Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det är många av våra världsstjärnor på snö som börjat sin elitsatsning på något av våra skidgymnasium. Vi säger stort GRATTIS och önskar lycka till under de närmaste åren. Här finns listan på samtliga uttagna talanger.
 
Under 2013 arrangerades 610 olika projekt runt om i världen för att få barn att upptäcka snöglädje. Av dessa har FIS nu valt ut de sex bästa arrangörerna och glädjande är vårt projekt Alla på snö är ett av dessa.
 
Pengar från Idrottslyftet är klubbens möjlighet att förverkliga projekt utanför den ordinarie verksamheten. Sök Idrottslyftet 2014 fram till den 30 november .
 
Riksidrottsförbundet har slutit avtal med flera samarbetspartners som erbjuder produkter/tjänster till reducerade priser.
 

Föreningsrapport

(2014-04-01 14:00)
Alla föreningar som är medlem i Svenska Skidförbundet har skyldighet att skicka in föreningsrapporten för perioden 20130701-20140630 senast senast 31 maj. Det gäller även de föreningar som inte bedriver tävlingsverksamhet. 
 
– Ren idrott är en kärnfråga för oss och något som vi ständigt arbetar med. Vi vill få fler barn och ungdomar att idrotta och då måste vi självklart vara föredömen i spåren, säger Niklas Carlsson.
 
Hör Niklas Carlsson om hur vi kan stärka Skidförbundets position i samhället.
 
– Vi är väldigt nöjda med våra aktivas prestationer. Längds prestationer är otroligt starka med fem medaljer. Men det är även glädjande att många av våra aktiva har presterat på sin högsta nivå när det gäller som mest, sammanfattar förbundsordföra...
 
Huvudsyftet med Alla på snö var att barn, som annars kanske inte har möjlighet att åka skidor, skulle upptäcka glädjen med att glida på snö. En fantastisk sidoeffekt har visat sig – vi har utbildat många duktiga ledare.
 
Jag anser att kontroverserna runt Sotji starkt talar för ett vinter-OS i Sverige. Det ryska storhetsvansinnet kommer att föda en motreaktion.  Och vi är en av få länder som kan visa omvärlden hur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart...
 
Nu finns ett jättebra tillfälle att uppmärksamma en ledare som får sin omgivning att trivas och driver er förening framåt! Skriv ner ett par rader så kanske din favoritledare får ta emot priset i år.
 
Nu är ansökningssidan till våra högskolor och universitet öppen. Sista ansökningsdag är den 1 mars 2014.
 
Utdrag ur motiveringen: ”För sitt gedigna arbete med att locka nya generationer till skidsporten både utför och på längd. Resultatet ses både på landsbygden, i våra storstäder och i fjällen i form av nya aktiva i alla åldrar och nya, nöjda...
 
När ansökningssidan till vår skidgymnasier inför hösten 2014 stängde den 1 december hade 313 ansökningar inkommit fördelat på 129 tjejer och 184 killar. Här kan du läsa om några av de urvalskriterier som är med i bedömningen.
 
Nu börjar det bli bråttom i knutarna eftersom lärgrupper måste redovisas före jul och ldrottslyftet ska återrapporteras före den 31 januari 2014.
 

Postadress:
Tidaholm SOK Sisu - Skidor
Kent Jansson, Hagalund Köttorp
52291 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 0502-714 58
E-post: This is a mailto link

Se all info