Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


När statsstödet ligger still och kommunerna minskar sitt stöd tvingas idrottsföreningarna höja sina avgifter. Det visar en studie av idrottsföreningarnas ekonomiska situation Riksidrottsförbundet låtit göra.
 
Läggmatch och spelskandal är ord som tyvärr blir allt vanligare i nyhetsrubrikerna. Matchfixing är ett hot mot tävlingsidrottens framtid. Det kan se nattsvart ut men idrottsrörelsen, spelbolagen och myndigheterna kraftsamlar för att motverka fusket.
 
Den 15 och 16 september kommer Måns Lööf till Kalmar och Vaggeryd för att hålla i en föreläsning kring ”Idrott för barn med osynliga funktionsnedsättningar”.
 
Vad finns det för politiska visioner kring idrotten i Jönköping? Vilka nya idrottsanläggningar bör prioriteras? Vilket stöd bör kommunen ge för att utveckla det lokala föreningslivet?
 
Smålandsidrotten bjuder in till uppföljningsträffar för föreningar som bedriver projekt inom området ”rekrytera nya barn och ungdomar till föreningsverksamhet” med medel från Smålands Idrottsförbund.
 

Är du 65+?

(2014-08-14 10:46)
Är du intresserad av att prova på olika motionsformer? Vill du lära dig mer om hälsa, kost och motion?
 
I helgen lyfte Smålandsidrotten tillsammans med Länsstyrelsen Kronoberg frågan kring antidoping och ren idrott i samband med Karl-Oskardagarna.
 
Vem för din förenings talan när lokalpolitikerna är samlade för att diskutera idrott tillsammans med föreningslivet den 25 augusti kl.18.00 på Högskolan i Jönköping?
 
LOK-stödsansökan för perioden 1/1–30/6 (våren 2014) ska ha inkommit senast 25/8. Ansökan sker via IdrottOnline Klubb.
 
I tider där specialisering av idrotter blir allt vanligare i unga åldrar är det härligt med föreningar som IFK Kåremo som bryter mönstret. Under hösten 2013 startade man upp en ungdomssatsning där barn och ungdomar får prova på flera olika idrotter.
 
Nicklas Pihlkvist inledde sin ledarkarriär när dottern vid sex års ålder började spela fotboll. Detta var nio år sedan. Ett år senare drog Nicklas igång projektet Fotboll för alla, ett projekt som blivit prisat på många sätt.
 
Den i Sverige nya och fräscha sporten le parkour är glödhet i Kalmar-området. Föreningen Free Motion PK driver två olika projekt med hjälp av Idrottslyftet och håller träningar såväl i veckorna som på helgerna.
 
I slutet av 2014 kommer en ny förbättrad version av IdrottOnline Administration, som ska fungera lika bra i mobilen som i datorn. Ta chansen att se den redan idag, dela med dig av dina synpunkter eller lägg din röst på en redan önskad funktion.
 
Stödet till SISU Idrottsutbildarna bör ligga på samma nivå som till övriga studieförbund konstaterade samtliga partier som deltog på Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas seminarium i Almedalen under onsdagen.
 
Vi vill passa på att önska er alla en skön sommar. Vi kommer att ha kanslistängt vecka 28-31. Vi hörs och ses i augusti igen!
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


biltema_dressyrcup_minibanner

 

Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

Blekinge metall logga

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Logga JGA

Carlqvist Bil AB

Liljegrens Entreprenad

Agria

Autoverkstaden

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

RW Försäljning AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

 

 

 

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info