Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Detta kostnadsfria seminarium den 1 september i Jönköping riktar sig till idrottsföreningar, andra ideella föreningar, ungdomsledare, föreningsledare, habiliteringen och andra som kan tänkas rekrytera.
 
I höst arrangeras en intressant idrottskonferens på Linnéuniversitetet. Det är ett samarbete mellan universitetet, Smålandsidrotten och en förening som heter SVEBI – Svensk förening för beteende- och samhällsvetenskaplig idrottsforskning.
 
Efter många år i idrottens tjänst planerar vår distriktsidrottschef i Småland, Christina Ericsson, att gå i pension i början av nästa år.
 

Tack Karin!

(2015-08-07 11:13)
Idag gör vår idrottskonsulent Karin Carlsson sin sista dag på Smålandsidrotten, efter nästan 11 år hos oss. Vi önskar henna allt gott i framtiden och på hennes nya jobb som föreningsutvecklare på Nässjö kommun.
 
LOK-stödsansökan för perioden 1/1–30/6 (våren 2015) ska ha inkommit senast 25/8. Ansökan sker via IdrottOnline Klubb.
 
Utbildningshelgen är en ny och stor satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande, duktiga föreningsmänniskor att byta erfarenheter med, har vi en rad intressanta seminarier på programmet.
 

Sund Smart Stark Senior!

(2015-07-20 09:00)
Smålandsidrotten och Region Jönköpings län, Region Kronoberg och Landstinget i Kalmar län inbjuder till aktiviteter för seniorer (65 år +) i tre kommuner - Vetlanda, Ljungby och Hultsfred.
 

Sola sunt i sommar!

(2015-07-13 08:30)
När sommaren och värmen kommer finns det inget bättre än att vara ute och röra på sig. Men, vi vet också att solen kan vara skadlig. Forskning visar nu att antalet nya fall av melanom (hudcancer orsakat av solens skadliga strålar) ökar med 5% / år.
 
Som idrottsförälder har man ett stort ansvar som stöd och förebilder för sina egna barn och för andra. Så här kommer några bra saker att tänka på och påminnas om som idrottsförälder! (Via Mörbylånga kommuns arbete med Säker & Trygg förening).
 
Vimmerby IF var med när Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna höll seminarium i Almedalen under Idrottens dag på onsdagen.
 
Det absolut sista träningsläger för styrelsen som genomfördes var med Friskis&Svettis Växjö, som den 1-2 maj åkte iväg tillsammans med Smålandsidrotten.
 
Till hösten kommer Växjö Vipers damlag i innebandy att spela i division 2, och de gör det med ett unikt tänk där alla spelare får vara med och bestämma, och alla får spela lika mycket.
 
Fotbollsskolan i Vetlanda Kommun har i år haft besök av Erikshjälpens grupp Rafiki som med berättelser och musik berättat om barns rättigheter i enlighet med barnrättskonventionen.
 
Nästa helg inleds Universiaden i Gwangj, Korea, studentidrottens motsvarighet till olympiska spelen. Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959.
 
Idag är det återigen dags för det årliga Västervikslägret, idrottslägret i Västervik som troligen är Sveriges äldsta idrottsläger och firar nu 50-årsjubileum, där det 50-åriga samarbetet mellan Smålandsidrotten och Västerviks kommun också firas.
 

 Tingsryds Rid&Körklubb

Mårslycke 21

362 91 Tingsryd

Kansli 0477-10480

Ridskolan 0477-318 40

This is a mailto link


 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

 

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

 

agria_djurforsakring_200

autoverkstaden-logoautoverkstaden-logo

Logga JGA

 

Carlqvist Bil AB

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

RW Försäljning

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info