Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Säg nej till matchfixing!

(2015-11-27 13:38)
Uppgjorda idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid. Se därför till att skydda din idrottskarriär och svensk idrott med hjälp av Riksidrotts-förbundets (RF:s) policy med vägledning för agerande vi...
 
Föreningslivet har och kommer få en nyckelroll i integration och etableringen av nyanlända. Idrottsrörelsen är en naturlig mötesplats mellan individer, en plats där vi möts oavsett bakgrund, erfarenheter, språkkunskaper eller tro.
 
Korpen Småland är inne i ett spännande utvecklingsarbete där idrottens utvecklingsfrågor inom verksamhet och utbildning är viktiga. Vi söker en konsulent med placering i Växjö. Ansökan senast 30 nov. 2015. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten...
 
Genom projektet Rökfria arenor – Idrotten tar kampen går ett antal idrottsföreningar i täten för fler rökfria miljöer. Att börja med idrottsarenor och idrottsföreningar är ett naturligt avstamp i arbetet för en bättre folkhälsa och rökfria miljöer...
 
Nästa vecka kommer lärare från Linné- och Haganässkolan ta emot priset ”Nyckeln”, för sin satsning på idrottsskola för nyanlända ungdomar i Älmhults kommun. Tillsammans med lärare och föreningar får eleverna testa på olika fritidsaktiviteter efter...
 
Nu är det klart vem som blir ny distriktsidrottschef på Smålandsidrotten när Christina Ericsson går i pension i början av nästa år. Och det blir ett bekant namn, nämligen Rickard Strandberg, som tidigare jobbat på Smålandsidrotten i olika roller.
 
Årets nästa sista månad bjuder på en ny stor satsning från oss, nämligen Utbildningshelgen i Växjö 14-15 november! Läs mer här!
 
Daniella Nero, simhopp, Michaela Arvidsson, luftgevär och Rebecka Sternisa Bellander, rullstolstennis har alla tre fått elitidrottstipendium för sin fortsatta satsning på sin idrott och utbildning. Det offentliggjordes igår av Riksidrottsförbundet.
 
Utmärkelsen Årets idrottskommun i Småland utlystes för första gången 2011 och har tilldelats Växjö kommun 2011, Kalmar kommun 2012, Gislaveds kommun 2013 och Tranås kommun 2014. Nu är det dags för en ny utlysning.
 

Nominera Årets Komet!

(2015-09-30 07:00)
Årets komet är ett stipendium instiftat av Sportjournalisternas Klubb, Småland, i samarbete med Smålands Idrottsförbund och Swedbank. Priset går till en småländsk idrottare eller lag som utmärkt sig särskilt under året. Stipendiet är på 5 000 kronor.
 
I måndags genomfördes en föreningsträff i Ljungby kommun kring integration. På plats var David Lindgren från Vimmerby IF och berättade om deras erfarenheter.
 

Grattis Elit Vetlanda!

(2015-09-23 13:18)
Förra veckan tog Elit Vetlanda hem SM-guldet i Speedway för andra året i rad. Från Smålandsidrotten åkte vår idrottskonsulent Jens och gratulerade föreningen med en extra fin tårta dagen efter triumfen... Grattis igen!
 
Varje år delar Folksams Idrottsfond ut stipendier. Under 2015 får cirka 250 tjejer och killar chansen att utvecklas som idrottsledare, varav 21 stycken från Småland. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta...
 
Detta kostnadsfria seminarium den 1 september i Jönköping riktar sig till idrottsföreningar, andra ideella föreningar, ungdomsledare, föreningsledare, habiliteringen och andra som kan tänkas rekrytera.
 
I höst arrangeras en intressant idrottskonferens på Linnéuniversitetet. Det är ett samarbete mellan universitetet, Smålandsidrotten och en förening som heter SVEBI – Svensk förening för beteende- och samhällsvetenskaplig idrottsforskning.
 

 Tingsryds Rid&Körklubb

Mårslycke 21

362 91 Tingsryd

Kansli 0477-10480

Ridskolan 0477-318 40

This is a mailto link


 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

 

agria_djurforsakring_200

autoverkstaden-logoautoverkstaden-logo

Logga JGA

 

Carlqvist Bil AB

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

RW Försäljning

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info