Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Hur arbetar ni i ert förbund/förening med de nya anvisningarna för barn- och ungdomsidrotten och Idrotten vill?
 
Sommaren 2017 återvänder SM-veckan till världsrekordstaden Borås. Efter en ansökningsprocess där fem städer kämpade om att få idrottsfesten har nu Riksidrottsförbundet och Sveriges Television beslutat att det blir Borås.
 
I går genomfördes den traditionella SDF-konferens i Vara med drygt 40 deltagare från 27 olika specialdistriktsförbund (SDF).
 
Ta chansen att delta på ett studiebesök med arrangemangsutveckling i fokus. Torsdag den 4 december får du veta mer om hur Alingsås HK arbetar för att utveckla bra evenemang i Estrad.
 
Lär dig mer om föreningsjuridik och arbetsgivaransvar! Anders Manheden lotsar oss genom förmiddagen inom dessa områden. Han är expert på att göra dessa frågor lättillgängliga och intressanta.
 
Nu är det hög tid att söka medel ur Karl Frithiofsons Stiftelse. Ett värdefullt tillskott till din förening.
 
Statens stöd till idrottsrörelsen ligger kvar på samma nivå som 2010. Trots socialdemokratiska löften under valrörelsen om en höjning blev det ingen sådan när budgeten presenterades idag. Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber är...
 
Nu finns en samtalsplan som ger stöd till dig, ditt lag eller förening när ni ska prata om antidoping.
 
Problemet med att hantera kontanter är stort för idrottsföreningar vid matcher eller andra evenemang. En kartläggning av problemet har gjorts under våren, som nu är inne i en slutfas med analysarbete.
 
Årets SDF-konferens är ytterligare ett exempel på ökad samordning gällande upplägg och innehåll.
 
Tack vare energismarta lösningar i projektet Uthållig idrott slipper medlemmarna i Saleby IF frysa i klubbhuset och kan duscha i varmvatten efter träningar och matcher. Bytet av värme- och vattensystem innebär dessutom en besparing för klubben på ...
 
Bokföring grund anordnas i Alingsås den 11-12 oktober. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i bokföring samt hur du praktiskt använder dem i föreningen.
 
Riksidrottsförbundet har tagit tempen på de politiska partierna i några av idrottens viktigaste frågor. Positivt är att alla partier som svarat står bakom svensk idrotts värdegrund och anser att idrottsrörelsen spelar en viktig roll i samhällsutve...
 
Riksidrottsförbundets förtjänsttecken, idrottens högsta utmärkelse, delas traditionellt ut under högtidliga former i samband med idrottsfesten på Riksidrottsmötet, maj 2015 i Helsingborg.
 
Sista dag för ansökan om LOK-stöd för våren 2014 var måndag den 25 augusti. När ansökningstiden gick ut hade totalt 10 089 unika föreningar skickat in sin ansökan. Från Västergötland var det 780 föreningar.
 

 SvGPcupen2014-logo800px

 

 

Jubileumsloppet

 Vi söker funktionärer som vill jobba på våra arrangemang.

Lämpligt för ungdomar som vill tjäna lite extra pengar.

Kontakta oss på This is a mailto link 

 

  Lansforsakringar

 

   

Postadress:
CK U6 - Cykel
c/o Simonsson, Gård 720
47394 Henån

Besöksadress:
Malmhultsvägen 5
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info