Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Fjolårets programserie om barn- och ungdomsidrott blev en succé och nu kommer en andra säsong av den både viktiga och populära serien. Onsdag 21 januari visas det första avsnittet, "Helvete gubbar ni spelar ju som kärringar".
 
UtvecklingsArena Vilhelmina inbjuder hela regionen till konferenserna Kommunalt och idéburet medskapande samt Sociala Innovationer. Två kreativa konferensdagar den 28-29 januari på Hotel Wilhelmina.
 
Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna håller årsmöte den 25 april på Medlefors i Skellefteå. Här finns info från valberedningen samt mer om hur SDF:en kan nominera till Årets ledare.
 

Chans att arrangera SM

(2014-12-19 08:57)
Vintern 2016 går SM-veckan i Piteå under vecka fyra. Ett 20-tal idrotter väntas finnas med på SM-programmet. Vilka det blir beror bland annat på vilka idrotter som visar intresse att vara med och arrangera.
 
För idrottsföreningar i Umeå har det kommit nya regler för registrering av kommunalt LOK-stöd. Här kan du ta del av dem.
 

Med teknik och VM i siktet

(2014-10-28 16:47)
I helgen hålls Vindelnskyttet, en av de större tävlingar som Ramselefors Skytteförening arrangerar. Med den nya tekniken kan man nu följa skyttarna direkt på internet, och Maria Hägglund är ett av hemmahoppet.
 
Till idrottsminister i nya regeringen valdes 29-årige SSU-ordföranden Gabriel Wikström. Han vill verka för att göra idrotten mer tillgänglig.
 
En konferens 28-29 oktober som vänder sig till tränare samt skolpersonal vid NIU och RIG. Lär dig om hur du kan förändra pedagogiken så att eleverna kan växa och utvecklas optimalt.
 
Obbola IK:s cykelsektion har fått medel, bland annat från Idrottslyftet, att bygga en multisportarena för inte bara cykelsport utan också skateboard, boule och utegym. Genom fler idrotter vill man säkra att området fylls med människor och skapa fl...
 
Just nu har vi otroligt många intressanta evenemang och mötesplatser för dej som är vän av idrott. Oavsett du jobbar med, leder eller utövar idrott så har vi nåt för alla!
 
Det var varmt, trångt och som nån sa - ett organiserat kaos när Sportscamp rivstartade i Skellefteå på onsdagen. Sjätteklassarna var väldigt nöjda över alla dom idrotter som hann testas på prova på-dagen.
 
På lördag hålls Häst Event Vilhelmina som ett av VIF:s årstidsevenemang. Det innebär att publiken kommer att få se körning med både vagn och timmer samt dressyr, hoppning och beridet bågskytte. – Det känns superkul, säger Jessica Hansson, VRK.
 
På onsdag kör Umeå Scandic Cup igång som ett av VIF:s åtta årstidsevenemang. Några av världens bästa lag deltar genom AC Sparta Prah, Tjeckien och UHC Dietlikon, Schweitz. - Det känns jättekul, säger klubbdirektör Urban Karlsson, IBK Dalen.
 

Stora provapå-dagen nära

(2014-08-26 22:06)
Snart drar årets turné med Sportscamp igång. Med början i Skellefteå den 10 september besöker den även Umeå, Malå och Vilhelmina. Tanken är att så många skolbarn och ungdomar som möjligt ska få testa så många idrotter de hinner med.
 
Den 25 augusti är absolut sista dagen att ansöka om LOK-stöd för vårens aktiviteter. Därför har vi öppet hus måndag 18 augusti med drop in-utbildning i LOK-stödsregistrering i Umeå.
 
Täfteå IK - Innebandy
Täftebölevägen 50
90788 Täfteå
Telefon: 09051246
E-post: This is a mailto link