Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Den 15 november bjuder Smålandsidrotten in till en inspirationsdag för dig med ett intresse för idrott. Välj bland flera intressanta föreläsningar!
 
Statens stöd till idrottsrörelsen ligger kvar på samma nivå som 2010. Trots socialdemokratiska löften under valrörelsen om en höjning blev det ingen sådan när budgeten presenterades idag.
 
Den 21 november är sista dagen att ansöka om medel i Idrottslyftet- rekrytera barn och ungdomar till idrottsrörelsen via samverkan med skolan via Smålands Idrottsförbund.
 
Emmaboda Verda OK är en av de föreningar som deltar i Smålandsidrotten integrationsprojekt ”Etnisk mångfald inom idrotten”. Klubben har under året anordnat orientering för invandrare och flyktingar.
 
Under vecka 40 hade Smålandsidrotten och Kalmar län besök av föreläsaren, författaren och artisten Martin Bengtsson.
 
Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällsfrågor (MUCF) har tagit fram en webbplats, www.granser.nu, som ska ge kunskap och inspiration för föreningar att arbeta förebyggande mot sexuella övergrepp och kränkningar inom föreningslivet.
 
Gislaveds SK Hockey har tagit steget mot att bli en öppnare förening. Under torsdagskvällen hölls en HBTQ-föreläsning med socionomen Frida Ohlsson Sandahl. Deltagarna fick inblick i HBTQ-rörelsen och hur man som förening kan arbeta för att utvecklas.
 

SM-guld till Elit Vetlanda

(2014-10-03 09:22)
Elit Vetlanda avslutade säsongen med ett SM-guld. Finalen avslutas med dubbelmöte. Första mötet vann Vetlanda mot Piraterna från Motala med 46-43 och hade därmed bra utgångsläge i returmötet.
 

Nominera Årets komet

(2014-10-03 08:00)
Årets komet är ett stipendium instiftat av Sportjournalisternas Klubb, Småland, i samarbete med Smålands Idrottsförbund och Swedbank. Priset går till en idrottsman/idrottskvinna/lag som utmärkt sig särskilt under året. Stipendiet är på 5 000 kronor.
 
Smålandsidrotten söker dig som är intresserad av idrottens frågor och vill arbeta med vår interna och externa kommunikation. Tjänsten är ett vikariat under cirka 1 år med placering i Jönköping.
 
Över 10 000 föreningar varav 1 092 från Småland ansökte om LOK-stöd för våren 2014. Än så länge har 20,8 miljoner betalats ut till de småländska föreningarna.
 
Under 2014 har hittills 45 olika föreningar beviljats stöd från RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. De beviljade projekten har innefattat allt från ny klättervägg till handikappanpassning av klubbhus.
 
Utmärkelsen Årets idrottskommun i Småland utlystes för första gången 2011 och har tilldelats Växjö kommun 2011, Kalmar kommun 2012 och Gislaveds kommun 2013. Nu är det dags för en ny utlysning.
 
Smålandsidrotten är inne i ett spännande utvecklingsarbete där idrottens utvecklingsfrågor inom verksamhet och utbildning är viktiga. Vi söker en konsulent med placering i Kalmar och delar av Kalmar län. Tjänsten är ett vikariat på heltid under 1 år.
 
Småland har haft besök av Måns Lööf som har föreläst för idrottsföreningar hur man bemöter barn och ungdomar med ADHD och andra osynliga funktionsnedsättningar. Skaffa dig kunskap och lär dig förstå barnens tillstånd var Måns viktigaste budskap.
 

 

 f_logo

Våra Sponsorer

borjes tingsryd

 

V-Plast_

hastak nya log


biltema_dressyrcup_minibanner

 

Swedbank

 

nelsongarden_green

Logo Ronneby Maskinaffär

Edbergs-Transport-logo

 

Korpalycke logga

LBC logga

logo rolf eriksson

 

Blekinge metall logga

linderLogo1

Logga JGALogga JGA

Logga JGAlogga kommunen

holtab

BJS-logga-nummer (2)

Logga JGA

Carlqvist Bil AB

Liljegrens Entreprenad

Agria

Autoverkstaden

G.Gustavssons åkeri i Vislanda

Smålandsmunken AB

RW Försäljning AB

Karlssons Hovvård

Mojes Hovslageri

Orraryds Gård

Horserail Scandinavia AB

Urshultsbagaren AB

 

 

 

 

 

Postadress:
Tingsryds Rid O KK - Ridsport
Mårslycke 21
36291 Tingsryd

Kontakt:
Tel: 0477-10480, +4672-5578899
Fax: 0477-55131
E-post: This is a mailto link

Se all info