Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Det var hårt tryck på Tavelsjös isbana redan vid öppningshelgen. Tavelsjö AIK har haft glid av den kalla vintern men fått jobba hårt med maskinerna för att ploga upp banan. Besökarna lät inte vänta på sig. - Det var svårt att hitta parkeringsplats...
 
Under senare delen av 2015 har Västerbottens Idrottsförbund och Länsstyrelsen tagit fram en jämställdhetsanalys över idrotten i länet.
 

Har ni Årets ledare?

(2016-01-15 10:23)
Nu är nomineringen igång för Årets ledare - någon som under året har haft stor betydelse för utvecklingen inom den egna idrotten, idrotten i allmänhet eller den egna föreningen i Västerbotten. Har ni den personen i er förening?
 

Nytt år och årsmöte

(2016-01-04 14:30)
Med önskan om en god fortsättning kommer här lite påminnelser kring årsstämman 2016.
 
Vi påminner om datum som gäller för motioner till VIF och SISU:s årsmöte, förslag till valberedningen samt nomineringar till Årets ledare.
 
Vi stänger kanslierna för jul- och nyårsledigt från onsdag 23 december och öppnar åter den 7 januari. Men före det hinner vi ta en tillbakablick över hur Idrottslyftets resurser fördelade sig 2015.
 
Tisdag kväll och basketträning för invandrarungdomarna i Korpen Nordmaling. Peter Karlsson och hans fru Frida motiverar, engagerar och integrerar barn och ungdomar i basketens och Sveriges värld. De vill ge tillbaka en del av vad Nordmaling har ge...
 

Årsstämma 2016

(2015-12-18 10:23)
Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna håller årsstämma torsdag den 21 april på Umeå Folkets Hus.
 

Payback time i Nordmaling

(2015-12-15 11:59)
Killarna i laget släntrar förbi hallcaféterian och nickar hej till coachen Peter Karlsson. Klockan har slagit för Korpens basketträning för invandrarungdomar i Nordmaling, men Peter vet att några pojkar alltid kommer sent så han har överseende med...
 
Förra veckans strukturfondsmöte gav 212 miljoner i EU-stöd till 31 projekt i Övre Norrland. Tyvärr kom SportRegion Västerbotten inte med bland de projekt som beviljades stöd.
 
Med ökade flyktingströmmar behöver föreningar stöd att ta emot och möta nyanlända. VIF och SISU har fått utökade integrationsmedel och vi behöver dina idéer över hur vi tillsammans kan ta tillvara alla våra nya Västerbottningar.
 
Nu släpps förtursbiljetterna till Umeå Idrottsgala i februari.
 
Under 2015 har femton gym diplomerats för sitt arbete mot användning av dopingpreparat. Det är Västerbottens Idrottsförbunds antidopingkommitté som utför diplomeringen i Prodis regi genom metoden 100% ren hårdträning.
 
Passa på att låta din förening bli uppmärksammad av Umeå Idrottsgala. Ni kan skicka in eget presentationsmaterial eller bli besökta av arrangören.
 

En gyllene chans

(2015-11-13 14:28)
På årets SDF-konferens står integration och mångfald extra i centrum. Med större pott från RF till fortsatt integrationsarbete, lyfter VIF och SISU Västerbotten en ny strategi för mångfaldsarbetet. - Med idrottens vikande medlemstal ser jag...
 

                                                                Lions logo 

Lillberget ram 180X160-A-B-Klar

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Tegs SK - Fotboll
Tegsvägen 24
90433 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-77 43 23
E-post: [saknas] Information

Se all info