Hoppa till sidans innehåll

Svenska ridsportförbundet


Med knappt ett halvår kvar till starten för Gothenburg Horse Show 2016 så börjar nu uppladdningen på allvar. Det blir en fullspäckad vecka där världscupsfinalerna i både hoppning och dressyr kommer att avgöras.
 

Information om ridhjälmar

(2015-10-09 08:35)
I november förra året tog EU-kommissionen ett beslut om ridhjälmar som påverkar tillverkare, grossister, återförsäljare och ryttare. Standarden för test av ridhjälmar drogs tillbaka. I väntan på en ny standard gäller övergångsregler. Konsumnentver...
 
Nu är det premiärdags för inomhussäsongen i både hoppning och dressyr. I Odense, Danmark är det startklart för Reem Acra FEI World Cup™ 15-18 oktober. I Oslo, Norge, är det premiär för hoppryttarna i Longines FEI World Cup™ samma helg.
 
För två år sedan tog vi temperaturen på ridsportsverige med hjälp av undersökningsföretaget Novus. Nu gör vi återbesök genom en uppföljande enkät och behöver era svar!
 
Viarps Kör & Ridklubb är en ideell förening som driver en välrenommerad ridskola, belägen mellan Landskrona och Helsingborg, med 400 ridande och 600 medlemmar.
 

Nya regler för hästpass

(2015-10-07 13:31)
Den 1 januari 2016 träder nya regler för hästpass i kraft. Hästar med pass från andra stamböcker än de svenska måste göra en tilläggsregistrering om de är i Sverige i mer än 90 dagar.
 
Distanskursen Pedagogik och ledarskap ingår i utbildningen till Svensk Ridlärare SRL II, Galoppinstruktör och Ridinstruktör för islandshäst. Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2015.
 
Eriksmåla ridklubb söker ridinstruktör deltid 62,5%. Tjänsten inkluderar även övriga förekommande uppgifter i stallet.
 
Försäkringsbolaget Folksam blir ridsportens nya huvudsponsor i ett långsiktigt samarbete.
 
Svenska Ridsportförbundet och Agria Djurförsäkring avslutar sitt samarbete på central nivå vid årsskiftet 2015/2016. Sponsorsamarbetet är ett av de längsta i världen och det första avtalet mellan parterna skrevs redan 1978.
 
Efter en intensiv vecka och helg är unghästfinalerna i dressyr och hoppning under Svenskt Avel och Sportchampionat presented by Agria på Flyinge avgjorda.
 
Under torsdagen på Flyinge fick Ninna Stumpe-Swaab, A-tränare i dressyr, mottaga utmärkelsen Master Tränare, en elitgrad införd av Svenska Ridsportförbundets tränarråd.
 
Göteborg vill arrangera Longines FEI World Cup- finalen i hoppning och FEI World Cup-finalen i dressyr 2018. Gothenburg Horse Show är värd för finalerna 2016 och vill nu gör om det igen för 23:e gången!
 
7-8 november bjuder Centrala Ungdomssektionen, CUS, in till Ungdomsforum i Eskilstuna. Det blir en inspirerande helg på temat "Trygga Idrottare". 
 
Han kan rida så det tar andan ur publiken. Peder Fredricson och hans H&M Sibon flög fram under Sweden International Horse Show i Friends Arena 2014. – Vilken stämning det var. Helt magiskt, säger han.
 

Vi vill tacka våra sponsorer för stödet till NM i Sportkörning 2015 

max

Agria_logo200x100

Ballast färg med webadress

vaggeryds kommun

   sponsorannons

 

Postadress:
Jönköpings Kusksällskap - Ridsport
Anders Nordström, Bruksvägen 11-13
57034 Bruzaholm

Kontakt:
Tel: +46703306694
E-post: This is a mailto link

Se all info