Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Genom att skicka in föreningsrapporten stärks både förening och förbund. Antalet inrapporterade medlemmar och aktiviteter till RF är helt avgörande för skid- och snowboardsportens framtida utveckling.
 
Vi behöver fortfarande fler unga Skidor vill-ambassadörer! Hjälp oss hitta dem som vill vara med och utveckla Svenska Skidförbundet mot visionen Bäst i världen – Alla på snö.
 
Är du elitidrottare landslagsnivå och studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning? Ansök om elitidrottsstipendium senast den 2 maj 2015.
 
Då antalet anmälda deltagare inte blivit tillräckligt många har vi tagit beslut om att skjuta upp Snökonventet 2015.
 
Det har varit ett lyckat första år för vårt utvecklingsprojekt "Skidor vill". Nu söker vi yngre förmågor som vill vara ambassadör och jobba vidare för att vi tillsammans ska skapa trygga miljöer att utmanas och lyckas i.
 
Nu börjar det bli hög tid att boka in Snökonventet i Åre den 8–10 maj. Det blev en succé 2013! Därför bjuder vi åter in alla föreningar till ett nytt Snökonvent i Åre.
 
I natt kom beskedet. Det Internationella Skidförbundet FIS beslutade, vid ett extra inkallat möte, att skid-VM från och med nu ska arrangeras varje år istället för vartannat år. Och det blir Falun som står som värd 2016!
 
För första gången har Svenska Skidförbundet utsett Alla på snö- och miljökompisar. Vinnare blev två tredje klasser från Falun som nu får en dag med snöglädje under Sälen Wintergames.
 

Föreningsaktuellt

(2015-03-12 10:26)
Här kommer några påminnelser för föreningar angående föreningsrapporten, avgiftsregistrering SSF TA och IdrottOnline.
 
Se hit alla längd- och alpina klubbar! Ni kommer väl ihåg att ni kan ansöka om bidrag på upp till 50 000 kronor till er barn- och ungdomsverksamhet. Vi behöver er ansökan senast den 31 mars.
 
Svenska Skidförbundet har i dag tagit del av tingsrättens dom där två personer har blivit dömda för sexuellt tvång vid Åre skidgymnasium.
 
Det har varit ett lyckat första år för vårt utvecklingsprojekt "Skidor vill". Nu söker vi dig som vill vara ambassadör och jobba vidare för att vi tillsammans ska skapa trygga miljöer att utmanas och lyckas i.
 
Vattenfall och Svenska Skidförbundet firar innevarande säsong 20-års jubileum som samarbetspartners. Nu har parterna förlängt avtalet ytterligare – till och med skidsäsongen 2016/2017.
 
Se hit alla längd- och alpina klubbar! Idag lanserar vi tillsammans med vår samarbetspartner McDonald's – Skidlyftet. Här kan ni söka om bidrag till barn- och ungdomsverksamheten på upp till 50 000 kronor.
 
I dag lanseras Svenska Medaljlotteriet som är ett nytt digitalt prenumerationslotteri. Överskottet ska gå till att förverkliga idrottsdrömmar. Svenska Skidförbundet är en av tre lyckligt lottade förmånstagare, de övriga är Sveriges Olympiska Kommitté
 
OK Borgen - Skidor
Masugnsvägen 2
74850 Tobo
Telefon: 0295-34495
E-post: This is a mailto link