Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I inbjudan till Team Talang har det skett en del missförstånd och fel och därmed angetts felaktiga siffror för startavgiften.
 
Vi letar efter ideella krafter med kunskap och intresse för marknadsföring samt utbildning!
 
Den här veckan spelas den sista deltävlingen i World Bowling Tour i Bangkok, Thailand. Sandra Andersson ligger trea i damernas ranking och är nästan klar för tourfinalen dit de tre bästa kvalificerar sig.
 
Ett fantastiskt U21-VM ur svensk synvinkel har avslutats. Aldrig har vi från dessa mästerskap kommit hem med så många medaljer. Två guld, ett silver och fem brons är klart mer än vad vi tog i Pattaya 2002 då det blev två guld och två brons.
 
För två år sedan stod Daniel Fransson som vinnare i U21-VM. Nu var det Jesper Svenssons tur att kliva högst upp på prispallen. Även den här gången var det en amerikan som besegrades då Jesper slog Wesley Low i finalen med 237-227.
 
Det ser ut att kunna bli ett strålande svenskt slut på årets U21 VM. När nu semifinalerna spelas så är Jesper Svensson och Pontus Andersson med bland pojkar. Bland flickorna har Jenny Wegner spelat till siig en semifinalplats.
 
DV8 Junior Masters är redo för en ny säsong. Det blir 22:a året som den den riksomfattande touren för våra unga bowlare avgörs. Man kan också presentera en del nyheter.
 
Svenskarna gjorde en mycket stabil insats när Masters startade vid U21-VM i Hongkong. Alla tre killarna, Pontus, Jesper och Magnus är vidare till round robin som avgörs på fredagen. Även Jenny Wegner tog sig in bland de åtta bästa.
 
Seriekommittén meddelar att den nationella serien för säsongen 2014/2015 är nu fastställd.
 
Att det är små marginaler i bowling fick man verkligen veta när Japan och Sverige gjorde upp om guldet i 4-manna. Sista japanskan behövde ta ned nio käglor och det var det som hon gjorde och istället för guld blev det silver för våra svenska flickor.
 
De svenska flickorna i 4-manna säkrade en medalj genom att gå till semifinal där de får möta USA om en finalplats. Den andra medaljen säkrade Jesper Svensson som blev bronsmedaljör i All Event. Våra killar i 4-manna missade semifinal med 3 pinnar.
 
Peter Eriksson från Kulladals BS vann Danish Classic Master 50+, som var den andra deltävlingen i den nordiska seniortouren. I finalen vann Peter över Björn Bergvall, Brio, med 283-203.
 
De svenska flickorna gjorde en stabil insats när de spelade de tre första serierna i 4-manna. Svenskorna ligger efter första dagens spel på fjärde plats, 131 poäng efter ledande Japan men 34 poäng bättre än femte laget Ryssland.
 
I samband med förändringarna i handicap och ranking infördes ett nytt begrepp - spelstyrka. Joakim Ek har tittat närmare på vad spelstyrka innebär och försöker att reda ut begreppen.
 
Det blev en trög start för de svenska grabbarna när 4-mannaspelet startade på tisdagsmorgonen. Kanske en liten reaktion efter 2-mannaguldet dagen innan, men grabbarna tog sig i kragen och är femma när hälften av lagen spelat sina tre första serier.
 
Tyresö BK - Bowling
Lennart Sporre, Logvägen 16
13543 Tyresö
Telefon: +46 70 279 3472
E-post: This is a mailto link