Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Södertäljes säsong avslutades med en serieseger och i slutspelet har de bara förlorat en match. Uppsala har spelat och vunnit två tuffa slutspelsserier och har i och med det bevisat att de hör hemma i SM-final. Men vilket lag vinner SM-guldet?
 
På lördag spelas den första finalmatchen mellan de två norrländska lagen Umeå Udominate och Luleå Northland kl 18:00 i Udominate Arena.
 
Om mindre än 24 timmar så lämnar bollen domarens hand och RM Final Four är officiellt igång.
 
Den här veckan är Josefin Vesterberg, också kallad den 190 centimeter långa trepoängsskytten, försvarsspecialisten och returdrottningen (kärt barn och basketspelare har många namn) veckans profil.
 
SVT Play kommer att visa alla SM-finaler i Basketligan herr och dam från och med match 2. Det blev idag klart. - Härligt att kunna erbjuda basketpubliken detta, säger SVT:s evenemangschef Kjell Andersson.
 
Nu är trupperna till Miki Herkel Cup (MHC) uttagna. I år spelas Miki Herkel Cup i Uppsala samtidigt som Distriktlagsturneringen den 29-31 maj. Spelare födda år 2000 deltar i MHC.
 
Barton Clinic den 5-7 juni kommer att vara fortbildning för steg 3- och steg 4-coacher som avslutat sin utbildning före 2013. Fortbildning krävs var fjärde år för att behålla sin behörighet som steg 3 resp steg 4-tränare.
 
I lördags spelades de två sista och avgörande matcherna i kvalserien i Basketligan dam. Akropol ställdes mot Solna Vikings på hemmaplan i Rinkeby Ungdomens Hus och Eos som fick möta 08 Stockholm i Fryshuset. Båda matcherna spelades inför fulla...
 
Northland och Udominate är vidare till SM-final efter att ha besegrat sina motståndslag i respektive semifinal under den gångna veckan. Det innebär att det blir en klassisk, norrländsk kamp i jakten på det eftertraktande SM-guldet.
 
I helgen avgörs kvalserien till Basketligan dam och alla fyra lag har fortfarande chansen att hänga kvar i finrummet. Akropol tar emot Solna Vikings och 08 Stockholm möter Eos hemma. Här reder vi ut förutsättningarna.
 
Srdjan Vukovic är ett välkänt namn och ansikte i Basketettan-sammanhang. Han är spelaren som med sin otroliga fysik och rutin var med och lyfte Trelleborg Basket till Basketettan säsongen 2013-2014. Inför nuvarande säsong hade både Srdjan och...
 
På söndag är det dags för basketfest i Lilla Sportspegeln, då den populära dansgruppen Marbo Moves dyker upp i ett stort reportage. Möt tjejerna som har gjort Borås Baskets matcharrangemang till en stor succé.
 
Vad sägs om att samla hundratals barn i en träningsanläggning och låta dem rusa efter bollar kors och tvärs?
 
Supertalangen Klara Lundquist, född 1999, blev denna säsong utsedd till årets rookie i Basketligan dam. Klara snittade under säsongen strax över 11 poäng per match och var en del av startfemman i basketligalaget Alvik Basket.
 
Igår spelades de första semifinalerna i Basketligan dam. Även förra året var Northland Basket Salléns semifinalmotståndare – och som en repris på förra säsongen inleddes semifinalserien i Luleå Energi Arena med en vinst för Northland. Udominate...
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!