Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Efter en dag i flyg och buss plus en sen kvällsträning i Hala Legionow i Kielce är IFK Kristianstad klart för ännu en omgång i Champions League. Bästa målskytten hittills, Kristian Björnsen är mer än redo med sparade krafter på pluskontot.
 
I onsdags spelade Ystads IF ett hemtamt bortaderby mot Lugi. Två dagar senare börjar laget säsongens längsta resa och ställs inför desto fler obekanta faktorer i Ryssland. Tränaren Sebastian Seifert gillar upplägget. ”Att spela i Europa är viktigt...
 
De svenska herrlandslaget kommer i början av januari att spela två landskamper mot Tjeckien på svensk mark som förberedelse inför EM i Polen. Den första matchen spelas måndagen den 4 januari klockan 18.15 i Kinnarps Arena i Jönköping.
 
Vad väntar IFK Kristianstad i bortamatchen mot Vive Tauron Kielce? Tidigare Polenproffset Joakim Bäckström vet att berätta om många heta matcher och öronbedövande oväsen i den gula hemmaborgen.
 
Kvalet till damernas EM i Sverige 4-18 december 2016 har inletts onsdag-torsdag denna vecka. Och det blev många väntande segrar i inledningsomgången. Titelförsvararna Norge besegrade Vitryssland med 35-24 och Danmark vann över Turkiet med 28-19....
 
I Arena Skövde fanns två lag som inte rosat marknaden och en klar dominant de sista 45 minuterna. Överlägset och odiskutabelt slutresultat, 32-19 till Hammarby mot Skövde ”Tuff start, men vi vänder trenden”, sade Robin Hallberg till TV4.
 
De flesta europeiska handbollsländer spelar kval till damernas EM i Sverige 2016 denna vecka. Som värdnation är Sverige direktkvalificerat och vårt damlandslag passar därför på att istället vistas på Kanarieöarna som en första uppladdning inför de...
 
I Danmark och Norge finns det svenskor i serieledarna, Randers och Glassverket och i flera andra lag. I Frankrike ligger svensklagen i mitten och sist, Toulon och Bégles Bordeaux och i Tyskland hittar vi Füchse Berlin på sista platsen. ”Vi har en...
 
De svenska handbollsdamerna, som tog brons i fjolårets EM-slutspel, möter kvalificerat motstånd inför VM i Danmark i december. Efter Møbelringen Cup i Norge mot Nederländerna, Ryssland och Norge laddar man de sista dagarna i Skåne. Nu står det kla...
 
I kväll inleds kvalet till EM i handboll i Sverige 2016. Sverige är som arrangör direktkvalificerat, men de övriga 15 lagen som kommer att göra upp i Stockholm, Kristianstad, Malmö, Helsingborg och Göteborg måste ta sig dit via kvalspel.
 
Ricoh HK jobbar vidare, som alla andra lag som bara sett starten på säsongen. Efter fyra raka förluster måste laget börja varje träningsdag och onsdagskvällens match mot Alingsås HK från botten av tabellen.
 
Andreas Arrmans år i norska svensklaget Runar Sandefjord blev ett lyft med större ansvar. Sedan lyssnade han på Johan Zanottis råd och hamnade i tränarens tidigare klubb,Lugi HF.
 
Simtävlingar, beachvolleybollmatcher – men också stenhård handbollsträning. De svenska handbollsdamerna är inne på sin tredje dag på träningslägret på kanarieön Fuerteventura.
 

Sammanställning USM FA

(2015-10-06 14:40)
Här finner ni en sammanställning av alla grupperna och vilka som gick direkt till Steg 3 och vilka som får en andra chans i Steg 2.
 

Sök Rikshandbollgymnasiet

(2015-10-06 11:46)
Kombinera studier och handboll på Rikshandbollgymnasiet. Sista ansökningsdag är torsdag 15 oktober.
 
Gimonäs Umeå IF - Handboll
GUIF, IKSU Sportcenter, Box 7092
90703 Umeå
Telefon: 090-17 08 77
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

TeamSportia 

 

ICA Maxi

 

Bostaden

 

Sammarbetspartner

 

 

IKSU