Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


"Tänk Om" igång igen

(2015-05-28 14:30)
Vill din förening, ditt lag eller träningsgrupp göra en insats för att minska tillgängligheten av alkohol för ungdomar? Genom kunskap, diskussioner och ställningstaganden kan man göra skillnad.
 
Smålandsidrotten är inne i ett spännande utvecklingsarbete där idrottens utvecklingsfrågor inom verksamhet och utbildning är viktiga. Tjänsten utgår från Jönköpingskontoret.
 
Studentiaden arrangerades av VUGI i Växjö, i samarbete med Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Arrangörerna stod också för bra prestationer – VUGI vann tre SM-guld under helgen, innebandy i klasserna mixed och herr, samt i sjumannafotboll.
 
Varje år delar Folksams Idrottsfond ut stipendier. Under 2015 får cirka 250 tjejer och killar chansen att utvecklas som idrottsledare. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.
 
I slutet av juli är det återigen dags för Vätter Challenge, triathlontävlingen som växer sig större för varje upplaga. I år väntas 700 deltagare simma, cykla och springa genom Jönköping. Ett stort arrangemang där det ligger mycket arbete bakom.
 
Sätt framtiden på dagordningen annars kommer någon annan sätta dig, din idrott och din förening på sin dagordning.
 
Igår tog Växjö Lakers sitt första SM-guld någonsin i hockey. I sjätte matchen avgjorde man på hemmaplan och fick fira SM-guldet med hemmapubliken.
 
Skatteverket har gjort en liten förtydligade med frågor och svar som ni kan läsa nedan. Det kan tyckas vara lite sent att göra detta först nu men ändringar kan göras även efter den 4 maj och om man redan lämnat in deklarationen.
 
Igår delades Länsförsäkringars juniorstipendium ut till fyra talangfulla unga idrottare - Stina Ander, Jönköpings Innebandyklubb, Johan Brasch, Wärnamo SK, Sara Cannmo, Hovslätts IK och Axel Pettersson, Jönköpings Simsällskap.
 
För att öka kännedomen om fonden som en möjlig finansiär för nyskapande idéer och berätta om hur föreningar gör för att söka pengar ur Arvsfonden åker de nu ut på en Sverigeresa. Den 4-5 maj besöker dem Kronobergs län.
 
Smålandsidrottens distriktsidrottsmöte, med årsstämma för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland, genomfördes den 18 april i Växjö med ett 75-tal beslutsfattare från distriktets idrott på plats.
 
Nu på lördag är det dags för Smålandsidrottens distriktsidrottsmöte, med årsstämma för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. I år hålls distriktsidrottsmötet i Växjö, på Växjö Konserthus/Elite Park Hotel.
 
När regeringen idag presenterade sin vårbudget innehöll den en höjning av det statliga idrottsstödet med 32 miljoner kronor. Höjningen ska stärka idrottsrörelsens möjlighet att utveckla sin verksamhet, arbeta med integration, mångfald och rekrytering
 
Vill ni utveckla föreningens motionsidrott för att nå nya ungdomar och unga vuxna till er förening? Det kan handla om att skapa verksamhet utan krav på prestation, resultat och tävling på individens nivå och intresse.
 
Gunnar Bergman är styrelseledamot för oss på Smålandsidrotten. Men han är också mångårig ordförande i Småland-Blekinges Basketdistriktsförbund. Och efter 26 år på posten avgick och avtackades han på distriktets årsmöte i måndags för sina insatser.
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

 

agria_djurforsakring_200

autoverkstaden-logoautoverkstaden-logo

Logga JGA

 

Carlqvist Bil AB

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

RW Försäljning

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info