Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Basketbollförbundet vill med anledning av uttalanden på Facebook/Twitter om en journalist på Expressen klargöra följande:
 
Som vanligt är Albert Schweitzer Tournier, inofficiellt VM för HU18-landslag, en högklassig turnering. Som vanligt blir det för Sverige ett dyk ner i den djupa och delvis okända ändan av poolen. Coach Dennis Pihl förväntar sig ändå två saker; att...
 
I samband med semifinal 5 i Basketligan herr, Södertälje Kings–Uppsala, delas ännu en utmärkelse ut. Årets coach i Basketligan herr 2013/14 är Vedran Bosnic, Södertälje Kings.
 

Give and Go #9 är ute nu

(2014-04-15 10:20)
Give and Go nummer 9 ska ha nått din brevlåda nu. Läs om Easy Basket, Ashley Key om proffslivet I Brno, rullstolsbasket I Rinkeby och mycket, mycket mer.
 
Borås Basket inledde säsongen med 22 raka. Men nu har man ryggen mot väggen i semifinal 5, hemma i Borås mot Norrköping Dolphins. Norrköping leder semifinalserien bäst av 7 med 3–1 i matcher. www.viasatsport.se direktsänder när Borås försöker håll...
 
Det var klart sedan tidigare att Karin Inger Key blir ansvarig coach för de kvinnliga eleverna. För de manliga eleverna på Marks Riksidrottsgymnasium (RIG) är det nu klart att Michael Bree blir ansvarig coach.
 
Ett fjärde läger i U15 är så mycket mer än lägret innan Miki Herkel Cup. Det fjärde lägret på vårkanten när man är U15 är numera det sjunde lägret om man deltagit från start ca ett och ett halvt år tidigare. Den resan och den utveckling som spelar...
 
Northland Basket bröt förbannelsen i Luleå. Efter fem förluster i SM-finaler blev det sjätte gången gillt för en klubb från Luleå. Northland vann den tredje finalmatchen mot Norrköpings Dolphins med 76–72 och därmed finalserien med 3–0.
 
Fem silver men noll SM-guld. Den nollan har Northland Basket tänkt sudda ut när man tar emot Norrköping Dolphins i SM-final 3 i Basketligan dam. www.viasatsport.se direktsänder matchen i Luleå Energi Arena 18.00 lördag 12 april.
 
I helgen inleds kvalet till Basketettan herr. Åtta lag är indelade i två grupper och spelar om fyra till sex platser. Fyra platser finns nu, om det blir fem eller sex beror på om Stockholm Eagles och/eller KFUM Umeå går upp till Basketligan herr.
 
Fredrik Joulamo blir assisterande coach i svenska herrlandslaget. Förbundskapten Vedran Bosnic har gjort sitt val. Tillsammans med Stefan Timbus finns nu en ledartrojka på plats för att leda Sverige i kvalet till basket-EM 2015.
 
Uppsala Basket var på väg att kvittera till 1–1 i semifinalserien mot regerande mästarlaget Södertälje Kings. Då gjorde Södertälje 16–0 på två minuter, vann matchen och gick upp till 2–0 i matcher. www.viasatsport.se direktsänder semifinal 3 från...
 
Företrädare för SBBF och de drygt 20 NIU-skolorna har haft konferens där man utbytt erfarenheter och försökt staka ut vägen in i framtiden. En konferens som ledde till många positiva möten, menar Olle Lundén, SBBF:s utbildningsansvarige.
 
I samarbete med fem europeiska basketbollförbund och EU erbjuder Svenska Basketbollförbundet en unik möjlighet att utbilda sig till klubb- och evenemangsledare. Utbildningen inleds i Sverige, men pågår framför allt under basket-VM i Spanien august...
 
Resan mot EM 2015 inleds i Luleå och fortsätter i Borås. Sverige möter Lettland i EM-kvalet i Luleå 10 augusti och avslutar EM-kvalet med matcher mot Rumänien och Slovakien i Borås, 24 respektive 27 augusti.
 
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå
Telefon: +46702300253
E-post: This is a mailto link

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!