Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I samband med att Nässjö firar 100 år i år har Smålandsidrotten valt att satsa lite extra på olika aktiviteter. Fyra prova-på dagar där barn och ungdomar har kunnat testa olika idrotter har bland annat genomförts i kommunen.
 
Nu är det dags att rapportera in folkbildningsverksamheten för 2014 (lärgrupper, mm). Det gör ni genom att lämna in era listor till er konsulent på Smålandsidrotten. Det går också att göra det digitalt via er IdrottOnline-sida.
 
En del barn kan av ekonomiska skäl inte vara med och idrotta. Smålandsidrotten samarbetar med Erikshjälpen och kommunala Vetlanda idrottsskola för att alla barn ska få möjlighet att idrotta oavsett vilken ekonomisk situation familjen befinner sig i.
 
Smålandsidrotten har tillsammans med Västerbottens Idrottsförbund blivit beviljade 1 miljon kronor ur Riksidrottsförbundets centrala pott för Idrottslyftet för att bedriva ett integrationsprojekt.
 
Intresset var stort när Smålandsidrotten tillsammans med Landstinget Kronoberg arrangerade en föreläsning kring styrketräning för äldre i Växjö igår.
 
Statens stöd till idrottsrörelsen ligger kvar på samma nivå som 2010. Trots socialdemokratiska löften under valrörelsen om en höjning blev det ingen sådan när budgeten presenterades idag.
 
Den 21 november är sista dagen att ansöka om medel i Idrottslyftet- rekrytera barn och ungdomar till idrottsrörelsen via samverkan med skolan via Smålands Idrottsförbund.
 
Emmaboda Verda OK är en av de föreningar som deltar i Smålandsidrotten integrationsprojekt ”Etnisk mångfald inom idrotten”. Klubben har under året anordnat orientering för invandrare och flyktingar.
 
Under vecka 40 hade Smålandsidrotten och Kalmar län besök av föreläsaren, författaren och artisten Martin Bengtsson.
 
Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällsfrågor (MUCF) har tagit fram en webbplats, www.granser.nu, som ska ge kunskap och inspiration för föreningar att arbeta förebyggande mot sexuella övergrepp och kränkningar inom föreningslivet.
 
Gislaveds SK Hockey har tagit steget mot att bli en öppnare förening. Under torsdagskvällen hölls en HBTQ-föreläsning med socionomen Frida Ohlsson Sandahl. Deltagarna fick inblick i HBTQ-rörelsen och hur man som förening kan arbeta för att utvecklas.
 

SM-guld till Elit Vetlanda

(2014-10-03 09:22)
Elit Vetlanda avslutade säsongen med ett SM-guld. Finalen avslutas med dubbelmöte. Första mötet vann Vetlanda mot Piraterna från Motala med 46-43 och hade därmed bra utgångsläge i returmötet.
 

Nominera Årets komet

(2014-10-03 08:00)
Årets komet är ett stipendium instiftat av Sportjournalisternas Klubb, Småland, i samarbete med Smålands Idrottsförbund och Swedbank. Priset går till en idrottsman/idrottskvinna/lag som utmärkt sig särskilt under året. Stipendiet är på 5 000 kronor.
 
Över 10 000 föreningar varav 1 092 från Småland ansökte om LOK-stöd för våren 2014. Än så länge har 20,8 miljoner betalats ut till de småländska föreningarna.
 
Under 2014 har hittills 45 olika föreningar beviljats stöd från RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. De beviljade projekten har innefattat allt från ny klättervägg till handikappanpassning av klubbhus.
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


biltema_dressyrcup_minibanner

 

Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

Blekinge metall logga

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Logga JGA

Carlqvist Bil AB

Liljegrens Entreprenad

Agria

Autoverkstaden

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

RW Försäljning AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

Urshultsbagaren AB

 

 

 

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info