Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det blev en VM-medalj till Sverige på Mountainbike-VM idag! Jenny Rissveds tog bronsmedaljen i cross country (U23 dam). Jenny, som nyligen vann världscupen med sex raka segrar, visade än en gång att hon är bland världens bästa.
 
Ida Jansson gjorde en imponerande prestation idag på VM i mountainbike och blev fyra på det individuella XCO-loppet i konkurrens med 45 damjuniorer. I herrjuniorklassen körde Joel Burman upp sig från 61:e plats till en fin 29:e placering.
 

Trial-VM

(2015-09-03 12:30)
UCI Trial-VM pågår i Andorra, och semifinalerna i 20" Junior och Elit genomfördes under onsdagen. Junioren Viktor Hedin kom på 15:e plats och Joacim Nymann kom 9:a i elitklassen.
 
Världsmästerskapen för amatörer (tidigare kallat UWCT final) startar idag i Danmark och pågår till den 6 september i Hobro och Aalborg. Ett 70-tal cyklister från Sverige har kvalificerat sig till mästerskapen, bland dem regerande världsmästaren i...
 
Det svenska stafettlaget bestående av Axel Lindh, startman, Joel Burman, sträcka två, Jenny Rissveds, tredje sträckan, och Emil Lindgren som körde sista sträckan kom in på en 7:e plats efter att ständigt ha avancerat under loppets gång.
 
Truppen som ska representera Sverige på landsvägs-VM i Richmond den 20-28 september är klar. Totalt åker 16 cyklister över till USA för att delta på VM.
 
Mountainbike-VM sparkades igång på tisdagen med sprint (XCE) där Sverige hade fyra åkare till start. Ida Jansson var den som kvalade först men olyckligtvis tappade hon kedjan under kvalet och var därmed uträknad.
 
Förbundskaptenen för dameliten landsväg, Martin Vestby, rapporterar (på norsk) från Crescent Women World Cup Vårgårda, där svenska landslaget var representerat av sex cyklister.
 
U23:orna åker till Tjeckien för att köra endagarsloppet Elkov Velka den 10 september och East Bohemia Tour den 11-13 september.
 
Joacim Nymann tog en pallplats i helgens UCI World Cup i Trial där han kom på tredje plats i 20"-klassen i franska Albertville. Med en vecka kvar till Trial-VM visar Joacim att han minst sagt är att räkna med i de stora internationella sammanhangen.
 
Det blev ingen seger för Emma Johansson i Vårgårdas världscupcykel. Svenskan fanns hela tiden med i tätklungan men in på det långa upploppet kunde hon inte hänga med blivande lagkamraterna i Wiggle Honda, Jolien D´Hoore och Giorgia Bronzini.
 
Tre gånger på pallen – men aldrig högst upp. Nu vill Emma Johansson väldigt gärna ta det där sista klivet i Vårgårdas världscup. – Visst vore det extra skönt med en seger i ett världscuplopp i det egna landet, säger Emma Johansson.
 
Dame Elit fulgte opp med sterk avslutning på Ladies Tour of Norway
 
Svenska Cykelförbundet är stolta över att få presentera de cyklister som valts ut att representera Sverige vid Världsmästerskapen i MTB och Trial i Andorra 31/8-6/9. Historiskt sett är det första gången som SCF deltar med ett lag även i Trial.
 
Stark svensk första dag i Norge.
 

Tanum Strand

 

Sportshopen

 

tedactive_logo

 

ICA-Supermarket-Hedemyrs

 

 

Jubileumsloppet

 

logo Hökensås Runt 3

  

 

  

 

   

Postadress:
CK U6 - Cykel
c/o Simonsson, Gård 720
47394 Henån

Besöksadress:
Malmhultsvägen 5
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info