Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


SweCup programmet 2015

(2015-02-27 18:17)
SWE-Cup programmet för MTB CX och landsväg är lagt, här är datumen:
 
Det närmar sig cykelsäsong och lördagen den 14 mars är det dags för Svenska Cykelförbundets årsmöte. Vi vill påminna er om att anmäla ombud från föreningar och distrikt samt anmäla om överlämnande av fullmakter senast den 4 mars.
 
Då är säsongen igång på flera fronter för den internationella eliten. SCF har arbetat fram 2015 års preliminära landslagsprogram, uttagningskriterier och kvalificeringsregler för mästerskap.
 
Velothon kommer till Stockholm! Ta chansen att säkra en startplats i den unika premiären, den 13 september 2015. Gilla oss på Facebook (SweCycling) och ta chansen att föranmäla dig till loppet!
 
De kvinnliga cyklistnätverken växer snabbt, både i antal och omfång. Detta uppmärksammar Riksidrottsmuseet, som firar den internationella kvinnodagen med ett panelsamtal om just cyklistnätverk för kvinnor, den 8 mars klockan 13.00.
 
Nu har vi ett slutgiltigt program för SM i landsväg 2015, som kommer att gå på Sollerön i Dalarna under de två sista veckosluten i juni. Sollerö IF arrangerar mästerskapet för Ungdomar, Juniorer, Seniorer och Paracyklister.
 

Höghöjdsläger avklarat

(2015-02-07 15:11)
SWE Power med cyklisterna Emil Lindgren, Jenny Rissveds och Matthias Wengelin har precis avslutat ett tre veckors höghöjdsläger i spanska orten Sierra Nevada som ligger på 2320 m höjd.
 
LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott och kan sökas av Svenska Cykelförbundets medlemsföreningar. Kravet är att de bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år.
 

Idrottslyftet 2015

(2015-02-04 16:15)
Ni är många som ringer och har frågor om Idrottslyftsmedel, vilket vi tycker är oerhört positivt! Så snart vi har möjlighet kommer vi att öppna upp för årets ansökningar och informerar då om detta på hemsidan och via facebook.
 
Vi har en svensk mästare i Trial! Joacim Nymann knep guldmedaljen när Svenska Cykelförbundets första mästerskap någonsin i disciplinen Trial arrangerades idag i Örebro.
 
Fråga till valberedningen: Hur har ni tänkt det här året, då? - Vi har fortsatt att ta stor hänsyn till vilka kompetenser som behövs i styrelsen. Vi har uppfattat att en viss arbetsro har infunnit sig under året och vi vill bygga vidare nu.
 
Har du eller din förening ett mejlkonto med adressen @scf.se? Då ska du läsa vidare! Alla mejlkonton som du eller din förening har via Cykelförbundet, dvs alla mejladresser This is a mailto link kommer att upphöra den 28 februari.
 
Glenn Magnusson opererades på Sahlgrenska för en hjärntumör söndag den 25 januari efter att akut ha sökt läkarvård under torsdagen i samma vecka. Enligt läkarna har operationen gått bra.
 
Nu kan vi officiellt presentera de SM arrangörer vi kommer få äran att besöka under sommaren för mountainbike, landsväg och Para.
 
Tävlingen körs i Newport, Wales 30 januari - 1 februari och tävlar gör Henrik Rüffel och Johan Landström.
 

Jubileumsloppet

 Vi söker funktionärer som vill jobba på våra arrangemang.

Lämpligt för ungdomar som vill tjäna lite extra pengar.

Kontakta oss på This is a mailto link 

 

  Lansforsakringar

 

   

Postadress:
CK U6 - Cykel
c/o Simonsson, Gård 720
47394 Henån

Besöksadress:
Malmhultsvägen 5
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info