Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Som idrottsförälder har man ett stort ansvar som stöd och förebilder för sina egna barn och för andra. Så här kommer några bra saker att tänka på och påminnas om som idrottsförälder! (Via Mörbylånga kommuns arbete med Säker & Trygg förening).
 
Vimmerby IF var med när Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna höll seminarium i Almedalen under Idrottens dag på onsdagen.
 
Det absolut sista träningsläger för styrelsen som genomfördes var med Friskis&Svettis Växjö, som den 1-2 maj åkte iväg tillsammans med Smålandsidrotten.
 
Till hösten kommer Växjö Vipers damlag i innebandy att spela i division 2, och de gör det med ett unikt tänk där alla spelare får vara med och bestämma, och alla får spela lika mycket.
 
Fotbollsskolan i Vetlanda Kommun har i år haft besök av Erikshjälpens grupp Rafiki som med berättelser och musik berättat om barns rättigheter i enlighet med barnrättskonventionen.
 
Nästa helg inleds Universiaden i Gwangj, Korea, studentidrottens motsvarighet till olympiska spelen. Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959.
 
Idag är det återigen dags för det årliga Västervikslägret, idrottslägret i Västervik som troligen är Sveriges äldsta idrottsläger och firar nu 50-årsjubileum, där det 50-åriga samarbetet mellan Smålandsidrotten och Västerviks kommun också firas.
 
Arvsfonden har beviljat medel på 785 000 kr till projektet ”Fritidsglädje åt alla” som ska ge framförallt barn i åldern 7-12 med funktionsnedsättningar en bra start för en aktiv och positiv fritid.
 
Denna veckan startade Pukebergs BK:s fotbollsskola för barn i åldrarna 6 – 12 år. I år kommer Nybro bibliotek att finnas på plats och inspirera barnen till läsning.
 

Sola sunt i sommar!

(2015-06-08 15:45)
När sommaren och värmen kommer finns det inget bättre än att vara ute och röra på sig. Men, vi vet också att solen kan vara skadlig. Forskning visar nu att antalet nya fall av melanom (hudcancer orsakat av solens skadliga strålar) ökar med 5% / år.
 
Utbildningshelgen är en ny och stor satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande, duktiga föreningsmänniskor att byta erfarenheter med, har vi en rad intressanta seminarier på programmet.
 

"Tänk Om" igång igen

(2015-05-28 14:30)
Vill din förening, ditt lag eller träningsgrupp göra en insats för att minska tillgängligheten av alkohol för ungdomar? Genom kunskap, diskussioner och ställningstaganden kan man göra skillnad.
 
Smålandsidrotten är inne i ett spännande utvecklingsarbete där idrottens utvecklingsfrågor inom verksamhet och utbildning är viktiga. Tjänsten utgår från Jönköpingskontoret.
 
Studentiaden arrangerades av VUGI i Växjö, i samarbete med Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Arrangörerna stod också för bra prestationer – VUGI vann tre SM-guld under helgen, innebandy i klasserna mixed och herr, samt i sjumannafotboll.
 
Varje år delar Folksams Idrottsfond ut stipendier. Under 2015 får cirka 250 tjejer och killar chansen att utvecklas som idrottsledare. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.
 

 Tingsryds Rid&Körklubb

Mårslycke 21

362 91 Tingsryd

Kansli 0477-10480

Ridskolan 0477-318 40

This is a mailto link


 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

 

agria_djurforsakring_200

autoverkstaden-logoautoverkstaden-logo

Logga JGA

 

Carlqvist Bil AB

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

RW Försäljning

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info