Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Genom ett inslag i Radio Jönköping noterar vi idag att Vetlanda kommuns barn- och ungdomsnämnd uppmanar lokala idrottsföreningar att använda sig av möjligheten att begära begränsat registerutdrag på sina ledare.
 

God jul och gott nytt år!

(2014-12-19 12:52)
Smålandsidrotten vill passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi tar lite julledigt och kommer att ha kanslistängt 23/12-7/1. Vi ses igen 2015.
 

Sund, smart och stark

(2014-12-18 10:01)
Under nio veckor har ett 30-tal seniorer deltagit i projektet "Sund, smart och stark”. Seniorerna har fått testa golf, orientering, stavgång, spinning och jympa.
 
I måndags arrangerade Smålandsidrotten en prova på-dag i Gislaved. Då hade särskolelever på Gislaveds gymnasium chansen att prova idrotter som innebandy, boccia och skridskor.
 
Vill du bli en bättre tränare? Vill du gå på inspirerande föreläsningar? Vill du utveckla din förening? Behöver du mer kunskap i IdrottOnline?
 
I maj tog svensk idrott fram nya anvisningar för barn- och ungdomsidrotten. Nu går arbetet in i nästa fas. Under fem veckor lyfter Riksidrottsförbundet de viktigaste anvisningarna på svenskidrott.se genom fem nya filmer.
 
2011 certifierades de fem första föreningar som deltog projektet Säker och Trygg förening. Under helgen certifierades ytterligare åtta föreningar i Mörbylånga följt av 26 föreningar i Kalmar på måndagen.
 
I samband med att Nässjö firar 100 år i år har Smålandsidrotten valt att satsa lite extra på olika aktiviteter. Fyra prova-på dagar där barn och ungdomar har kunnat testa olika idrotter har bland annat genomförts i kommunen.
 
Nu är det dags att rapportera in folkbildningsverksamheten för 2014 (lärgrupper, mm). Det gör ni genom att lämna in era listor till er konsulent på Smålandsidrotten. Det går också att göra det digitalt via er IdrottOnline-sida.
 
En del barn kan av ekonomiska skäl inte vara med och idrotta. Smålandsidrotten samarbetar med Erikshjälpen och kommunala Vetlanda idrottsskola för att alla barn ska få möjlighet att idrotta oavsett vilken ekonomisk situation familjen befinner sig i.
 
Smålandsidrotten har tillsammans med Västerbottens Idrottsförbund blivit beviljade 1 miljon kronor ur Riksidrottsförbundets centrala pott för Idrottslyftet för att bedriva ett integrationsprojekt.
 
Intresset var stort när Smålandsidrotten tillsammans med Landstinget Kronoberg arrangerade en föreläsning kring styrketräning för äldre i Växjö igår.
 
Statens stöd till idrottsrörelsen ligger kvar på samma nivå som 2010. Trots socialdemokratiska löften under valrörelsen om en höjning blev det ingen sådan när budgeten presenterades idag.
 
Den 21 november är sista dagen att ansöka om medel i Idrottslyftet- rekrytera barn och ungdomar till idrottsrörelsen via samverkan med skolan via Smålands Idrottsförbund.
 
Emmaboda Verda OK är en av de föreningar som deltar i Smålandsidrotten integrationsprojekt ”Etnisk mångfald inom idrotten”. Klubben har under året anordnat orientering för invandrare och flyktingar.
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


biltema_dressyrcup_minibanner

 

Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

Blekinge metall logga

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Logga JGA

Carlqvist Bil AB

Liljegrens Entreprenad

Agria

Autoverkstaden

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

RW Försäljning AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

Urshultsbagaren AB

 

 

 

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info