Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Den 25–26 oktober är det förbundsmöte i VM-staden Falun – ett tillfälle för distrikten att utbyta erfarenheter och ha spännande diskussioner om framtiden.
 
En av vår tids främsta inom idrottsfysiologi, Bengt Saltin, har tyvärr lämnat oss. Bengt gjorde mycket för både svensk och internationell längdskidåkning.
 
Svenska Skidförbundet har tillsammans med våra olika landslag, specialdistriktsförbund, klubbar och SISU Idrottsutbildarna utvecklat idéprogrammet Skidor vill.
 
Nu är Svenska Skidförbundets allmänna tävlingsregler justerade. Dessa gällde från och med den 27 augusti.
 
Känner du någon skid- eller snowboardtalang som har det där lilla extra? Nominera honom, för i år är det lovande pojkar som har chansen att få stipendiet.
 

Certifierad skidcoach

(2014-06-30 23:53)
LÄNGD: Nu har du möjlighet att utbilda dig till certifierad skidcoach för vuxna.
 
ALPINT: Välkommen på alpin tävlingsledarutbildning, med inriktning på ungdomstävling, den 20–21/9.
 
Gör som våra landslag och genomgå SKIDOR VILL-utbildningen! Anmäl dig redan i dag.
 
Vartannat år arrangerar FIS en kongress för alla medlemsländer. Många möten och viktiga frågor diskuterades under den veckolånga kongressen.
 
Hörde jag rätt? Eller sa han Cortina? Läs krönikan av Ulrika Svensson, koordinator på Svenska Skidförbundet om de spännande dagarna i Barcelona
 
Ett fantastiskt år! Men vi lutar oss inte tillbaka utan satsar med glädje vidare mot 2015. Då vi engagerar ytterligare kommuner för att ge ännu fler barn och ungdomar möjligheten att upptäcka snöglädje.
 
Gör som våra landslag och genomgå SKIDOR VILL-utbildningen! Anmäl dig redan i dag.
 
Den 5 juni, 2014, i samband med FIS, Internationella Skidförbundets kongress i Barcelona valdes Åre,Sverige till alpin VM-arrangör år 2019.
 

Föreningsrapport

(2014-06-02 14:00)
Genom att skicka in föreningsrapporten stärks både förening och förbund, då det är storleken och aktiviteten som är avgörande för skid- och snowboardsportens framtida utveckling.
 

Utbildningshelg i Falun

(2014-05-28 17:20)
LÄNGD: Efter fjolårets succé återkommer vi nu med en ny spännande utbildningshelg, Sverige på skidor: Utvecklas och inspireras inför säsongen 2014/2015.
 
OK Borgen - Skidor
Masugnsvägen 2
74850 Tobo
Telefon: 0295-34495
E-post: This is a mailto link