Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Smålandsidrotten har tillsammans med Länsstyrelserna i Kalmar, Jönköping och Kronobergs län under 2014 jobbat med ”Tänk om”, ett projekt som syftar till att minska tillgängligheten av alkohol för ungdomar och få föräldrar att avstå från att köpa ut.
 
Nu är det drygt två veckor kvar att söka Länsförsäkringars juniorstipendium som delas ut årligen till unga talanger i Jönköpings län.
 
Ett Idrottslyftsprojekt inom rekryteringsområdet har genomförts med fem samverkande föreningar i Nässjö kommun; Solberga GIF, Annebergs GIF, Flisby Sportklubb, Flisby Skytteförening och Annebergs Frisksportklubb.
 
Onsdagen 19:e februari var det dags för spontanidrottsprojektet SportaNu att kicka igång. Projektet ska bidra till att skapa förutsättningar för att utveckla spontanidrotten i utsatta områden i Växjö.
 
21-22 mars är det SM-slutspel för juniorer i Kalmar/Öland, även kallat Innebandyfesten. Och det finns nu ett föreningserbjudande, där man erbjuder lag i Smålandsregionen rabatterat gruppris.
 
Matchfixning hotar idrottens grundidé. Nu kan du, jag och vem som helst som misstänker matchfixing tipsa. Riksidrottsförbundet lanserar idag en dygnet runt-tipsfunktion, där tips om matchfixing eller otillåten vadhållning enkelt kan lämnas, anonymt.
 
Samtliga idrottsföreningar som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år har möjlighet att söka LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd).
 
Torsås Ryttare har under hösten haft ett framgångsrikt samverkansprojekt med skolorna i sin kommun. Syftet med projektet är att ge barn och ungdomar, som kanske annars aldrig skulle komma i kontakt med hästar, en möjlighet att få prova på sporten.
 
På kommunfullmäktiges sammanträde i Tranås på måndagskvällen delade Smålandsidrotten ut priset för Årets idrottskommun 2014. De prisas för sitt arbete som med höga ambitioner trots begränsade resurser förbättrar förutsättningarna för idrotten.
 
Nu är det dags att ansöka om stipendier för dig som är intresserad av ekonomiskt stöd genom Länsförsäkringars Juniorstipendier och Gustav V:s 90-årsfond.
 
Under onsdagen offentliggjorde Sveriges Radio P4 Kalmar att kometpriset till går till Golftalangen Victor Theandersson och skyttedrottningen Linnéa Johansson.
 
Under hashtaggen #ViTarKampen vill idrotten i Kalmar ta kampen mot rökning. Bakom kampanjen står Länsstyrelsen, Smålandsidrotten, Kalmar mot droger och Landstinget i Kalmar län, som utmanar alla idrottsföreningar i kommunen att ta kampen mot rökning.
 
Igår sändes första avsnittet av Idrottens himmel och helvete säsong 2. Här lyftes frågan om jämställd idrott. Om er förening vill veta mer om hur ni kan arbeta med jämställdhet kan Smålandsidrotten hjälpa er.
 
HV71:s supertalang Kevin Fiala, 18 år, har blivit utsedd till Årets komet i Smålandsidrotten 2014.
 
Kontrolluppgifter ska för varje kalenderår lämnas av de föreningar som är arbetsgivare och som betalt ut ersättning med 100 kr eller mer. Senast den 2 februari i år ska kontrolluppgifterna ha kommit in till Skatteverket.
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


biltema_dressyrcup_minibanner

 

Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

Woody Bygghandel, Lindgrens Järn & Bygg

Logga JGA

Carlqvist Bil AB

 Agria

Autoverkstaden

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

RW Försäljning

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info