Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Vi håller regional NIU-konferens den 17-18 mars i Umeå för tränare och skolpersonal från Rikdsidrottsgymnasier och Nationellt godkända idrottsutbildningar.
 

Sportcamp vinter 2015

(2015-02-19 09:18)
Välkommen till Sportscamp vinter 2015. Vi genomför stora aktivitetsdagar för barn och ungdomar med en mängd olika idrotter - med början i Lycksele 3-4 mars för att sedan hållas i Dorotea den 11 mars och Bjurholm den 25 mars.
 
Sista ansökningsdag för att rapportera in höstens LOK-stöd är den 25 februari.
 
Vi tog pulsen på Ann-Charlott Lindström som projektleder arbetet inför galan på lördag. - Jo tack lite nyvaket efter några jobbnätter. Men allt ser bra ut och vi har sålt alla 200 biljetter så nu börjar vi med bordsplacering, skrattar hon.
 
Fjolårets programserie om barn- och ungdomsidrott blev en succé och nu kommer en andra säsong av den både viktiga och populära serien. Onsdag 21 januari visas det första avsnittet, "Helvete gubbar ni spelar ju som kärringar".
 
UtvecklingsArena Vilhelmina inbjuder hela regionen till konferenserna Kommunalt och idéburet medskapande samt Sociala Innovationer. Två kreativa konferensdagar den 28-29 januari på Hotel Wilhelmina.
 
Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna håller årsmöte den 25 april på Medlefors i Skellefteå. Här finns info från valberedningen samt mer om hur SDF:en kan nominera till Årets ledare.
 

Chans att arrangera SM

(2014-12-19 08:57)
Vintern 2016 går SM-veckan i Piteå under vecka fyra. Ett 20-tal idrotter väntas finnas med på SM-programmet. Vilka det blir beror bland annat på vilka idrotter som visar intresse att vara med och arrangera.
 
För idrottsföreningar i Umeå har det kommit nya regler för registrering av kommunalt LOK-stöd. Här kan du ta del av dem.
 

Med teknik och VM i siktet

(2014-10-28 16:47)
I helgen hålls Vindelnskyttet, en av de större tävlingar som Ramselefors Skytteförening arrangerar. Med den nya tekniken kan man nu följa skyttarna direkt på internet, och Maria Hägglund är ett av hemmahoppet.
 
Till idrottsminister i nya regeringen valdes 29-årige SSU-ordföranden Gabriel Wikström. Han vill verka för att göra idrotten mer tillgänglig.
 
En konferens 28-29 oktober som vänder sig till tränare samt skolpersonal vid NIU och RIG. Lär dig om hur du kan förändra pedagogiken så att eleverna kan växa och utvecklas optimalt.
 
Obbola IK:s cykelsektion har fått medel, bland annat från Idrottslyftet, att bygga en multisportarena för inte bara cykelsport utan också skateboard, boule och utegym. Genom fler idrotter vill man säkra att området fylls med människor och skapa fl...
 
Just nu har vi otroligt många intressanta evenemang och mötesplatser för dej som är vän av idrott. Oavsett du jobbar med, leder eller utövar idrott så har vi nåt för alla!
 
Det var varmt, trångt och som nån sa - ett organiserat kaos när Sportscamp rivstartade i Skellefteå på onsdagen. Sjätteklassarna var väldigt nöjda över alla dom idrotter som hann testas på prova på-dagen.
 
Täfteå IK - Innebandy
Täftebölevägen 50
90788 Täfteå
Telefon: 09051246
E-post: This is a mailto link