Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Dags för ungdoms-OS

(2016-02-09 07:36)
Svenska Olympiska Kommittén och Svenska Skidförbundet skickar i år fyra tjejer och fem killar till ungdoms-OS i Lillehammer den 12–21 februari för att representera Sverige.
 
Missa inte de spännande tävlingarna i X-Games, den 28–31 januari, som nu sänds på svt.se/sport. X-Games är "extremsportarnas OS", att bli inbjuden dit är en stor ära. På plats finns sex svenska åkare som alla tillhör världseliten och har mycket go...
 
Idrottsstjärnorna lyste i kapp under gårdagskvällen när det var dags för Idrottsgalan att dela ut priser för årets prestationer under 2015. En strålande glad Johan Olsson var på plats och fick ta emot priset som bäste manlige idrottare.
 
Svenska Skidförbundet arbetar ständigt med att marknadsföra den verksamhet som finns i våra föreningar runt om i Sverige. Målet är att öka intresset hos allmänheten och även få fler att upptäcka glädjen och nyttan med att aktivera sig på snö. Allt...
 
Det susades ned för backen, forsades fram i längdspåret, hoppades i backe och på rails, för trots den något stränga kylan så var det full aktivitet i Hammarbybacken i Stockholm när världssnödagen skulle firas. Över 2 000 barn, ungdomar och vuxna...
 
Svenska Skidförbundets och McDonald’s gemensamma satsning – Skidlyftet, samlade förra året in över 800 000 kronor som sedan delades ut till 22 skidföreningar. OK Landehof och Östersund Frösö SLK var två av de föreningar som fick pengar för att...
 
Kombinera din elitidrott med studier på högskola/universitet. Nu har ansökningen till utbildningarna öppnat.
 
Har din förening spännande idéer om hur barn- och ungdomsverksamheten skulle kunna utvecklas? För att hjälpa till att göra dessa idéer till verklighet kan ni ansöka om bidrag genom Idrottslyftet.
 
Passa på att vara på plats när världseliten kommer till Sverige för att kämpa om pallplatser i spännande världscuptävlingar.
 
Den 25 januari är det dags för den svenska idrottselitens årliga fest Idrottsgalan. Svenska Skidförbundet har fem nomineringar till idrottspriset och dessutom tre kandidater till Jerringpriset.
 
Den 17 januari är det åter dags att fira den internationella världssnödagen, World Snow Day, både i Sverige och stora delar av världen. Fira snödagen genom olika sätt att upptäcka och uppleva snö. I år bjuder Svenska Skidförbundet på familjefest i...
 

Föreningsnytt

(2016-01-06 10:30)
Här har vi samlat några nyheter och tips för Svenska Skidförbundets föreningar.
 
Svenska Skidförbundet och Ski Team Sweden Alpine AB moderniserar, effektiviserar samt tänker på miljön. Från och med nu kan vi skicka elektroniska fakturor till våra kunder så kallade e-fakturor.
 
Vi ställde tre julfrågor till några av våra landslagsåkare. Vad äter de helst på julbordet? Vad lyssnar de gärna till för jullåt? Har de något bra julträningstips? Här finns svaren.
 
Nuvarande förbundsdirektör Niklas Carlsson kommer från och med den 1 januari 2016, efter ett styrelsebeslut den 16 december, att på heltid övergå till tjänsten som vd för Alpina VM i Åre 2019.
 
OK Borgen - Skidor
Masugnsvägen 2
74850 Tobo
Telefon: 0295-34495
E-post: This is a mailto link