Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Syftet med Handbollskaravanen är att rekrytera fler barn och ungdomar till den föreningsdrivna handbollen, så ta chansen att komma ut i skolorna med hjälp av Handbollskaravanen.
 

Serieindelning 15/16

(2015-05-26 08:30)
Här publiceras serieindelningen för alla serier från Elitserien Damer ner till Division 2 Damer och Elitserien Herrar ner till Division 3 Herrar för säsongen 2015/2016.
 
Kristianstads spelare och ledare kom hem. Många tusen mötte upp och hyllade mästarlaget på måndagskvällen.
 
Jubel på Scandinaviums golv, ryggdunkningar och applåder på finalbanketten följt av fester på olika lokaler i Göteborg. Kristianstads vinnarrus spiller över och förgyller vardagen på hemmaplan.
 
Kristianstads tyngd de sista 20 minuterna vägde över till ett efterlängtat guld. Försvaret jobbade beständigt bra, krafterna på slutet tillhörde de brandgula. Bäst av alla, Markus Olsson sköt tungt och pricksäkert i farvälmatchen.
 
Det var en glad och lycklig Jenny Alm, som strålade efter att ha gjort sin sista match i den gulsvarta tröjan. ”Det var en målrik och underhållande match. Härligt med vinst. Helt underbart” var hennes första kommentarer efter matchslut med guldhjä...
 
För ett år sedan var han en av de stora guldhjältarna. Men den här gången fick Jesper Konradsson finna sig i att titta på när IFK Kristianstad jublade. - Nästan så man hatar att förlora mer än man älskar att vinna, säger Alingsås spelmotor.
 
Det var självklart en nöjd guldtränare i Ola Lindgren som försökte sätta ord på IFK Kristianstads säsong. - Jag är otroligt glad. Vi har jobbat otroligt hårt i flera år för det här, säger Lindgren.
 
Nio mål i SM-finalen blev det från Skuru IKs högerlirare Emma Hawia Svensson, som mitt i besvikelsen var stolt över lagets insats. ”Vi kom tillbaka flera gånger, men nådde inte riktigt ända fram”.
 
62 års väntan är över. IFK Kristianstad mobiliserade krafterna bäst och besegrade Alingsås HK med 28-25 (14-14). Inför 12 312 åskådare utspelade sig en väldig och värdig drabbning med avgörande i slutminuterna.
 
IK Sävehof är svensk mästare för sjunde året i följd. 33-30 (19-14) mot Skuru IK i Scandinavium blev resultatet i en betydligt jämnade final än i fjol.
 
Vad blir SM-finalens springande punkt? Johan Jepson ser gärna att det handlar om fysiskt spel i avgörandet.
 
Alingsås har haft ett strålande slutspel, men också en speciell väg till finalen. Tre rejäla uppehåll har testat förmågan att hålla sig kvar i den berömda bubblan.
 
Tränarparet Skogäng/Svarvén gör sin andra raka SM-final med Skuru IK. ”Vi har tagit lärdom av erfarenheterna från förra året. Nu vill vi prestera bättre i alla delar”, säger Partik Svarvén. ”Hur långt det räcker vet vi inte förrän efter slutsignalen.
 
Henrik Signell gör sin tredje raka SM-final som tränare, men för tre och en halv vecka såg det pyrt ut. Då ledde Skövde HF med 2-0 i semifinalserien. ”Jag är stolt över sättet vi tog oss samman. Det har varit givande för oss som lag”, säger han.
 
Gimonäs Umeå IF - Handboll
GUIF, IKSU Sportcenter, Box 7092
90703 Umeå
Telefon: 090-17 08 77
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

TeamSportia 

 

ICA Maxi

 

Bostaden

 

Sammarbetspartner

 

 

IKSU