Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Efter sex års påverkansarbete från föreningssverige, samt stöd från de svenska regeringarna, lägger nu EU-kommissionen ner kampen om föreningsmomsen. Det innebär att ideella organisationer även i fortsättningen slipper redovisa moms.
 
Skapa framgångsrika evenemang med hjälp av våra nya utbildningar. Ett steg i att utveckla sina evenemang är bland annat att se över och vässa sin organisation.
 
Nu kan vem som helst som misstänker matchfixing ge tips. I dag lanseras en dygnet runt-öppen tipsfunktion som har tagits fram av Riksidrottsförbundet tillsammans med Seccredo AB.
 
Förbunds- och föreningskunskap samt idrottens strategiarbete är temat för två konferensdagar i Vänersborg.
 
Idrottens skattefrågor är inte helt enkla och självklara. För att öka din kunskap har vi ett nära samarbete med Skatteverket som hjälper dig och din förening med era frågor.
 
Nu pågår valberedningens arbete inför Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna gemensamma årsstämma. SDF och föreningar genom sitt SDF, ges möjlighet att nominera kandidater till den gemensamma styrelsen.
 
Den hyllade TV-serien Idrottens himmel och helvete fortsätter att belysa positiva och negativa exempel ur barn- och ungdomsidrotten. Åtta nya avsnitt sänds varje onsdag klockan 22.00-22.30 i SVT1, med start ikväll den 21 januari. Varje kommande...
 
När en idrottsförening har betalat ut ersättning eller lämnat en förmån till en person, på sammanlagt 100 kronor eller mer för ett helt år, ska idrottsföreningen senast den 31 januari året därefter lämna kontrolluppgift till Skatteverket.
 
Nästa vecka startar en ny säsong av succéserien Idrottens himmel och helvete på SVT. Både exempel på himlar och helveten som visas används i dialog och diskussion för att göra idrotten bättre.
 
Det är dags för alla föreningar som vill söka LOK-stöd att sammanställa sina aktiviteter för hösten 2014. Ansökan görs direkt via IdrottOnline senast den 25 februari.
 
Ett stipendie för dig som är aktiv idrottsutövare och idrottsledare inom handikappidrotten.
 
Sveriges Radio har granskat den svenska idrottsrörelsen. Ordförande Sören Karlström tycker kritiken är orättvis och bitvis felaktig.
 
Anmäl dig till någon av våra utbildningar under våren och lär dig mer om IdrottOnline.
 
Föreningar har nu telefonsupport varje måndag-torsdag mellan klockan 12.00-16.00, dessutom chattsupport för föreningar måndag-fredag klockan 12.00-16.00.
 

God jul och gott nytt år!

(2014-12-22 07:48)
Västergötlands Idrottsförbund önskar alla föreningar, förbund och samarbetspartners en god jul och gott nytt år. Vi tar nu lite julledigt och har kanslistängt mellan den 23 december och 6 januari. Vi ses igen 2015.
 

 Våra Partners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Hörnebo SK - Fotboll
Box 235
54323 Tibro

Besöksadress:
Hörnebo IP, Solgatan 9
54334 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info