Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Under onsdagen offentliggjorde Sveriges Radio P4 Kalmar att kometpriset till går till Golftalangen Victor Theandersson och skyttedrottningen Linnéa Johansson.
 
Under hashtaggen #ViTarKampen vill idrotten i Kalmar ta kampen mot rökning. Bakom kampanjen står Länsstyrelsen, Smålandsidrotten, Kalmar mot droger och Landstinget i Kalmar län, som utmanar alla idrottsföreningar i kommunen att ta kampen mot rökning.
 
Igår sändes första avsnittet av Idrottens himmel och helvete säsong 2. Här lyftes frågan om jämställd idrott. Om er förening vill veta mer om hur ni kan arbeta med jämställdhet kan Smålandsidrotten hjälpa er.
 
HV71:s supertalang Kevin Fiala, 18 år, har blivit utsedd till Årets komet i Smålandsidrotten 2014.
 
Kontrolluppgifter ska för varje kalenderår lämnas av de föreningar som är arbetsgivare och som betalt ut ersättning med 100 kr eller mer. Senast den 2 februari i år ska kontrolluppgifterna ha kommit in till Skatteverket.
 
Förlaget SISU Idrottsböcker är en del av idrottsrörelsen och har ett brett sortiment som vänder sig både till motionären och elitidrottaren. Här får du tips om material som producerats under det gångna året.
 
Barn- och ungdomsidrotten är beroende av ideella ledare. Habo Wolley har kommit på en framgångsrik modell för att rekrytera fler föräldrar och ungdomar som ledare inom föreningen. Nu vill de sprida sina erfarenheter vidare.
 
Samtliga idrottsföreningar som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år har möjlighet att söka LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd).
 
Smålandsidrotten bjuder in till en rad skattekvällar i januari.
 
Från den 1 december erbjuds föreningar telefonsupport varje måndag – torsdag mellan 12-16, i tillägg till det dessutom chattsupport för föreningar måndag – fredag 12-16. Telefontiden för förbund har också utökats till måndag - fredag 9-16.
 
Genom ett inslag i Radio Jönköping noterar vi idag att Vetlanda kommuns barn- och ungdomsnämnd uppmanar lokala idrottsföreningar att använda sig av möjligheten att begära begränsat registerutdrag på sina ledare.
 

God jul och gott nytt år!

(2014-12-19 12:52)
Smålandsidrotten vill passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi tar lite julledigt och kommer att ha kanslistängt 23/12-7/1. Vi ses igen 2015.
 

Sund, smart och stark

(2014-12-18 10:01)
Under nio veckor har ett 30-tal seniorer deltagit i projektet "Sund, smart och stark”. Seniorerna har fått testa golf, orientering, stavgång, spinning och jympa.
 
I måndags arrangerade Smålandsidrotten en prova på-dag i Gislaved. Då hade särskolelever på Gislaveds gymnasium chansen att prova idrotter som innebandy, boccia och skridskor.
 
Vill du bli en bättre tränare? Vill du gå på inspirerande föreläsningar? Vill du utveckla din förening? Behöver du mer kunskap i IdrottOnline?
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


biltema_dressyrcup_minibanner

 

Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

Blekinge metall logga

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Liljegrens logga med nr

Woody Bygghandel, Lindgrens Järn & Bygg

Logga JGA

Carlqvist Bil AB

 Agria

Autoverkstaden

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info