Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Vill ni utveckla föreningens motionsidrott för att nå nya ungdomar och unga vuxna till er förening? Det kan handla om att skapa verksamhet utan krav på prestation, resultat och tävling på individens nivå och intresse.
 
Gunnar Bergman är styrelseledamot för oss på Smålandsidrotten. Men han är också mångårig ordförande i Småland-Blekinges Basketdistriktsförbund. Och efter 26 år på posten avgick och avtackades han på distriktets årsmöte i måndags för sina insatser.
 
Förra året var det 33 föreningar som tog ställning för alla människors lika värde inom idrotten. Nu är Föreningsutmaningen tillbaka igen, och den här gången kan ni utmana era egna föreningsvänner och rivaler.
 
Den 30 maj kommer ett 100-tal förtjänta idrottsledare i landet att erhålla Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse. Det sker i samband med Riksidrottsmötet som genomförs i Helsingborg. Bland medaljörerna finns nio förtjänta idrottsledare från Småland
 

Idrottslyftet i fokus

(2015-03-12 11:59)
Under de senaste dagarna har det förekommit en hel del kritik i media över att ”Idrottslyftet - idrottens stora satsning på utveckling av barn- och ungdomsidrotten” inte har nått sina mål.
 
Smålandsidrotten har tillsammans med Länsstyrelserna i Kalmar, Jönköping och Kronobergs län under 2014 jobbat med ”Tänk om”, ett projekt som syftar till att minska tillgängligheten av alkohol för ungdomar och få föräldrar att avstå från att köpa ut.
 
Nu är det drygt två veckor kvar att söka Länsförsäkringars juniorstipendium som delas ut årligen till unga talanger i Jönköpings län.
 
Ett Idrottslyftsprojekt inom rekryteringsområdet har genomförts med fem samverkande föreningar i Nässjö kommun; Solberga GIF, Annebergs GIF, Flisby Sportklubb, Flisby Skytteförening och Annebergs Frisksportklubb.
 
Onsdagen 19:e februari var det dags för spontanidrottsprojektet SportaNu att kicka igång. Projektet ska bidra till att skapa förutsättningar för att utveckla spontanidrotten i utsatta områden i Växjö.
 
21-22 mars är det SM-slutspel för juniorer i Kalmar/Öland, även kallat Innebandyfesten. Och det finns nu ett föreningserbjudande, där man erbjuder lag i Smålandsregionen rabatterat gruppris.
 
Matchfixning hotar idrottens grundidé. Nu kan du, jag och vem som helst som misstänker matchfixing tipsa. Riksidrottsförbundet lanserar idag en dygnet runt-tipsfunktion, där tips om matchfixing eller otillåten vadhållning enkelt kan lämnas, anonymt.
 
Samtliga idrottsföreningar som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år har möjlighet att söka LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd).
 
Torsås Ryttare har under hösten haft ett framgångsrikt samverkansprojekt med skolorna i sin kommun. Syftet med projektet är att ge barn och ungdomar, som kanske annars aldrig skulle komma i kontakt med hästar, en möjlighet att få prova på sporten.
 
På kommunfullmäktiges sammanträde i Tranås på måndagskvällen delade Smålandsidrotten ut priset för Årets idrottskommun 2014. De prisas för sitt arbete som med höga ambitioner trots begränsade resurser förbättrar förutsättningarna för idrotten.
 
Nu är det dags att ansöka om stipendier för dig som är intresserad av ekonomiskt stöd genom Länsförsäkringars Juniorstipendier och Gustav V:s 90-årsfond.
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

 

agria_djurforsakring_200

autoverkstaden-logoautoverkstaden-logo

Logga JGA

 

Carlqvist Bil AB

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

RW Försäljning

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info