Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Det var varmt, trångt och som nån sa - ett organiserat kaos när Sportscamp rivstartade i Skellefteå på onsdagen. Sjätteklassarna var väldigt nöjda över alla dom idrotter som hann testas på prova på-dagen.
 
På lördag hålls Häst Event Vilhelmina som ett av VIF:s årstidsevenemang. Det innebär att publiken kommer att få se körning med både vagn och timmer samt dressyr, hoppning och beridet bågskytte. – Det känns superkul, säger Jessica Hansson, VRK.
 
På onsdag kör Umeå Scandic Cup igång som ett av VIF:s åtta årstidsevenemang. Några av världens bästa lag deltar genom AC Sparta Prah, Tjeckien och UHC Dietlikon, Schweitz. - Det känns jättekul, säger klubbdirektör Urban Karlsson, IBK Dalen.
 

Stora provapå-dagen nära

(2014-08-26 22:06)
Snart drar årets turné med Sportscamp igång. Med början i Skellefteå den 10 september besöker den även Umeå, Malå och Vilhelmina. Tanken är att så många skolbarn och ungdomar som möjligt ska få testa så många idrotter de hinner med.
 
Den 25 augusti är absolut sista dagen att ansöka om LOK-stöd för vårens aktiviteter. Därför har vi öppet hus måndag 18 augusti med drop in-utbildning i LOK-stödsregistrering i Umeå.
 
När Stora Idrottsledarpriset efterlyste nomineringar till Årets Eldsjäl, hade GF Holmsundsgymnasterna redan formuleringen klar för Emma Gustafsson. - Föreningen är som min stora familj, som ett stort syskongäng, kvittrar Emma och ler stort.
 
För idrottföreningar/ideella föreningar är det räkenskapsåret som styr när inkomstdeklarationen ska lämnas in. Här hittar du Skatteverkets regler och datum för just din förening.
 
Det är framför allt ett avslappnat läge som Skellefteå Skateförening efterlängtar i sitt BBQ Jam i morgon den 14 juni. Grabbarna är peppade och utlovar grillade burgare, sol och skön stämning i VIF:s tredje årstidsevenemang.
 

Visa din förening

(2014-06-10 10:55)
Välkommen till Sportscamp 2014 i Umeå. Vi genomför en stor aktivitetsdag för alla elever i årskurs 6 med en mängd olika idrotter. Ta chansen att visa upp er förening och er verksamhet!
 

Move Mate gjorde succé

(2014-06-05 13:03)
Hotell Lappland har i två dagar burit frukt för många möten men också flera personligheter på scen. Roligast var ändå innovationen Move Mate från SportRegion-gruppen som vann publikomröstningen med sitt teaterframträdande.
 

Din nya skuggkompis

(2014-06-04 15:25)
När SportRegion Västerbotten ska konkretisera den avtar som uppstod i idéverkstaden för en månad sen, är det ett gäng tjejer som står för kreativiteten. I morgon presenterar gruppen Tomorrow’s Attractive Sport and Recreational Region sin skuggkomp...
 
I dagarna har VIF & SISU fått ett nytt ansikte. Många umebor känner till Rikard Höög som en reklamkille från byrågruppen Norrland 2.0. Med en mängd erfarenhet om marknadsföring, projekt och ledarskap i bakfickan, var Rikard ett självklart val som ...
 

Ren verkstad för idrott

(2014-05-06 18:37)
Fyra tvärvetenskapliga team med uppgift att identifiera verktyg, idéer och lösningar som förhöjer upplevelsen av idrott och motion samlades den 29 april i Skellefteå. Det var dags för den tredje av fyra idéverkstäder inför Mötesplats Lycksele med...
 
När den förre regionsdirektören Peter Hedman höll en föreläsning på VIF:s årsmöte pekade han på hur rätt Idrottsförbundet arbetar med regional utveckling. - Västerbottens Idrottsförbund har verkligen stuckit ut otroligt mycket där på senare tid,...
 
Fortsatt ledning av Börje Sandgren, Anders Svensson och Tina Lindsten som nya i styrelsen, samt ishockeyns Anneli Nielsen som Årets ledare. Det är facit av VIF:s och SISU:s årsstämmor i lördags där mötesordförande Lars Lustig verifierade hur vikti...
 
Täfteå IK - Innebandy
Täftebölevägen 50
90788 Täfteå
Telefon: 09051246
E-post: This is a mailto link