Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


När Ledarcamp hölls sista helgen i september, belönades deltagarna med härlig fjällmiljö i Tärnaby, många nya lärdomar och inspirationer samt tid att reflektera över sina ledarroller.
 
Deltagarna på paneldebatten i jämställdhetsfestivalen var överens – jämställdheten HAR förändrats. Ganska mycket till och med de sista decennierna. Men de små stegen tar tid, kräver samarbete, rannsakan och analyser.
 
Idrottsservice växer så det knakar och vi söker nu en idrottsintresserad, snabbtänkt och strukturerad ekonom med bred kompetens till vårt kontor i Skellefteå.
 
Tisdag 1 september körde höstens Sportscamp igång med början i Nordmaling. Cirka 450 barn från årskurs 4-9 testade bland annat pistolskytte, beachvolley och brottning. Fint väder och nya upplevelser gav mycket glädje.
 

Simon är ny på jobbet

(2015-08-20 14:20)
Simon Toots växte upp med en mix av fotboll, rugby och slalom i backarna runt London. Nu ska han utveckla nya samverkansidéer hos VIF genom sin erfarenhet av projektledning och metoder. - Projekt och sport känns ju som ett riktigt bra äktenskap.
 

Missa inte WS+A

(2015-08-17 13:23)
Women in Sports and Adventure är mötesplatsen för alla som vill forma en ny svensk idrottskultur. Festivalen den 7-8 sept har föreläsningar och paneldiskussioner med kända idrottsprofiler samt workshops. IF-medlemmar får biljett till specialpris!
 
I Lycksele har projektet Hästbrukarna som visat sig ha oanade positiva sidoeffekter. Förutom en trevlig stadsmiljö och att gräset blir klippt, gynnas också den sociala samvaron mellan invånare och hästar.
 
Nu är protokollen för verksamhetsåret 2015 godkända, justerade och publicerade.
 
Snart är det dags för invigning för Obbola IK cykels satsning på multiarena och området vid Harpsjön visar en förbluffande förvandling. - Vi hoppas få klar dirtbanan innan invigningen den 4 juli, säger ordförande Fredrik Berndes.
 
När LN91 och IFK Rundvik förde samman sina kanslier uppstod också en ny möjlighet – att de båda kanslisterna kan hjälpa andra föreningar i Nordmaling med administration och bokföring.
 

Årets IF är IFK Umeå

(2015-06-05 13:32)
Fem fantastiska föreningar var nominerade till priset som delades ut för första gången vid Mötesplats Lycksele. IFK Umeå utsågs till Årets idrottsförening 2014 och ansågs ha bidragit särskilt positivt till samhället och idrotten.
 
Idrottsservice växer så det knakar och vi söker nu en snabbtänkt och strukturerad ekonomiassistent med bred kompetens till vårt kontor i Skellefteå.
 
Katarina Sandberg är första kvinnliga ordförande för VIF och SISU. Hon valdes enhälligt efter Börje Sandgrens avgång, och fick sällskap av fler kvinnor i styrelsen. - Det känns fantastiskt roligt, och jag upplever den nya styrelsen kompetent.
 

Nytt pris - årets IF

(2015-04-28 13:51)
Årets idrottsförening i Västerbotten 2014 syftar till att lyfta en idrottsförening som bidragit särskilt positivt till samhället, till idrotten eller på annat sätt. Priset delas ut i samband med Mötesplats Lycksele 3 juni.
 
Katarina Sandberg tog på helgens årsstämma för VIF över ordförandeklubban av Börje Sandgren. Hon fick dessutom en hel del nya kvinnor med sig i nya styrelsen - Åsa Ögren, Carolina Marklund och Åsa Stocksén-Nilsson.
 

                                                                Lions logo 

Lillberget ram 180X160-A-B-Klar

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Tegs SK - Fotboll
Klubbstugan, Tegsvägen
90403 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-77 43 23
E-post: This is a mailto link

Se all info