Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


En lugn julledighet? Inte för Jonas Källman. Samtidigt som han laddar för VM har han fullt upp med planeringen av sin nya handbollsskola i Spanien. "Det är riktigt skoj att jobba med ungdomar", säger 33-åringen.
 
Sverige får spela bronsmatch i EM i Laszlo Papp Sports Arena i Budapest på söndag kl. 15.30. Det står klart sedan Sverige förlorat ena semifinalen mot Norge på fredagskvällen med 25-29 efter 11-13 i paus.
 
Norge var starkare, kanske var Sveriges respekt för stor. Bara att hoppas på en revansch mot Montenegro.
 
Norge var starkare, kanske var Sveriges respekt för stor. Bara att hoppas på en revansch mot Montenegro.
 
I mitten av november stod det klart att SBS Discovery TV förvärvat rättigheterna till handbolls-VM för herrar i Qatar, som därmed blir SBS Discoverys första direktsända internationella mästerskap. Nu är det klart hur matcherna kommer att tv-sändas.
 
Team Eslöv IKs coach Tomas Westerlund kom hem från Kroatien i lördags. Han är nämligen Damlandslagets videoklippare. Dubbla roller? ”Vi har ett bra ledarteam, så det fungerar att jag är bortrest. Nu ser jag fram emot att vi kommer igång med...
 
Kl. 20.30 i kväll, fredag är det dags igen. En ny spännande match, som direktsänds i TV 4 och av Radiosporten, för vårt nya, fräscha damlandslag. EM-semifinal mot självaste Norge i Papp Laszlo Budapest Sports Arena.
 
- Det känns att det är ett helt annat pådrag nu, säger överledaren Sara Holmgren.
 
Efter 40 jämna minuter fanns bara ett lag på plan sista 20 i arenan i Lund. Alingsås HK skruvade upp till storkross, vann avslutningen med 14-4 och slog Lugi HF med 28-18.
 

Vilken lång väntan.

(2014-12-17 22:00)
Men utgången var det värt varenda ögonblick. Nu lyfter vi blicken mot Budapest och den väntande EM-semifinalen mot Norge.
 

Vilken lång väntan.

(2014-12-17 22:00)
Men utgången var det värt varenda ögonblick. Nu lyfter vi blicken mot Budapest och den väntande EM-semifinalen mot Norge.
 
Ibland är handbollen enkel att förklara. Det var likaläge mellan Ystads IF och HK Malmö när YIF bytte in sin andrakeeper Andreas Björkman Myhr. När krutröken lagt sig i Skånederbyt hade hemmalaget vunnit med 28-23, mycket tack vare den heltände...
 
Sverige blev sent på onsdagskvällen klara för fredagens EM-semifinaler i Budapest, och möter där Norge kl. 20.30 medan Montenegro får ta sig an Spanien kl. 18.00. Observera att tiderna ändrades sent på onsdagskvällen.
 
TV4-Gruppen fortsätter sin omfattande satsning på svensk handboll och utökar antalet TV-matcher med damhandboll under 2015.
 

Uppdaterad tabell

(2014-12-17 10:31)
Nu är tabellen för Herrarnas Elitserie uppdaterad.
 
Gimonäs Umeå IF - Handboll
GUIF, IKSU Sportcenter, Box 7092
90703 Umeå
Telefon: 090-17 08 77
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

TeamSportia 

 

ICA Maxi

 

Bostaden

 

Sammarbetspartner

 

 

IKSU