Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Passa på att låta din förening bli uppmärksammad av Umeå Idrottsgala. Ni kan skicka in eget presentationsmaterial eller bli besökta av arrangören.
 

En gyllene chans

(2015-11-13 14:28)
På årets SDF-konferens står integration och mångfald extra i centrum. Med större pott från RF till fortsatt integrationsarbete, lyfter VIF och SISU Västerbotten en ny strategi för mångfaldsarbetet. - Med idrottens vikande medlemstal ser jag...
 
När VIF & SISU Idrottsutbildarnas mål- och verksamhetskonferens fick besök av turkiska sportministeriet och Bodrum-distriktets sportchef, visar sig både likheter och skillnader i hur idrotten leds och bedrivs i Turkiet jämfört med Sverige. - Vi...
 
Kursen ger dig grundläggande kunskaper och hur du praktiskt använder dem i din förening. Vi lär oss, genom praktiska övningar, att arbeta med en resultat- och balansräkning.
 
När Ledarcamp hölls sista helgen i september, belönades deltagarna med härlig fjällmiljö i Tärnaby, många nya lärdomar och inspirationer samt tid att reflektera över sina ledarroller.
 
Deltagarna på paneldebatten i jämställdhetsfestivalen var överens – jämställdheten HAR förändrats. Ganska mycket till och med de sista decennierna. Men de små stegen tar tid, kräver samarbete, rannsakan och analyser.
 
Idrottsservice växer så det knakar och vi söker nu en idrottsintresserad, snabbtänkt och strukturerad ekonom med bred kompetens till vårt kontor i Skellefteå.
 
Tisdag 1 september körde höstens Sportscamp igång med början i Nordmaling. Cirka 450 barn från årskurs 4-9 testade bland annat pistolskytte, beachvolley och brottning. Fint väder och nya upplevelser gav mycket glädje.
 

Simon är ny på jobbet

(2015-08-20 14:20)
Simon Toots växte upp med en mix av fotboll, rugby och slalom i backarna runt London. Nu ska han utveckla nya samverkansidéer hos VIF genom sin erfarenhet av projektledning och metoder. - Projekt och sport känns ju som ett riktigt bra äktenskap.
 

Missa inte WS+A

(2015-08-17 13:23)
Women in Sports and Adventure är mötesplatsen för alla som vill forma en ny svensk idrottskultur. Festivalen den 7-8 sept har föreläsningar och paneldiskussioner med kända idrottsprofiler samt workshops. IF-medlemmar får biljett till specialpris!
 
I Lycksele har projektet Hästbrukarna som visat sig ha oanade positiva sidoeffekter. Förutom en trevlig stadsmiljö och att gräset blir klippt, gynnas också den sociala samvaron mellan invånare och hästar.
 
Nu är protokollen för verksamhetsåret 2015 godkända, justerade och publicerade.
 
Snart är det dags för invigning för Obbola IK cykels satsning på multiarena och området vid Harpsjön visar en förbluffande förvandling. - Vi hoppas få klar dirtbanan innan invigningen den 4 juli, säger ordförande Fredrik Berndes.
 
När LN91 och IFK Rundvik förde samman sina kanslier uppstod också en ny möjlighet – att de båda kanslisterna kan hjälpa andra föreningar i Nordmaling med administration och bokföring.
 

Årets IF är IFK Umeå

(2015-06-05 13:32)
Fem fantastiska föreningar var nominerade till priset som delades ut för första gången vid Mötesplats Lycksele. IFK Umeå utsågs till Årets idrottsförening 2014 och ansågs ha bidragit särskilt positivt till samhället och idrotten.
 
Täfteå IK - Innebandy
Täftebölevägen 50
90788 Täfteå
Telefon: 09051246
E-post: This is a mailto link