Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Smålandsidrotten är inne i ett spännande utvecklingsarbete där idrottens utvecklingsfrågor inom verksamhet och utbildning är viktiga. Vi söker en konsulent med placering i Kalmar och delar av Kalmar län. Tjänsten är ett vikariat på heltid under 1 år.
 
Småland har haft besök av Måns Lööf som har föreläst för idrottsföreningar hur man bemöter barn och ungdomar med ADHD och andra osynliga funktionsnedsättningar. Skaffa dig kunskap och lär dig förstå barnens tillstånd var Måns viktigaste budskap.
 
På söndag går Sverige till val och även om idrotten knappast varit en huvudfråga i årets valrörelse har riksdagspartierna gett flera positiva besked om idrottsrörelsens frågor. Men det finns också tydliga skillnader mellan partierna.
 
I helgen fick vår kollega här på Smålandsidrotten, Erhan Trshani, ta emot utmärkelsen som årets ledare inom amerikansk fotboll.
 
Vill din förening, ditt lag eller din träningsgrupp arbeta för att minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar? Här ges möjligheten att få kunskap, diskutera och ta ställning till hur ni vill ha det.
 
Idrottsriksdagen i Jönköping arrangerades den 25 augusti av Smålandsidrotten, Jönköpings Idrottsallians och Fritid Jönköping. En nyhet för i år var att debatten samtidigt sändes i JPTV.
 
När statsstödet ligger still och kommunerna minskar sitt stöd tvingas idrottsföreningarna höja sina avgifter. Det visar en studie av idrottsföreningarnas ekonomiska situation Riksidrottsförbundet låtit göra.
 
Läggmatch och spelskandal är ord som tyvärr blir allt vanligare i nyhetsrubrikerna. Matchfixing är ett hot mot tävlingsidrottens framtid. Det kan se nattsvart ut men idrottsrörelsen, spelbolagen och myndigheterna kraftsamlar för att motverka fusket.
 
Den 15 och 16 september kommer Måns Lööf till Kalmar och Vaggeryd för att hålla i en föreläsning kring ”Idrott för barn med osynliga funktionsnedsättningar”.
 
Vad finns det för politiska visioner kring idrotten i Jönköping? Vilka nya idrottsanläggningar bör prioriteras? Vilket stöd bör kommunen ge för att utveckla det lokala föreningslivet?
 
Smålandsidrotten bjuder in till uppföljningsträffar för föreningar som bedriver projekt inom området ”rekrytera nya barn och ungdomar till föreningsverksamhet” med medel från Smålands Idrottsförbund.
 

Är du 65+?

(2014-08-14 10:46)
Är du intresserad av att prova på olika motionsformer? Vill du lära dig mer om hälsa, kost och motion?
 
I helgen lyfte Smålandsidrotten tillsammans med Länsstyrelsen Kronoberg frågan kring antidoping och ren idrott i samband med Karl-Oskardagarna.
 
Vem för din förenings talan när lokalpolitikerna är samlade för att diskutera idrott tillsammans med föreningslivet den 25 augusti kl.18.00 på Högskolan i Jönköping?
 
LOK-stödsansökan för perioden 1/1–30/6 (våren 2014) ska ha inkommit senast 25/8. Ansökan sker via IdrottOnline Klubb.
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


biltema_dressyrcup_minibanner

 

Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

Blekinge metall logga

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Logga JGA

Carlqvist Bil AB

Liljegrens Entreprenad

Agria

Autoverkstaden

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

RW Försäljning AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

Urshultsbagaren AB

 

 

 

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info