Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det har varit ett lyckat första år för vårt utvecklingsprojekt "Skidor vill". Nu söker vi dig som vill vara ambassadör och jobba vidare för att vi tillsammans ska skapa trygga miljöer att utmanas och lyckas i.
 
Vattenfall och Svenska Skidförbundet firar innevarande säsong 20-års jubileum som samarbetspartners. Nu har parterna förlängt avtalet ytterligare – till och med skidsäsongen 2016/2017.
 
Se hit alla längd- och alpina klubbar! Idag lanserar vi tillsammans med vår samarbetspartner McDonald's – Skidlyftet. Här kan ni söka om bidrag till barn- och ungdomsverksamheten på upp till 50 000 kronor.
 
I dag lanseras Svenska Medaljlotteriet som är ett nytt digitalt prenumerationslotteri. Överskottet ska gå till att förverkliga idrottsdrömmar. Svenska Skidförbundet är en av tre lyckligt lottade förmånstagare, de övriga är Sveriges Olympiska Kommitté
 
Nu är det hög tid att återrapportera Idrottslyftet och även att söka bidrag för nya spännande projekt.
 
Inför denna säsong har både det alpina reglementet och längdreglementet skrivits om vad gäller nybörjarklass. SSF vill med detta påminna om vad som gäller.
 
På söndag firas World Snow Day på många platser i världen. Håll utkik i lokalpressen efter var detta sker där du befinner dig. Det bjuds på massor av gratis snöupplevelser.
 
För hedrande andra året i följd har Svenska Skidförbundet utsetts till årets specialidrottsförbund av tidningen Sport & Affärer.
 
Har din förening frågor om medlemsregister, webbplatsen, LOK-stöd, Idrottslyftet med mera? Från den 1 december erbjuds alla föreningar utökad telefon- och chattsupport.
 
Den 1 december är sista dagen att ansökan till våra skid- och snowboardgymnasium. Så se till att skicka in din ansökan snarast!
 
Sista tiden har SSF uppmärksammats på att en felaktig hantering skett vid administrationen av FIS-koderna för längdskidor inför kommande vinter.
 
Vid helgens förbundsmöte i Falun blev förra alpina landslagsåkaren Anna Ottosson Blixth, Östersund, invald som ledamot i Svenska Skidförbundets styrelse (SSF).
 
Kombinera dina gymnasiestudier med professionell träning vid skid- och snowboardgymnasier runt om i landet.
 
En av vår tids främsta inom idrottsfysiologi, Bengt Saltin, har tyvärr lämnat oss. Bengt gjorde mycket för både svensk och internationell längdskidåkning.
 
Svenska Skidförbundet har tillsammans med våra olika landslag, specialdistriktsförbund, klubbar och SISU Idrottsutbildarna utvecklat idéprogrammet Skidor vill.
 

Postadress:
Tidaholm SOK Sisu - Skidor
Kent Jansson, Hagalund Köttorp
52291 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 0502-714 58
E-post: This is a mailto link

Se all info