på flera nivåer.
 
Svenska Basketbollförbundets styrelse har beslutat att Jeffery Taylor inte är tillgänglig för spel i landslaget under säsongen 2014-2015. Jeffery Taylor har erkänt sig skyldig till att ha knuffat sin flickvän och till att ha förstört egendom.
 
Plugga och spela basket. För Hanna Johansson är det en naturlig kombination efter bland annat fyra på college i USA. På grund av fotproblem är basketkarriären vilande, men då har Hanna dragit igång basket och läxläsning i Göteborg.
 
Lettland vann det första basket-EM som spelades 1935. För Lettland var det en källa till stolthet och för Sverige visade sig det bli en början på basketen i Sverige. I går firade lettiska och svenska basketvänner genom att se filmen Dream Team 1935.
 
Planerna för EM i framtiden klarnar. EM 2015 för damer spelas med 20 lag, men EM 2017 med 16 lag. Kvalet för damerna sker i ”fönster” under klubblagssäsongen. Herrarna spelar EM 2017 med 24 länder och med kval dit efter OS 2016.
 
EM 2015 är närmsta målet. Men, ett bra EM 2015 kan också leda till spel i OS i Rio de Janeiro 2016. Därför utbildas Sveriges basketcoacher tillsammans med andra coacher av Sveriges Olympiska Kommitté, SOK.
 
Sverige spelar EM 2015 i Ungern och Rumänien. Du kanske får problem att ta plats i laget, men med hjälp av SBBF kommer du att kunna åka dit som åskådare och heja fram laget.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!