Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Skidlyftet, Svenska Skidförbundets och McDonald’s gemensamma satsning, delade tisdags ut 30 000 kronor till OK Landehof lagom till säsongsförberedelserna. Juryn har haft ett tufft jobb att välja ut de bästa vinnande bidragen. OK Landehofs bidrag s...
 
Kombinera dina gymnasiestudier med professionell träning vid skid- och snowboardgymnasier runt om i landet.
 

FIS höstmöte är igång

(2015-09-30 11:19)
Just nu samlas världens skid- och snowboard-representanter i Zürich för det internationella skidförbundets (FIS) höstmöte. Mötet pågår från onsdag till lördag eftermiddag.
 
Det finns massor av pengar att söka i fonder och stiftelser, men det finns ett antal parametrar som gör stor skillnad och som kan öka chansen att få ansökan beviljad.
 
Få ansökningar om Idrottslyftspengar har kommit in i år. Det betyder alltså att det nu finns "pengar på hög”, närmare bestämt 2,2 miljoner kronor, som bara väntar på att få delas ut! Kanske just till din klubb?
 

Hederstecknet 2014/2015

(2015-09-15 10:51)
Svenska Skidförbundet har delat ut hederstecknet "Stor grabb" sedan 1933. Nu är det klart vilka som uppnått kriterierna säsongen 2014/2015.
 

Distriktsårsmöten 2015

(2015-09-15 09:43)
Den 13–14 november är det dags för distrikten att samlas i Linköping för Skidting. Men innan dess samlas distrikten för sina egna årsmöten. Här följer tid och plats för dessa:
 
Domen rörande händelsen på Järpens Skidgymnasium, där en av våra elever for illa, har trätt i laga kraft. Svenska Skidförbundet tar det som skett på största allvar och kommer agera på det inträffade och verka för att liknande incidenter inte uppstår.
 
Känner du någon skid- eller snowboardtalang som har det där lilla extra? Nominera honom, för i år är det lovande tjejer som har chansen att få stipendiet.
 
Svenska Skidförbundets alpina chef Ville Bylin har valt att sluta sin tjänst på grund av familjeskäl. Ersättare blir nuvarande förbundskaptenen/sportchefen för skicross, Tommy Eliasson Winter som i sin tur ersätts av Joar Båtelson.
 
Är du ledare och tränare inom längdskidor? Välkommen på en spännande utbildnings- och utvecklingshelg på Göteborgs Nya Arena 18–20 september.
 
Skidor vill är ett långsiktigt och viktigt utvecklingsarbete för Svenska Skidförbundets klubbar. Den 26–27 september bjuder vi därför in till nätverksträff för Skidor vill-ambassadörer – nya som gamla.
 
Första veckan i juni hölls Internationella Skidförbundets (FIS) återkommande Calendar Conference. I år hölls mötet vid Svarta Havets kust i staden Varna i Bulgarien.
 
I dag startar den årliga FIS Calendar Conference som denna gång hålls i Varna i Bulgarien. Som namnet beskriver så är en av huvudpunkterna att fastställa FIS-tävlingskalender för kommande och närmast framtida säsonger.
 
Vilken uppslutning det blev kring Skidlyftet! Vi fick in ansökningar från hela 247 skidklubbar. Nu fördelas 800 000 kronor bland Skidförbundets klubbar för att stötta barn- och ungdomsprojekt i de klubbar som väljs ut.
 
OK Borgen - Skidor
Masugnsvägen 2
74850 Tobo
Telefon: 0295-34495
E-post: This is a mailto link