Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Chans att arrangera SM

(2014-12-19 08:57)
Vintern 2016 går SM-veckan i Piteå under vecka fyra. Ett 20-tal idrotter väntas finnas med på SM-programmet. Vilka det blir beror bland annat på vilka idrotter som visar intresse att vara med och arrangera.
 
För idrottsföreningar i Umeå har det kommit nya regler för registrering av kommunalt LOK-stöd. Här kan du ta del av dem.
 

Med teknik och VM i siktet

(2014-10-28 16:47)
I helgen hålls Vindelnskyttet, en av de större tävlingar som Ramselefors Skytteförening arrangerar. Med den nya tekniken kan man nu följa skyttarna direkt på internet, och Maria Hägglund är ett av hemmahoppet.
 
Till idrottsminister i nya regeringen valdes 29-årige SSU-ordföranden Gabriel Wikström. Han vill verka för att göra idrotten mer tillgänglig.
 
En konferens 28-29 oktober som vänder sig till tränare samt skolpersonal vid NIU och RIG. Lär dig om hur du kan förändra pedagogiken så att eleverna kan växa och utvecklas optimalt.
 
Obbola IK:s cykelsektion har fått medel, bland annat från Idrottslyftet, att bygga en multisportarena för inte bara cykelsport utan också skateboard, boule och utegym. Genom fler idrotter vill man säkra att området fylls med människor och skapa fl...
 
Just nu har vi otroligt många intressanta evenemang och mötesplatser för dej som är vän av idrott. Oavsett du jobbar med, leder eller utövar idrott så har vi nåt för alla!
 
Det var varmt, trångt och som nån sa - ett organiserat kaos när Sportscamp rivstartade i Skellefteå på onsdagen. Sjätteklassarna var väldigt nöjda över alla dom idrotter som hann testas på prova på-dagen.
 
På lördag hålls Häst Event Vilhelmina som ett av VIF:s årstidsevenemang. Det innebär att publiken kommer att få se körning med både vagn och timmer samt dressyr, hoppning och beridet bågskytte. – Det känns superkul, säger Jessica Hansson, VRK.
 
På onsdag kör Umeå Scandic Cup igång som ett av VIF:s åtta årstidsevenemang. Några av världens bästa lag deltar genom AC Sparta Prah, Tjeckien och UHC Dietlikon, Schweitz. - Det känns jättekul, säger klubbdirektör Urban Karlsson, IBK Dalen.
 

Stora provapå-dagen nära

(2014-08-26 22:06)
Snart drar årets turné med Sportscamp igång. Med början i Skellefteå den 10 september besöker den även Umeå, Malå och Vilhelmina. Tanken är att så många skolbarn och ungdomar som möjligt ska få testa så många idrotter de hinner med.
 
Den 25 augusti är absolut sista dagen att ansöka om LOK-stöd för vårens aktiviteter. Därför har vi öppet hus måndag 18 augusti med drop in-utbildning i LOK-stödsregistrering i Umeå.
 
När Stora Idrottsledarpriset efterlyste nomineringar till Årets Eldsjäl, hade GF Holmsundsgymnasterna redan formuleringen klar för Emma Gustafsson. - Föreningen är som min stora familj, som ett stort syskongäng, kvittrar Emma och ler stort.
 
För idrottföreningar/ideella föreningar är det räkenskapsåret som styr när inkomstdeklarationen ska lämnas in. Här hittar du Skatteverkets regler och datum för just din förening.
 
Det är framför allt ett avslappnat läge som Skellefteå Skateförening efterlängtar i sitt BBQ Jam i morgon den 14 juni. Grabbarna är peppade och utlovar grillade burgare, sol och skön stämning i VIF:s tredje årstidsevenemang.
 
Täfteå IK - Innebandy
Täftebölevägen 50
90788 Täfteå
Telefon: 09051246
E-post: This is a mailto link