Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Förbundsstyrelsen vill göra det enklare för medlemmarna att följa deras arbete och kommer därför fortsättningsvis att publicera en kort rapport från diskussionerna som förts under styrelsemöten.
 
Svenska mästerskapen i landsväg för veteraner gick av stapeln i helgen. Den 3-5 juli samlades drygt 400 cyklister i Sunne för att delta i mästerskapen som i år arrangerades av Skoghalls CK Hammarö.
 
Landslaget har under två dagar föregående vecka intensivt tränat in olika moment för disciplinerna Scratch, Poänglopp, Individuell- och lagförföljelse, Omnium samt Madison. Mästerskapen går av stapeln den 14:e juli i Aten.
 
SM i BMX Racing avgjordes under lördagen på Hägglunds BMX Arena i Uppsala. Det blev Filip Gustafsson från Märsta som tog hem guldet i elitklassen före Johan Fransson, Älvsjö. Henrik Thorsen från Lerum CK blev bronsmedaljör för andra året i rad.
 
Trippelseger av Team Tre Berg-Bianchi (Skara CK) som hade ett starkt lag i startfållan på SM i kortdistans i Sundsvall idag. På damsidan var det Frida Knutsson som vann, och som därmed tog sin tredje SM-medalj på lite mer än en vecka.
 

VM i långlopp avgjort

(2015-06-29 22:48)
I helgen avgjordes världsmästerskapen i mountainbikens mest uthållighetsbetonade disciplin; långlopp (XCM). Italien stod som värd och skidorten Val Gardena bjöd på många höjdmeter.
 
Ida Jansson, Falu CK, blev överlägsen guldmedaljör i SM för damjuniorer i dagens linjelopp på Sollerön. Förra årets tempomästare, Alexander Gingsjö, Skara CK tog guldet i elitklassen.
 
Idag genomfördes svenska mästerskapen i landsväg linje på Sollerön. Mästare i herrjuniorklassen blev Gabriel Hallgren, Motala AIF CK och bland dameliten var det Emma Johansson, Härnösands CK som tog sitt femte linjeguld.
 
Svenska mästerskapen i landsvägscykel tempo avgjordes idag för herreliten och damjuniorerna på Sollerön. Guldmedaljerna gick till Gustav Larsson, Skoghalls CK-Hammarö och Frida Knutsson, Falu CK.
 
Svenska mästerskapen i Paracykel genomfördes i år i samband med landsvägs SM på klassisk cykelmark i Dalarna. Para SM hölls i sju tävlingsklasser och i fyra av dem kunde mästerskapsmedaljer för första gången någonsin delas ut.
 
Svenska mästerskapen i landsvägscykel pågår på Sollerön och det blev en väntad seger av Emma Johansson när SM i gårdagens tempolopp för dameliten. Alla resultat och startlistor för SM 2015 går att hitta på www.solleroif.se/solleroloppet.
 
Lördagen den 4 juli genomförs svenska mästerskapen i BMX racing på en purfärsk arena som invigs i samband med SM-tävlingarna i Uppsala.
 
Det var mycket underhållande tävlingar varvat med både regn och strålande sol då Ungdoms SM i landsväg genomfördes på Sollerön i Dalarna under midsommarhelgen.
 
Mountainbike-SM 2015 går i sommar på Smålandsfjället Isaberg. Välkommen att testa banan, 4,7 km , 200 höjdmeter. En riktig utmaning!
 
Svenska Cykelförbundet har beslutat att ta fram en ny webbplats och söker nu en leverantör som vill skapa en attraktiv och välfungerande hemsida tillsammans med oss.
 

Lansforsakringar

 

Lindströms Bil

 

 

postnord-sverige

 

Tidaholm+text+höger

 

Jubileumsloppet

  

 

  

 

   

Postadress:
CK U6 - Cykel
c/o Simonsson, Gård 720
47394 Henån

Besöksadress:
Malmhultsvägen 5
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info