Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Lottning A-Ungdom

(2014-10-20 12:18)
Nu är lottningen av Steg 2 för A-Ungdom i Stadium Handboll Cup publicerad.
 
I Polen vann hemmalaget Wisla Plock på söndagen med 28–25 (15–9), sedan svenskarna gjort rejäl match av det i andra halvlek. – Alltid tråkigt att förlora, men vi visar moral i andra halvlek, säger AHK-tränare Mikael Franzén.
 
En högljudd kuliss mötte IK Sävehof i den första gruppspelsmatchen i Champions League. En jämn och spännande första halvlek ändrades till en andra halvlek med grön målfest. ”Vi slutade spela som ett lag i andra”, konstaterade en besviken Henrik...
 
IK Sävehof styr kosan mot Jylland och storklubben Viborg HK. Det är dags för den första gruppspelsmatchen i Champions League mellan de svenska och danska mästarna. ”Det är lite speciellt” säger Viborgs lagkapten Isabelle Gulldén. ”Jag får möta den...
 
I den fjärde CL-matchen får Alingsås räkna med fler motståndare än de på plan. Den trogna publiken möter upp och lever om i det polska handbollstemplet.
 
Stämningen skruvades upp för varje minut under Guifs danska besök. Ömsom ledning, ömsom underläge - till slut fick Sönderjyskes spelare och publik inse att förlust i båda matcherna bara kunde innebära att svenskarna segrat.
 
Efter tolv minuter hade han inte motat en enda boll. En stund senare var Guif ikapp tack vare hans räddningar. Till slut stod Aron Rafn Edvardsson starkare än alla andra i spelarvärderingen.
 
En match i veckan - så mycket handboll får skadedrabbade Robin Andersson vara med om för närvarande. Sönderjyske passade schemat på alla sätt, intensitet och fart med pådrivaren själv i centrum.
 
120 minuters kamp för två sura förluster. Sönderjyskes svenska spelare, Christoffer Fors fick ta förlusten på vägen tillbaka från lång tids skada.
 

En äkta derbyrysare

(2014-10-17 23:00)
Ännu en gång bjöds det på en derbyrysare i gamla anrika Idrottshallen i Lund. Massor med kamp, vilja, fajt och målvaktsräddningar. En riktigt underhållande match mellan Lugi HF och H65 Höör, som slutade med bortaseger. ”Alla gör det bra och behåll...
 
Utespelarna ägnade sig åt tempodödande frikasttaktik och Leo Larsson ympade in energi med många räddningar. Till slut sprang IFK Kristianstad ner gästande Maribor Branik fullständigt.
 
Malmöpubliken var svårflörtad, bara 409 åskådare tog sig till Baltiska Hallen på fredagskvällen. De som kom fick se en komfortabel hemmaseger, Malmö skrotade raden av uddamålsförluster och avspisade Önnered, 23-17.
 
Eskilstuna Guif stoltserar med två spelare i EM-kvaltruppen, Helge Freiman får sällskap av Viktor Östlund. Beskedet om uttagningen nådde laget på väg till Europacupmatch i Danmark.
 
Lidingö SK kommer under helgen att webbsända samtliga tio matcher från USM FB Grupp 5.
 

EM-kvaltruppen presenteras

(2014-10-17 10:55)
Torsdag 30 oktober inleds herrarnas kval till EM 2016. Sverige börjar mot Lettland på hemmaplan i nya Rosvalla Arena i Nyköping. Förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson presenterar i dag kvaltruppen.
 
Gimonäs Umeå IF - Handboll
GUIF, IKSU Sportcenter, Box 7092
90703 Umeå
Telefon: 090-17 08 77
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

TeamSportia 

 

ICA Maxi

 

Bostaden

 

Sammarbetspartner

 

 

IKSU